שלום לכולם
ב"ה נקי 11 ימים מאו'
ו- 30 ימים מפו'
רק להיום
שמח מאוד להמשיך להתקדם קדימה. חושב הרבה לא לשכוח מההתמודדות גם כשהכל הולך טוב.
כמו כן מעסיק אותי לא מעט איך אני מרומם את הזמן שלי בבית שיראה ככה טוב טהור מלא ועמוס בעשיה.
דבר ראשון שהבנתי, הטלויזיות והמחשבים, שלצערי ולא בבחירתי, יש בבית הם גורם משפיע להקשות עלי להשיג מטרה זו.
זה הולך ומחזק בי את ההבנה שכדי שמשהו ישתנה אני צריך לבנות משהו חדש. לבנות בית וליסד אותו על ערכים אחרים ועם כללים אחרים.
משתף שאתמול בלילה הלכתי להתקלח ופתאום היצר בא אלי ומנסה לומר את דבריו הרגילים בוא תיגע קצת... זה לא מזיק...
ואיזה הבנה נחתה עלי וממש עזרה לי לדחות אותו
הרצוי והמצוי - אנחנו ביחד!
מה הכוונה? לעיתים כשהיצר מגיע ופתאום בלב בוערת אש של תאווה המצוי מרגיש מבויש. הנה אני קצת רוצה את התאווה. אולי אפילו הרבה. איזה בושות.
מה אני יגיד לרצוי? שאני שפל ונמוך? הוא אחי הגדול! אסור לי להיראות לפניו בחולשתי ושפלותי! אני רוצה להראות לו כמה גדול וגיבור אני!
אז, מסתכל המצוי ימינה ושמאלה. מקצת חושש שהרצוי יראה אותו בשפלותו
מקצת מצפה שיהיה שם כדי לתמוך ולהיות איתו בצרה
וחשבתי לעצמי באותו רגע של אתחלתא דאתחלתא של הווה אמינא של נסיון -
מה מקום לבושה הזאת?
וכי הרצוי לצידי כי המצוי במקום כזה וכזה? אז הוא לא היה מצוי הוא היה רצוי!
הוא איתי כי ככה! כי נפש האדם אחת... וכי השאיפה כדי להיות שאיפה צריכה להתכחש לאיפה אני נמצא עכשיו?
ממש לא.
ברגע של חולשה, שהמצוי עומד לנסיון, צריך הוא להחזיק יד לאחיו הגדול, שיודע יותר טוב ונותן ביטחון, הרצוי. הוא צריך לדעת שהרצוי שמה והוא לא מתבייש בו.
כשאין הפרדה של שני אלה, אז אין כדור שלג. כדור השלג מתחיל כשאני 'מאבד את עצמי' ונופל ומנפילה לנפילה...
גם אם מועדים או נופלים לא צריך עכשיו מחדש לגשר בין שני אלה. כי הם מעולם לא נפרדו.
ולגבי הליכתם יחד זה לא רק בנסיון של המצוי.
גם בנסיון של הרצוי - אסור לו לרוץ קדימה ולשכוח את המצוי בשפלותו. עליו להחזיק יד לאחיו הקטן. לקבל אותו כמו שהוא וללכת עד אחרי צעד קדימה. יחד.
אוהב המון,
שמח לחזור ולשתף כאן
זוכה לתובנות בזכותכם
בהצלחה לכולם ואשמח להיות לעזר למי שירצה
קיפ