ירושליםשלמעלה, יש לי תחושה שהתגובות פה לא מבינות לרוחך.
בכל מקרה, הדברים שלך עוררו אותי לחשוב על זה. למה אנחנו מתבודדים, על אף שבאמת זה לא עושה לנו טוב? ניתחת את זה נכון - אנחנו מתבודדים כי אנחנו חושבים שלבד יהיה לנו יותר טוב. (את האמת שלאחרונה אני קצת מסתייג מהמילה "חושב" בנושא הזה, יותר מתאימה לי המילה "מרגיש", נקודה למחשבה). ולמה אנחנו חושבים/מרגישים ככה? כי בתוך חברה יש הרבה משתנים שאין לנו יכולת לשלוט עליהם, לנהל אותם כפי רצוננו, מה שאין כן כשאנחנו לבד - כביכול אין מה שיכול להסיט אותנו מקיום רצוננו ומביצוע מהלך הדברים כפי שאנו רוצים שיהיה. במובן מסוים, אירוני (או מידה כנגד מידה), התאווה מראה לנו ההפך, שגם כשאנחנו לבד אין לנו שליטה, היא מראה לנו שאבדנו שליטה על חיינו.
זה מאוד עמוק, אולי זה פשט המאמר "מי שרודף אחר הכבוד - הכבוד בורח ממנו", מי שרודף אחרי שליטה, מגלה שלאט לאט הוא מאבד אותה, גם במקומות היותר בסיסיים (שבנפשו). אולי זה קצת הפוך, רדיפת השליטה שלנו התחילה בגלל שהרגשנו שיש לנו חסרון בה.
אז די עולה מזה שהפתרון הוא לוותר על השליטה, לפעול בדרך "הפעולות ההפוכות", לא מתוך אפתיה וחוסר אכפתיות ולא מתוך ספקנות פשרנית, אלא מתוך ויתור אמיתי וכנה שביסודו הוא לאלקים אוהב, ודואג ומשגיח ובהמשכו הוא לחברה ולסובבים אותי בכל מערכות החיים. ונראה לי שיש לסייג - אין הכוונה לתת לאחרים לנהל אותי לחלוטין אלא לקחת את המקום הנכון שלי בחברה, באופן מסוים "כשווה בין שווים", להבין שלכל אחד יש מה ללמד אותי, באמת.