haimke כתב on 26 מרץ 2024 08:08:
דאון דאון דאון
זו ההרגשה אחרי פורים
ואני שואל את עצמי מה זה אומר עלי? שאני אדם עצוב? שאין לי חיים? מה זה שמחה? האם אני שמח עכשיו?
אוףףף קשה לי עם כל המחשבות שרצות לי בראש, קשה לי עם זה שממש בא לי להתנחם בתאווה, קשה לי שאני לא מוצא את הדבר הנכון שיעשה אותי שמח ומאושר, אולי זה כסף אולי זה זוגיות אולי זה חברים אולי זה סרטים אולי זה ספרי מוסר אולי זה עבודה טובה יותר אולי זה נחת מהילדים
ואולי, הכל בראש, תתחיל להסתכל על 3/4 הכוס המלאה, יש לך אשה וילדים בריאים, מקסימים, טובים בלימודים, בסה"כ מתנהגים יפה, אתה עובד בעבודה טובה, לומד קצת - ולא מספיק - תורה בערב, נמצא בשמור עיניך, ישלך הורים טובים שדואגים לך עד כמה שידם משגת, יש לך רכב חמוד
יש לך הכל
אז למה? למה אתה ממשיך להרגיש ככה?
בתור בעל ניסיון לא קטן, כמה שנים כאן מנסה להבין את עצמי, אומר לך דבר אחד פשוט, למה אין לך רוגע, למה אינך רואה להנות מהכוס המלאה, כי זה האופי שלנו. השינויים הללו של המצב רוח זה חלק מהתופעה של הכף הקלע.
עושה לי רושם שאתה אדם רציני וערכי, ופתאום מקבל סטירה בפרצוף, מזה שמתחת לאדם הרציני האבא המסור והמחנך, מסתתר מכור, רוצה לראות דברים מגעילים, שאם היה אחד מהילדים שלך שם לב מה אתה עושה, היית קופץ מהחלון באותו רגע. - זה חלק מהגלגל של ההתמכרות. - זה רק חלק, האמת שעצם זה שהמצב שלנו כל כך משפיע עלינו זה גם חלק מהאופי.
אמר לי פעם ת''ח אחד, מהו כף הקלע, אדם שבאמצע נעילה פתאום נזכר במראה גרוע שראה, זה כף הקלע [הנפילה מאיגרא רמה לבירא עמיקתא רוחנית].
מה העצה שלי, שוב ושוב, תראה מה אתה כן עושה. תודה לה' שאתה כאן, תבין שהמצב רוח שיש לך הוא טבעי, וזה לא אתה הוא חוץ ממך. [בבית מצוי שבוע בחודש שיש עצבים בעז''נ, מה השיטה להתמודד עם זה, ושזה לא יתחיל גלגל שלג שעלול להרוס את כל השלום בית, את הקשר עם הילדים ? מודעות עצמית, אם היא תדע שזה לא היא, זה שבוע מיוחד, ואח''כ יעבור, אז זה לא מוביל לבלאגן]. אנחנו צריכים לדעת שגם לנו כנראה יש הורמנים מדי פעם.
אוהב אותך ומעריך.