רוצה להפסיק לתמיד כתב on 13 נוב' 2022 20:17:
נסעתי היום באוטובוס. הייתי חולה אז חזרתי הביתה. ראיתי על עצמי שזה או שאכנס לדברים לא צנועים או שאראה "חברים". אז נכנסתי לסדרה. בזבזתי את כל היום שלי בלצפות בה. זה מבאס אותי. אני חש ריק. מבוזבז. מצד שני אני חש מעין שלמות כזו כי לא נפלתי. אני חש חי יותר. אז לא יודע בדיוק. זה מעורבב כזה. חולשה וכוח. שמחה וריקנות. הצלחה ואכזבה. לא יודע. גם ההצלחה להישאר נקי מרגישה לי לא אמיתית בגלל שלא באמת התגברתי פשוט ביזבזתי את הזמן במשהו אחר. לא יודע מה לחשוב. זה היה טוב? זה התקדמות?
יש ימים שיכולים ללמוד לעבוד וכו’ ואז מרגישים הצלחתי היום, אבל גם יש ימים שהעבודה הוא לא לעשות כלום, וזה גם הצלחה, בימי החול התורה מחייב אותנו לעבוד להביא פרנסה, ואסור לשבות ממלאכה, כדכתיב יום ולילה לא ישבתו, אבל בשבת המצוה לא לעשות שום מלאכה רק לשבות.
כן זה פה חז”ל אמרו ישב ולא עבר עבירה מעלה עליו הכתוב כאילו עשה מצוה, יש ימים שאינם יכולים לעשות כלום, לא מרגישים טוב, קצת חולי, וכו’ וכו’ אז מתחיל להתגנב הרגשת דיכאון, וממשיך לקצת תאווה, וזה מושך את האדם ליפול, והעבודה ביום כזה הוא לא לעשות, לנצל הזמן בשטויות, רק לא ליפול לדיכאון ולעצבות, לא ליפול להרהורי הלב המושכים לתאוות.
חזק ואמץ