צורצור כתב on 28 נוב' 2018 22:16:
נזכרתי!
נמשיל את הדבר לשני אנשים שקיבלו אגרוף חיבה לכתף (המושג מובן, נכון?). קשה לומר שהוא כואב, אבל הוא היה קצת חזק, ואם הוא לא היה אגרוף חיבה אלא אגרוף תגרה, הרי שהוא היה מספיק חזק כדי לעצבן ממש. אבל זה היה אגרוף חיבה...
האיש הראשון צחק ושמח שמישהו התיחס אליו, האיש השני דוקא נפגע ולא בגלל שכאב לו יותר, אלא כי זה גרם לו להרגיש נחיתות. איפה הבעיה שלו? שהוא רגיש לכאב? לא. הבעיה היא שהוא סובל באופן כללי מדימוי עצמי נמוך.
כנראה שהתאוה היא רק מקום בחיים בה אני נתקל בחולשות שלי. אני יודע שגם אתה תגיד שהעיקר זה החולשות שלך, וששורש הבעיה הוא שאתה נמצא בבריחה, אבל אם נשווה, נמצא שאנחנו לא באותו מקום, בגלל שאני לא פגעתי בעצמי ואני עם אהיה עם מצב רוח טוב, שום תמונה שתהיה על המסך שלי לא תגרום לי להסתכל עליה ולא לחפש עוד (ואני עם אינטרנט לא מסונן כאמור).
רוב מה שמעסיק אותי בחיים זה שאר הקשיים שלי, פחות התאוה. האמת היא שפניתי לעזרה סוציאלית עם רשימת בעיות. הזכרתי שם גם את ההתמכרות, אבל רק כסעיף נוסף. מבחינת התחושה שלי, אני לא צריך דוקא אתר כמו שמור עיניך. כל פורום שהיה מלמד כלים לחיים טובים יותר (או קבוצת 12 הצעדים עבור אנשים שלא מצליחים לקום בבוקר) היה יכול להיות טוב לי, כנראה. בנתיים שמור עיניך הוא הפורום הכי טוב שמצאתי (והיחיד). הן מבחינת החברים בו שבאמת יודעים לתמוך ממש טוב, והן מבחינת זה שאולי הנושא שהכי קשה לי לפתוח הוא הנושא של התאוה, ובשום פורום אחר לא הייתי מרגיש בנוח כמו כאן לכתוב את זה. הנה לדוגמה שפעם אחת שנהגתי באלימות כלפי הבן שלי, הרגשתי נורא לכתוב את זה כאן. אם היה פורום של אבות מכים הייתי מרגיש יותר בנוח לכתוב את זה שם, ולכן טוב לי שבנושא הכי קשה לפתיחה, האוננות, יש לי פורום שאני יכול להתכתב בו.
אני רק מדגיש שוב. מה שאני אומר שאני נורמטיבי מול התאוה זה דבר אחד. אני לגמרי מודה שמכלול החיים שלי אינו נורמטיבי.
זה שאני נורמטיבי מול התאוה עוזר לי להתמקד ולהבין שגם אם התורה מצפה ממני ליותר, העולם אינו מצפה, וזה אומר שהם פחות יעזרו לי כי הם פחות מאמינים שאני צריך או יכול להשתנות או שאולי לא שווה את המאמץ, וזה גורם לי להתמקד בדברים אחרים שאני צריך לעבוד בהם. לא בגלל שאני מרים ידיים, אלא מתוך הבנה שזה לא העיקר. מכל מקום אני עדיין ממשיך לעבוד גם על התאוה במינון לא גדול ולא קטן. לא במינון כמו הליכה לקבוצות, אבל אתה יכול להבין שגם לא קצת כל כך. אני גם לא שולל מההגיון שיום אחד אצטרף לקבוצות חיות של 12 צעדים ככלי לעשות שינוי במכלול הקשיים שלי ובניהם גם בתאוה.
מעניין מה שכתבת.
זה באמת מוזר מאוד, שמצד אחד האתר שמור עיניך אומר שאנחנו רואים פורנו כי אנחנו אנשים עם יצר טבעי ובריא - ובצדק רב, ומצד שני שמור עיניך מציעה לנו כלים להילחם מלחמת חורמה חסרת פשרות עם התאווה - ובצדק רב.
כלומר, אנחנו מרגישים בושה עמוקה מאוד בכך שאנחנו נופלים, אבל אם ננתח את הבושה הזאת, אנחנו נרגיש תמיהה גדולה על הבושה שלנו - ממה אנחנו מתביישים ? מזה שאלוקים - וזה אלוקים בכבודו ובעצמו, השתיל בנו את התעוררות התאווה למראה גוף של אישה ?
מזה שכאשר אנחנו רואים גוף של אישה, עשרות מהם, במראה מפתה, אנחנו מתפתים ?
זה ממש בושה מוזרה, זה כאילו אתה רואה את אלוקים מכין מחשב, ואז מתבייש כל פעם שהמחשב שאלוקים ברא עושה בדיוק את מה שאלוקים רצה שייעשה מלכתחילה...
אני חושב שאולי אנחנו מתביישים כי אנחנו חושבים שאנחנו היחידים שמפספסים משהו, שאתר שמור עיניך מכיל את ה-1000 או אפילו ה-100 אלף היחידים בארץ שנופלים בתאווה, וכל השאר יודעים איזה סוד גדול ונורא שלנו אין שמץ של מושג עליו, סוד גדול ונורא שמאפשר להם להתחמק בקלות מנגעי התאווה.
ואז זה בהחלט סיבה לבושה - דמיינו מבחן שכולם בו קיבלו ציון בין 80 ל-100, ואילו אתה קיבלת 15, ברור שתתבייש, אפילו אם לא הבנת איך בכלל שאר האנשים הגיעו ל-80 או 100, והעובדה שלא הבנת אפילו איך הם הגיעו לציון הזה זה מקור לבושה גדולה עוד יותר....
ואפילו אם רוב הגברים - נניח 80 אחוז, נופלים בתאווה, ואתה יודע את זה בוודאות, אז אתה עדיין מתבייש, כי אתה רוצה להימנות עם הגדולים והחשובים והנכונים ביותר, והעובדה שאתה נופל במשהו ש80 אחוז נופלים בו פוגעת קשה באגו שלך - אפילו אם קיבלת 70 במבחן בידיעה ברורה שרוב האנשים קיבלו בין 1 לבין 80, ולכן אתה לא יוצא דופן, אתה מרגיש נחיתות לעומת מה שאתה רוצה להיות, כי אתה חושב שאתה צריך להיות האיש שמקבל בין 80 ל 100. כי אתה רוצה להיות גדול בתורה, או בעבודה שלך, או לעשות משהו משמעותי, ואתה לא יכול לעשות משהו משמעותי כמו האנשים הבאמת גדולים או באמת ממוקדים שאתה מכיר, אם אתה עדיין מקבל "ציון" מתחת ל80 ! וזה בושה עבורך, כי אתה מרגיש שאתה הופך להיות אדם "רגיל", שלא עושה משהו משמעותי, אלא פשוט חי, אדם עם בעיות, לא אדם שמייצר פתרונות. לא אדם שמחדש חידושים מדהימים או מייצר דברים מדהימים, אלא נאבק על מה שקיים ומנסה לשומרו.
וזה בושה, כי זה קיום משעמם, וחדגוני, בו אתה מנסה לא לפוצץ את כל האישיות שלך ואת כל ההתקדמות שלך - בכל תחום שהוא, בגלל איזה סרטון פורנו דפוק ואידיוטי. אבל זה קשה. וזה בושה.
זה כמו לחיות במקום דפוק כמו סודן או וונצואלה - החיים דפוקים שם, אין לאן להתקדם, צריך להשקיע את כל החשיבה שלך רק בלשמור על מה שיש, רק בלשמור על המצב הגרוע שלא יהיה יותר גרוע, להשגיח שהשוטר לא יגנוב לך את הארנק, או שהפקיד המושחת לא יהרוס לך את הבית.
להתקדם בחיים ? ללמוד מקצוע חדש ? ללמוד תחביב ? ללמוד לבשל כמו שף ? ללמוד שפה חדשה ? לכתוב ספר ? לסיים ש"ס ? שכח מזה ! בסודן או וונצואלה, תגיד תודה שאתה קם בבוקר בכלל, ותנסה לשרוד עד בוקר המחרת.
זה התחושה של המכור בעולמו הפרטי, וזה תחושה דפוקה לגמרי, מי רוצה לגור בסודן או וונצואלה ?
והמכור מסתכל ימינה ושמאלה ורואה אנשים חיים בעולמות הפרטיים שלכם בסטייל של נורבגיה או שוודיה, ולא מבין איך אפשר להגיע לשם, איך אפשר להיות כמוהם ?
איכשהוא נשפך לי ספר, מתנצל על כל העודף מילים כאן, אולי אשים את זה בפוסט נפרד