מבולבל. ממש.
בד"כ אני כותב את כל הגיגי ראשי, וכל מחשבותי במחברת העבה. אוהב לראות את דתב ידי ממלא את המחברת ונאסף לו לערמת מכתבים שלא נגמרת. אבל כנראה שלבד זה לא ילך, אז הנה, אני כאן. ממש בתחילת היומן שלי אכתוב- אני צריך אתכם. מקווה להיות איתכם לאורך זמן, מתפלל בעז"ה לבשורות טובות ושביום מן הימים אוכל לסגור את היומן בידיעה שהכל מאחורי.
לבנתים, אני רק בהתחלה. מזה התחלה? ממש דקות אחדות מהנפילה. מחפש דרך חדשה שתחזיק מעמד. משהו שלא יקרוס תוך רגע.
ימי הקורונה הללו מבלבלים. אני כבר כשנה בתוך הבלגן הזה, אך היה לי לוז קבוע בישיבה. רק בימים של דיכאון ועצבות הגעתי לפורקן וחטא. אבל כאן בבית- הכל מסובך. בבית, יש לכל אחד מכשיר, ולא לכולם יש סינון. לדרוש או לבקש מהם לסנן את המכשיר לא בא בחשבון. אז ככה שאני לא מצליח לשמור על שפיות.
מוחי מלא ברעיונות, בעצות, בדרכים. אך גם בשאלות. אז חשבתי להעלות כאן שאלה או תמיהה בכל יום או כמה ימים, כמה שיאפשר לי הזמן והכוח. בפעם הבאה להעלות את תשובתי על השאלה ולשמוע גם מכם מה אתם חושבים.
אז בימים האחרונים אני מתלבט המון בענין העבר הווה ועתיד. איפה אני צריך לחיות? הברירת מחדל שלי היא העבר. כואב את העבר, בוכה את העבר. מליון מחשבות על איך העבר היה נראה. ומנגד, המון מחשבות על העתיד. עתיד מדהים, וורוד. עתיד מלא בחלומות. עתיד שמלא בילדים שקופצים סביבי וקוראים לי אבא. ואשה אחת, שאני אוהב אותה כ"כ, גופנית ונפשית, מתקרבת לעברי. אבל יש גם המון זמנים שאני קורס. העתיד הוורוד הזה שאני כ"כ רוצה לא מגיע, ורק מסתבך. קריסה כזו שהעתיד הופך לשחור, והמון כעס על העבר. וממילא כל ההווה נראה דיכאוני ועצוב.
איפה צריך לחיות? היכן צריך להשקיע את עיקר מחשבותי? אני מעריך שתגידו לי בהווה, אבל הפחד שלי הוא להיות אדם צר אופקים. כזה שאין לו חלומות. ולעיתים גם ההווה ממש מעצבן וקשה, רק הסתכלות רחוק מאפשרת לי לחיות. אם לא אסתל הלאה אני מפחד לקרוס תחת העול והאחריות שהווה מספק.
טוב, אז זהו להיום. בעז"ה מקווה לפגוש אתכם גם מחר, עם בשורות טובות ותשובות. ויתכן שאצטרך עוד כמה ימים למחשבה על השאלה...