סופ"ש ראשון זה כמה שבועות שאני הולך לישון מתוך רוגע ושמחה. סופ"ש ראשון שאני מנשק לעצמי את היד וטופח לעצמי על השכם ואומר- הצלחת, ב"ה.
זה לא אומר שזהו, אך זה אומר המון עבורי.
ועכשיו, קצת להסבר מה עזר לי להחזיק מעמד. האמת זה הרבה יותר עמוק ממה שאכתוב, והרבה יותר מורכב, אך מה שאצליח לכתוב ולפתוח- זה בעצמו דבר גדול עבורי. אמז ומתמיד אני אדם ביקורתי. גלים של ביקורת מטורף על עצמי ועל כל פעולה שאני עושה. ראיתי את זה כחלק מדרך חיי. אף פעם לא הצלחתי לראות את עצמי כאדם שלם, וראיתי את השלמות רק בעתיד. גם טוב לא חיפשתי או ראיתי בהווה. מבחינתי ההווה היה במטרה אחת- לעבוד, וקשה. הטוב יחכה לי בעתיד. מה הכוונה עתיד? מה הכוונה טוב? לא יודע, רק מה שאני כן יודע זה שעכשיו, לא מגיע לי טוב.
הרבה שנים שזה הצליח. אבל אז זה התנפץ. הנפש דרשה את הטוב המגיע לה עכשיו. והטוב הזה כלל גם דברים רעים. כן, גם התמכרות לדברים שלא חשבתי שאי פעם יהיו חלק מהלוז שלי.
מנפילה לנפילה יותר נפלתי. הלחץ, הביקורת, וגם האי ביקורת היו קשים לי מאוד. ידעתי והבנתי שלא אצליח להילחם בהתמכרות הזו ביום אחד, אלא זה תהליך ארוך. הלקתי את עצמי על עצם חיפוש הטוב בהווה, ואמרתי לעצמי כל פעם שכל הנפילות האלו הן רק הנאה ריגעית שעוד רגע תחלוף. אבל זה לא עבד. ניסתי להיכנס לכאן לאתר, אך אתם הצעתם את שיטת ה'אני נקי רק להיום'. וממש היה לי קשה עם התפיסה. מבחינה עקרונית. כל הזמן אני מכניס לעצמי שאני 'רץ למרחקים ארוכים', אז למה שאעבוד על היום בלבד. מה זה שווה היום הזה אם בסופו של דבר אפול עוד רגע.
אבל אז הבנתי משהו, שכנראה זה לא כוונתכם- אך אולי יוכל לעזור לכמה אנשים כמוני. כשאני אומר אני נקי רק להיום, זה לא אומר שאני זונח את התהליך הארוך. מה שזה כן אומר זה שביחד עם התהליך הארוך אני צריך לחשוב גם על היום. לכל אחד יש המון מחשבות על העתיד, חלומות דמיונות וחזיונות. אבל בסוף, ההווה נראה מפחיד. תן לי לעבור את ההווה ולהיות כבר בעתיד הטוב. אמרתי לעצמי, אם רק אשנה מעט את המבט, אם אתן לעצמי קצת טוב גם בהווה- אז אצליח להגיע גם לעתיד הנכסף.
לברוח מהתמכרות או מכל מידה רעה לוקח זמן רב, ולעיתים גם שנים. אבל האנרגיות והרצון להצליח לא נשארים הרבה זמן. מה כן נשאר? ההווה. אם ארגיש טוב בהווה. אם יהיה לי טוב בהווה, אם אהיה נקי רק להיום, אז אוכל להגיע לעתיד.
קיצור, אארכתי מספיק. לסיכום, אני משתדל שיחד עם העבודה הקשה לתת לעצמי גם רגעים של טוב. וגם לחפש את הדברים הטובים בכך שלא אפול היום. את הרגעים השלווים והשמחים שיהיו לי היום אם אשאר נקי. וכטוב לי היום, אז גם בעתיד יהיה לי טוב, בעז"ה.
בהצלחה לכולנו, שבוע טוב!