KeepMovingForward כתב on 13 ינו' 2021 23:45:
רוצה לשתף על ענין ששמתי לב שתמיד מפיל אותי - אינטרקציות חברתיות שנגמרות לא טוב.
אני אדם שבאמת ובתמים רוצה לרצות את מי שסביבו, שהכל ילך בנעימים ועל מי מנוחות שכולם יהיו שמחים.
זה דבר טוב בעיני אלא שיש גבול שזה נעשה תלותי ואולי אפילו שתלטני.
קשה לי להכיל אינטרקציה שנגמרה לא טוב. במיוחד כשכן השקעתי ובסוף משהו לא יצא מושלם.
השתלטנות מתבטאת בזה שכשלא יוצא כמו שתכננתי זה מביא אותי לרצות להדחיק - לתאווה. כלומר יש בי נטיה חזקה לצפות שיהיה כמו שתכננתי כמו צריך ואם זה לא ככה אז קשה לי להכיל את זה
אוהבים אותך אחי מאוד! תודה על השיתוף והכנות!
מאוד מזדהה עם החלק הזה שרשמת. גם אני סובל מאותה הבעיה ומאותו פגם אופי של ריצוי אחרים.
לא הייתי מסוגל להישאר נינוח אם מישהו היה כועס עליי או לא מרוצה ממני... תמיד הייתי מנסה להיות בסדר עם כולם ואהוב על ידי כולם. ואם הייתה איזשהי מחלוקת שגרמה לזה וידעתי שאני צודק לא יכלתי להירגע עד שלא הצלחתי לשכנע את הצד השני בצדקתי וקיבלתי את הסכמתו..
וכמה שזה קשה במיוחד עם האישה...
זה בדיוק סוג העבודה שאני חושב שאני צריך לעשות (ועושה בזכות התכנית), להבין מהם פגמי האופי שלי שגורמים לי להרגיש רע ולרצות לברוח ישר לתאווה.
גיליתי שאני סובל מהריצוי הנ"ל, מתלות באישתי, מהרצון להיות צודק, מחוסר קבלה של המציאות (ושל רצון אלוקים עבורי), מקנאה, מעצלנות, מהרצון להיות טוב יותר מכולם (או לפחות בטופ 10) בהכל, מאגו וגאווה, ומהרצון למצוא חן והצורך בתשומת לב, ועוד..
ברגע שאני סובל מכל כך הרבה פגמי אופי לא פלא שאני כל שעתיים רוצה לברוח לתאווה.. פשוט אני לא מצליח להתמודד עם המציאות והמוח שלי מתוכנת אוטומטית לברוח מסיטואציות של אי נוחות (כי זה מה שאמרתי לו לעשות במשך שנים עד שזה נעשה ההרגל- ההתניה) ועם כל כך הרבה פגמי אופי לא פלא שזה קורה כל כך הרבה..
אני עובד היום בלי הפסקה בע"ה יתברך לבקש שחרור מכל פגמי האופי האלו. ע"י שיתוף שלהם, שיתוף היסטואציות שמציפות אותם, ותפילה לאלוקים להשתחרר ולמסור אליו את הכל. הדאגות והפחדים והחוסר אונים מול הרצון לברוח. מתפלל כל היום לזכות לדעת ולהבין את רצונו ממני בכל סיטואציה, לקבל את זה ולעשות את זכ באהבה ובכניעה מתוך הבנה שזה רצונו וזה הכי טוב עבורי.
זה לא קל ולא פשוט אבל בע"ה אני בדרך..
אוהבים !