לצערי אין לי בשורות לבשר לך..
ראיתי באינטרנט את סרטונים שלהם ותוך 5 דקות כבר היה אפשר להבין שהם לא מבינים כלום לגבי התמכרות (לעומת 12 צעדים, שתוך 5 דק' מבינים שהם באמת יודעים מה זה התמכרות וחווים איתי את אותו כאב).
אם תרצה, שתי דוגמאות קצרות שעולות לי:
א. לומר ולהדגיש שזה לא מחלה. אם היית רואה את המכורים כמו שאני מכיר (את עצמי ועוד חברים רבים) - כשיש לאנשים כוח רצון אדיר בכל תחום, ורק מול ההתמכרות מתנהגים בצורה הכי מטורפת (שימוש שעות על גבי שעות כשזה בא על חשבון פרנסה, סיכון הכבוד והמעמד, חיי המשפחה וכו'), אי אפשר להתכחש ולומר שזו לא מחלה. לא סתם זה הוגדר רשמית בDSM. הבעיה שהם בכללי (לטעמי מתוך גאווה וצרות עין) לא מאמינים ב"חכמה בגויים", אלא רק ב"פסיכולוגיה יהודית". יש לי המון מה לומר על זה אבל די למבין..
ב. לומר שאין לך מספיק כוח רצון וצריך להגדיל את כוח הרצון שלך. כששמעתי את זה, אם לא הייתי בן אדם רגוע - הייתי יורה בהם! עשרים שנה, כל כמה שאני רוצה, מתפלל, פועל ומקווה הוא להפסיק עם ההתמכרות, ואתה אומר לי שאין לי מספיק כוח רצון???
לדעתי מה שהם עושים הוא פשע. יש להם כלים מעולים למי שבריא ורוצה "חיזוקים" ועצות לאיכות חיים ע"פ החסידות וכו'. אבל ראוי לעמוד בענווה במקרים של מחלה ולומר: כאן צריך טיפול מקצועי, במקום להונות אנשים ולמכור להם עצות רעות במסווה של "פסיכולוגיה יהודית".