צהרים טובים לכולם!
נקי בחסדי ד'
רק להיום מאו'
יום 1 מפו'
רק להיום. על מחר נדבר מחר...
מעדכן שאני בישיבה. ב"ה נכנסתי טוב וממשיך קדימה בשמחה ובכל הכוח.
מסכם את הסופש כלא פחות ממעולה.
אם הייתם שואלים אותי בבוקר יתכן שהייתי מגמגם...
אבל ברגע שאתה מביט במבט כולל ואמיתי ולא דרך המשקפים של היצר
אתה מבין כמה הוא מסמא את עיניך וכמה הכרת הטוב צריכה להיות פה
כמה באמת אתה בהתקדמות.
נכון אז אתה לא צדיק גמור. נו מישהו מצפה ממך להיות כזה?
כבר יודע אני שאני בתהליך. אלא שהיצר גורם לי להביט על כל עמל והצלחה בקדושה כמשהו מובן מאליו
ועל כל כישלון כמשהו חריג, נורא ובלתי הגיוני ואפשרי עד כדי שאיך אני יכול לקבל את עצמי ככה...
מילא ד' סולח לי כי הוא רחום וחנון. אבל איך אני יכול לסלוח לעצמי?
זה הכל בגלל ציפיות שקר שבונה היצר הרע.
לסיכום הסופש:
מרביעי בערב ועד מוצאי ש"ק הייתי נקי לחלוטין
ולא רק נקי טכנית אלא שקוע ועסוק כל כולי במשפחה, בתורה, בדיבוק חברים חיובי
לא נגעתי במחשב וטלויזיה כמו שהגדרתי.
זה לא מובן מאליו. זה מדהים. זה לא בסדר הטבע. זה לא דבר של מה בכך. זה שונה מהמקום שהייתי בו לפני. זה נס.
חשוב לי להדגיש את זה. זה לא סתם דיבורים בעלמא לנסות ליפות את המציאות כשתכלס היא לא יפה... לא! זה באמת אמיתי! על זה היצר לא רוצה שאסתכל.
עד ממש לא מזמן, במשך שנים, כל הגעה שלי הביתה היתה להיטבל כולי בטומאה. לא היו כלים להילחם. לא היה הבדל ברור בין נקיות לנפילה מרוב שהיצר שיחק בי.
והנה כבר שתי יציאות ברצף מעל חצי סופש נקי!
בעיני זה לא ענין כמותי. זה ענין של איכות. אני רואה שכשאני עובד בצורה מסוימת ומשתף ועוסק בהחלמה ומתפלל לד' - זה עובד!
על זה אני רוצה ומוכרח להודות! זאת התקדמות מדהימה!
פתאום אני מבין כמה עזות יש ליצר להגיד לי שאני על הפנים ומה שעשיתי מעשה לא יסלח...
חוצפן! אני מתקדם כנגד כל הסיכוים! כנגד שנים של הרגל בסופשים מלאי טומאה ועצבות ויאוש!
מוצש עד ראשון בבוקר:
3 נפילות באו', 1 בפו'
התכנון הראשון היה לצאת לישיבה במוצש"ק.
היה שינוי בתכנית בשישי. שינוי שהתלבטתי הרבה לגביו ואולי אפילו ידעתי בפנים שאני צריך להכריע לא כמו שהכרעתי אבל זה כבר ענין אחר. מוצש"ק נפגשתי עם חבר ממש טוב למלוה מלכה והתחזקנו בעבודת ד' בשירים ודברי תורה (ופיצה ). (זה היה למה דחיתי את הנסיעה)
חצי שעה לפני שנפגשנו, חשבתי לעצמי שנכון שאסדר תיק לישיבה וכשאחזור אלך לישון ואצא ראשון בבוקר מוקדם / היה מחשבה על טרמפ עם מישהו כבר במוצש מאוחר אבל בסוף זה בוטל)
תוך שאני מסדר תיק, דבר שאני אגב בד"כ מורח ונמנע מלעשות, היצר בא כשאני באורות גבוהים ודרוך, וכאילו משיח לפי תומו - "היי - איזה כיף יכול להיות לראות קצת טלויזיה? קצת לחפש תמונות מרגשות?"
כל כך לא האמנתי שהוא יבוא בכזאת פשטות ויקנה אותי. בניתי על זה שאני "רק" הולך לשניה אפתח את הטלויזיה ואתחרט מהר. מיפה לשם מצאתי את עצמי המום.
הייתי ממש בהלם. לא מאמין שזה קרה.
אז נפגשתי עם החבר והאמת שזה הרים אותי. זה היה במקום.
אבל גם כשנפגשו ואז במיוחד זה הורגש כשחזרתי - נשארה מועקה בלב - "לא מאמין שעשית את זה - איך יכולת?"
בדיעבד אני מבין אחרי שדיברתי עם חברים אני חושב שהשורש היה אכזבה מסוימת מעצמי.
לא יכולתי לסלוח לעצמי. להכיל את עצמי. דוקא בגלל שהנפילה היתה לא מאש של תאווה. אלא מתוך הרגל לא ברור. דברים התגלגלו מהר, בניתי על זה שזה "רק" וההמשך כבר ידוע.
כאילו בתוכי חשבתי - מילא היית נופל מאש בעצמות לחפש תאווה - אבל סתם ככה?
לא יכולתי להרפות. כשחזרתי הביתה הלכתי לחפש תאוה והפעם, כשהיצר נושף בערפי - על כל הקופה.
מהערב לבוקר ליוותה אותי תחושת האכזבה. באתי בבוקר לשתף דיברתי עם חבר וממש ראיתי שאני לא מצליח להרפות.
קבעתי לוז מהיר - מקלחת ארוחת בוקר ולרוץ לישיבה.
בדרך למקלחת נפלתי לצערי.
ואז יצאתי לישיבה. מאז ב"ה חשבתי לא מעט, וכשהיצר קצת ירד מהכתפיים שלי ראיתי כמה אור יש פה וכמה אני צריך להביט נכון.
משפט שעבר לי בראש בדרך לישיבה וממש חיזק אותי - לא נופל ברוחי! גם אם למשך כל חיי אצטרך להתמודד, גם אם כל חיי כל 12 יום אפול - אני לא מוותר. אני ימשיך להיאבק. אין לי שאלה. כי אני רוצה טהרה! כל רגע של נקיות שווה! לא רק אוסף כזה או אחר של ימי נקיות.
מסקנות להבא:
1. שיתוף במוצש ברזל. רציתי לשתף ישר במוצש וזה נדחק לצד בגלל מטלות שונות.
2. כשאני במצב של חוסר יציבות/ אכזבה / משהו עובר עלי רגשית - אני לא יכול לעזוב את הפורום ולסמוך על הנס. אני צריך לפתור את זה ולצאת בלב נקי קדימה.
3. להתקשר יותר לחברים. זה כלי מאוד משמעותי שבישיבה בגלל בעיות קליטה אני לא מרבה להשתמש בו אבל בבית שווה להשתמש יותר.
4. שינוי תכניות - אולי היה ראוי להתייעץ עם חבר. עם זאת זה דבר שבשגרה והגיוני. וחשבתי על זה זה לא היה בפזיזות. למרות שגם מאוד התבלטתי אם הכרעתי נכון... בסוף ההחלטה לא קרתה בשישי אלא במוצש מה שהצריך אותי להגיע לא מוכן לסיטואציה שאני בבית במוצש.
5. לשמוח הרבה הרבה במציאות שלי. ד' יתברך נתן לי מתנה. הסופש הזה הוא חידוש! אני זוכה לראות התקדמות איכותית שאני מרבה לדבר עליה לאחרונה - כל נושא הסופש. רוב רובו של הסופש היה בגובה שאני חולם עליו. בגובה שבו אני רוצה שחיי יהיו. עכשיו אני לא מתרגש. זה ענין של זמן וכמות עד שהאיכות הזאת תתפשט על כל הסופש בע"ה יתברך.
6. לקום מיד. זה דבר שב"ה זכיתי להתקדם בו מאוד מאז שאני בפורום. יש נפילה ויש נקיות. זה שני דברים שונים. אחרי שאתה ח"ו נופל מיד לקום. פה היה מקרה שונה קצת כי באמת הופתעתי... ועדין צריך לחזק את זה. לא משנה מה - לקום מיד. ( זה קשור גם לערכה של נקיות - כל רגע חשוב בפני עצמו. יש תחושה שקרית כזאת ש'איפסתי' אז מה זה משנה. כאילו רק אוסף של ימים של חשבו אבל לא כל רגע)
עד כאן. אשמח לשמוע מחשבותיכם עצותיכם והארותיכם.
מעריך מאוד ואוהב
שמח להיות פה חלק מהחבורה
מרגש אותי כל פעם מחדש לחשוב על זה
המלחמה שלנו נגד כל הסיכוים והקשים למען שמו באהבה!
אשרינו מה טוב חלקנו
בהצלחה!
(אגב לא הספקתי להודות לכולכם על החיזוקים והעידודים והתמיכה יתגבר, לב טהור, זעיר אנפין וקדימה היקרים)