אשריו ואשרי חלקו...
אמנם אני חי פה בעולם הזה ב"ה... ולא חי באשליות שאני מלאך.
ברגע שאסיים להתמודד עם יצרי - יתכן שזה בגלל שהשלמתי את תפקידי בזה העולם.
לעצם העניין - גם להרבה חברי תכנית - לקח זמן רב עד שהגיעו לנקיות הארוכה והרציפה, למרות שהתחילו את התכנית לפני כן, יש גם כאלה רבים שלא הצליחו בכלל - אז לדעתי זה קצת עוול להציג את המציאות בצורה כזו.
אבהיר את דבריי.
ראשית, גם אותו חבר ז"ל לא עלה על דרך מיד כשהגיע לתוכנית.
שנית, כתבתי שאני לא חולק על הדברים שכתבת, ולא היתה בכוונתי לומר בצורה ברורה שאפשר להגיע לתוכנית ולהיות נקיים כל החיים, ואוסיף, שאני גם לא יכול לומר על עצמי שאני אהיה נקי כל החיים, ואני בכלל לא מתמקד בזה, אני מתמקד ב"רק להיום".
לא באתי אלא לתת תקוה, שיתכן גם אחרת, לא רק תקופות קצרות יותר של נקיות שמבחינתי זה דבר נפלא עד מאד (שאני מעולם לא הצלחתי להחזיק בהם, והיתה רק פעם אחת ויחידה שהצלחתי להישאר נקי 11 יום) אלא אפשר גם לצבור תקופות ארוכות יותר. ושוב, אין כאן עניין של נצחון או גבורה או איזו גאווה שאפשר להיות נקיים תקופות ארוכות יותר, אלא הכל נאמר בשביל לתת תקוה, ובפרט שברור לכולנו שככל שנקיים יותר כך החיים משתנים יותר לבלי היכר. ואם זה נעשה ע"י התוכנית או דרך חיים מסויימת או כל פתרון אחר שנעשה בנפש, אז לא מדובר רק על רצף ארוך שגורם לחיים אחרים, אלא באמת שינוי מהותי בכל מהלך החיים ובגישה לחיים.
ודבר אחרון בהמשך למה שכתבתי, אין לי כלל מטרה להיות נקי מעכשיו עד סוף החיים, דהיינו, אני בודאי רוצה ואשמח שזה יקרה, אבל המטרה שלי היא להיות נקי היום ולחיות היום בדרך חיים רוחנית נכונה וראויה, בעז"ה גם מחר ארצה לחיות בדרך הזאת, אבל לא זו המטרה שלי.