brightside כתב on 08 אוג' 2024 20:13:
טוב אז מה שבאמת היה קשה לי בתקופה האחרונה במילה אחת - מחשבות
פעם לא הייתי מתייחס לזה אבל עכשיו אחרי 51 יום בלי אתרים אסורים בכלל אני מבין שדווקא השפעת המחשבות התחזקה לי לא יודע למה..
אני באמת משתדל כמה שיותר לשים לב ומיד להסיט את המחשבה שלי לא תמיד זה מצליח אבל הרבה פעמים כן, אשמח גם לעצות אם יש אז התחלתי יותר להתייחס למחשבות שלי
דבר אחד שכן שמתי לב אליו שלא קשור למחשבות אסורות זה שאני חושב יותר מידי על העבר. פשוט יותר מידי.. אני לא משועמם יש לי מה לעשות ביום יום ובקושי יש לי זמן עם עצמי אבל כשיש (במיוחד בסוף היום) משום מה זה קורה לי הרבה.
ואני לא מקבל את זה. לא יכול להיות שאני עדיין חושב על הטעויות שעשיתי בעבר ועל זאת שיצאתי איתה לפני שנתיים.. אני חושב גם על העתיד שעוד לא קרה, על איך אני אפגוש מישהי חדשה ומי זאת תהיה ואיך אתחתן ואיך זה יסתדר ואם לא יסתדר ואם אני לא אמצא מישהי. אם אני אמצא והיא לא תרצה או אם כן.. בקיצור אני חופר. חופר לעצמי בקטע רע
ולמה המחשבות שלי תמיד מסתדרות סביב הנושא הזה? ולמה אני רושם את זה כאן? זה פורום של התמכרות מסוג אחר..
אז קודם כל עצם הכתיבה מסתבר עוזרת לי להבין דברים ותוך כדי שכתבתי עכשיו נפלו לי עוד אסימונים..
אני פשוט נותן לדברים לצאת מבחינתי אין מה להפסיד
למה סביב הנושא הזה? אני משער שאני מאשים את ההתמכרות הזאת בעיכוב הזה שיש לי ובמערכות היחסים שהיו לי ולא צלחו.. וגם כי הנושא הזה קרוב לליבי
ואני לא בדיכאון חלילה פשוט המחשבות האלה על דברים שקרו ועוד לא קרו - שמתי לב אליהן נראה לי רק עכשיו
שמתי משפט לאחרונה שאומר - המחשבות שיש לך כשאתה עוצם את העיניים בלילה זה מה שיש לך בחצר האחורית של הלב. לא יודע עד כמה זה נכון אבל זה נשמע ככה.
אז נכון זה דבר יותר עמוק שכנראה לוקח זמן לשנות ולפי דעתי זה הרגל בפני עצמו שצריך לעבוד עליו. אבל זה חשוב. לפי דעתי לפחות. והנה עוד משפט שעלה לי עכשיו - אתה נמצא איפה שמחשבותיך נמצאות
אז מה הפתרון?
אז אני אגיד את האמת לי נמאס. נמאס לי לחשוב על העתיד על העבר ולדאוג לגבי מה שקרה ולא קרה. נמאס להאשים את עצמי בטעויות שעשיתי ולמה לא עשיתי את זה מוקדם יותר כביכול. אז האמת היא שעדיף מאוחר מאשר אף פעם וכל עוד הנר דולק אפשר לתקן. כן הרבה משפטי מוטיבציה אבל מה לעשות זו האמת חחח
אין שום דבר בחיים שהוא סתם ויש לי אמונה חזקה בבורא עולם
יש הרבה ניסיונות וצריך להבין את זה
אז אם אני כבר כאן אני אגיד שאני אחרי יום של חשבון נפש עם עצמי ואני סולח לעצמי על כל טעויות העבר ומרפה ממחשבות ודאגות על העתיד.. יש לי מספיק על הראש בהווה גם ככה
אני מרפה ממערכות היחסים שהיו לי בעבר ומבין שאם זה היה אמור לקרות, אז משמיים זה היה קורה כבר לא משנה מה.
אני מרפה מהדאגות על העתיד גם בתחום הזיווג ומשליך הכל על הבורא יתברך.
אשתדל יותר גם להתחזק יותר רוחנית בתהליך הזה בקצב שלי
ואם אי פעם אשכח את זה אחזור לפסקה הזאת זה הרי תמיד רשום כאן
אה ואם יש משהו שאני טועה בו או שיש הצעות לשיפור אני פתוח לעצות
בנתיים ממשיך בכל הכוח תודה לאבא בשמיים
מה המצב אח?! וואלה אשרייך באמת על ההתמדה, והרצינות, והעמידה במטרה, ובעצם... אולי העמידה ברצון האמיתי שלך?
בתור אחד שהיו לו גם תקופות נקיות ארוכות אני לגמרי מזדהה עם התחושה החזקה שלך והתענוג מהתקופה הזו שלא התקרבת לדבר הזה, זה באמת תחושה מטורפת...
ובתור אחד שאת התקופה הנקייה הזו עבר ונמצא בתקופה יומיומית בסרטונים האלו, אני אשמח לשתף אותך בתובנה שקיבלתי באיזו סדנה ומנסה באמת להפנים אותה...
רשמת בהודעה הזו "פורום של התמכרות מסוג אחר...", אז לעניות דעתי וככה גם שמעתי מאנשי מקצוע, שבסופו של דבר לרוב ההתמכרות לפורנו זה ענף ולא שורש. שאולי ההתעסקות שלך בעבר, בעתיד, דאגות, יותר מדי מחשבות (שאני מזדהה עם כל אלה ב100%!!!) זו יכול להיות קצת יותר שורשי, ואולי יותר שורשי זה להיות שלם עם הטעויות שלך, עם החוסר שלמות שלך, עם המקום שכרגע אתה מונח בו בעולם... ושם גם תוכל לראות המון המון המון טוב. וכשתראה את כל הטוב שבך, תאיר עליו, תדייק אותו, תחזק אותו, תאמין בו, אולי לא תחפש תחושות טובות בסרטונים ובאתרים. אולי אנחנו לא נחפש תחושה טובה שם.
מזדהה איתך בכל השיתוף שכתבת, מהפוסט ועד העדכונים, מחזק אותך! ר' נחמן אומר: "אצל העולם השכחה היא חסרון גדול בעיניהם. אבל בעיני יש בהשכחה מעלה גדולה, כי אם לא היתה שכחה לא היה אפשר לעשות שום דבר בעבודת ה', אם היה זוכר כל מה שעבר לא היה אפשר לו להרים את עצמו לעבודתו יתברך בשום אופן. גם היו מבלבלים את האדם מאד כל הדברים שעוברים עליו; אבל עכשיו על ידי השכחה נשכח מה שעבר." (שיחות הר"ן/כו).
וכמו ארון הקודש שבנוי כולו במידות שהן חצאים ("אַמָּתַיִם וָחֵצִי אָרְכּוֹ וְאַמָּה וָחֵצִי רָחְבּוֹ וְאַמָּה וָחֵצִי קֹמָתוֹ"), כך גם אנחנו. שנזכה להיות לא שלמים בשלמות, לאהוב את הטוב שבנו, ולהתחיל כל יום מחדש!!!
בע"ה.