shimidan כתב on 01 אוק' 2020 07:30:
זו תגובה לטענה מהכובסות בנהר:
מעניין מה שכתבת ולא צריך להגיע לגמרא שם, הלא אסור באיסור גמור לאדם לגרות יצר הרע בו ("ונשמרת מכל דבר רע", "לא תביא תועבה אל ביתך" וכו') ועליו לברוח ממנו כמו מאש (וזה אגב אחד מההכאות על חטא שביוה"כ)
בכל זאת
עצם הכנסת עצמך לגירוי היצר היא משתנה:
יש אדם שמבחינתו מציאות של אפשרות זמינה להיכנס לאתרים מסוימים היא ההתגרות ביצר ומזה הוא צריך להימנע.
ויש אדם שההתגרות היא לא במציאות אינטרנט זמין ופתוח אלא בכניסה בפועל לאתרים כאלו או הסתכלות בפני אישה וכדו' ומאלו הוא צריך להימנע.
אני מכיר את עצמי וכפי שכתבתי בהקדמה, שכאשר אני רוצה את התאווה אין לי מחסומים, אני אשיג איזושהי צפייה, כך שמבחינת ההתמודדות שלי לפי שיטתך צריך לבער את האינטרנט מכל העולם.
או ש...
פשוט תדע להילחם ביצר באפיק אחר, אני נלחם בו בשיטת התחבולות, אני מערים הרבה מעשים וקווי מחשבה אותם רכשתי בשני ההתמודדות, מה שמונע ממני להתאוות, אחר שאני מנוע מלהתאוות לא אקיש את המילה po.. ודומיה בגוגל..
זה בקצרצרה.
מבחינת התכנית שהיא לא תכנית דתית יכול להיות שאתה צודק ויש כמה חברים שאני מכיר שנקיים כבר תקופה ארוכה והם לא רק עם אינטרנט פתוח אלא גם הולכים לים לחוף מעורב בריכה וכדומה...
אבל אנחנו לפני היותנו חברי תכנית אנשים מאמינים בתורת משה שבכתב וזו שבע"פ..
חכמינו וגדולי דורינו לימדו אותנו והנחו אותנו בצורה חד משמעית ודיי ברורה ומוסכמת על כל הגזרים והפלגים שאסור להיות עם אינטרנט פתוח לא בבית במחשב ולא בסמארטפון.
ברגע שהם הנחו כך בורא עולם נותן לכך תוקף. ברגע שאתה בוחר לפרוץ גדר (ומסביר הזה יפה והיטב הרב לוגאסי בספרו כל משברייך וגליך) ולא להקשיב לדברי חכמים ו"להתגרות" ביצר הרע אתה נותן לו למעשה רשות כשהוא מקטרג בשמיים עלייך הוא מקבל רשות לבוא ולהתגרות בך..
אני לא יודע מה המצב שלך, אני עם כל החסימות האפשריות שיש ועושה כל שביכולתי כדי להימנע מלבוא במגע עם התאווה ועדיין הוא מגיע ומתגרה בי יום יום עד שרומס אותי לעפר.... אבל באסירות תודה אלוקים עוזר לי ובנס שומר עליי נקי רק להיום.. אז אני אפילו לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי מנסה להישאר עם אינטרנט פתוח...
אבל בתכנית יש מקום גם לדעה שאתה מתאר.. פשוט חושב שזה פחות מתאים אם אתה חרדי או דתי.
אוהבים!!