ברוכים הבאים, אורח

נושא: שנה 950 צפיות

תגובה: שנה לפני 2 חודשים #152585

אני עדכנתי שאלה בפורום הצלחות וקשיים
go.gye.org.il/forum/51-%D7%94%D7%A6%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%9D/152584-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9C%D7%90%D7%A4%D7%A1-%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D#152584

אני מעתיק לפה את עיקרי הדברים כדי שיהיה לי תיעוד של הסיפור שלי בשרשור הזה:
רציתי להחזיק שנה. תשעה חודשים החזקתי נקי לגמרי. אני עושה כל דבר שאינו עובר טכנית על מגבלות שיגדירו את מה שאני עושה נפילה ברמה הטכנית.
1) אני חלילה לא נכנס לאתרים יעודיים
2) אני לא מוריד פילטר בשום מנוע חיפוש, בכל מקום אני מוגדר moderate
3) אני משתמש באפליקציות שמסננות חומרים מפורשים
4) אם אני רואה תמונה בוטה במקרה אני מעביר מיד הלאה
באופן כללי אני לא אראה סרטון בוטה ולא אחפש או אתעכב על תמונה בוטה

כך שטכנית אני לא משתמש בפורנוגרפיה.
חוץ מזה אני עושה כל מה שביכולתי להיות קרוב לפורנוגרפיה. לבדוק אפילו בויקיפדיה או משהו כזה. לראות תמונות לא מפורשות של פלונית ואלמונית, וכן על זה הדרך. זה ממש מתסכל.
אני חושב שיכול להיות שכל מה שעבדתי עליו זה סוג של משמעת עצמית לפי הגדרות טכניות ולא באמת התרחקות מהגורמים, אבל בזה אני אופטימי שכנראה לא ניצלתי עדיין את הכלים המיוחדים לשיפור עצמי שיש באתר חוץ מספירת ימים ושיתוף.
האם לאפס ימים או להמשיך?
מצד אחד אני מרגיש שאני לא מסוגל ללחוץ על סמיילי של ״לא נפלתי״.
מצד שני אני מרגיש שאם אני מאפס ימים אני ארשה לעצמי להסיר את כל המגבלות הטכניות שכתבתי למעלה.
אני רוצה לעבור את השנה הזו, אבל כבר לא תהיה לי מסיבת סיום שמחה.

תגובה: שנה לפני 1 חודש, 3 שבועות #152682

מעדכן: וואללה ברוך השם. הימים הטובים פה, ואני מקווה שהם פה להשאר.
כמו שבאות הרוחות הרעות ככה הן הולכות (וככה מן הסתם גם ישובו)
הגעתי לגבול של הרוע ולא חציתי למקומות שהייתי חוצה בעבר. הייתה פה טכניקה כזו באחת ההדרכות, לדעת שיש גלים של עליות וירידות ולדאוג שהירידה הבאה תהיה למקום פחות נמוך, וככה ליצור גרף של מדרגות עולות לאט.
אני חושב שזה מה שקרה לי פה. ירדתי ולא עד למטה. עכשיו הסופה עברה - היא הזיקה לי אבל לא מחקה אותי.

תגובה: שנה לפני 1 חודש, 3 שבועות #152702

וואו, מרגש מאוד! כל הכבוד על העבודה!

ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: שנה לפני 1 חודש, 1 שבוע #152800

ר״ח שבט. נשארו לי 41 יום עד לאותו תאריך בו התחלתי את המסע בשנה שעברה.
אין לי משהו מיוחד לומר על זה. אבל חשוב להראות סימן חיים מדי פעם.

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152849

חד משמעית. איך אתה מתכונן לקראת היום? אם אני זוכר נכון יש לך טריגרים לקראת תאריכים מסוימים, לא?

ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152866

לא בדיוק טריגרים שקשורים לתאריכים, אלא שפעם הייתי מנסה להפסיק לתמיד וזה לא עבד, ואז הייתי מציב לי תאריכי יעד. הייתי אומר עד 1 לינואר, או עד תמוז, וכיוצא בזה. וזה עבד לי שבתקופה הזו לא נגעתי בכלל. וזה מגיע לטווחים של חצי שנה עד 8 חודשים. אבל לא הצלחתי להעמיד לי יעד יותר רחוק מזה. ובשנה שעברה אמרתי שהגיע הזמן לנסות להציב יעד לשנה. הדבר הכי גרוע הוא להציב יעד לא ריאלי ולא לעמוד בו, כי הכח שלי לעמוד בטווחים ארוכים הוא בדיוק כזה שאני יודע שאני לא אשבור את המילה שלי. אבל אם אני אעמיד את עצמי בניסיון שאי אפשר לעמוד בו ואני אשבור את המילה שלי - אז אני אאבד את ״כח הקסם״ הזה. אני לא אוכל לקבוע יעד גם לא לשבוע. לכן הרעיון של שנה שלמה היה מאוד מאתגר ורק בגלל שיש פה האתר העזתי לקחת אותו על עצמי. כי ידעתי שאם המילה שלי בחדרי חדרים לא מספיקה אז לכתוב פה בפורום ברשות הרבים וודאי יחזק את ההחלטה.
לכן לחשוב מה יהיה אחרי השנה זה טאבו אצלי. אני לא ״גרידי״ לקחת על עצמי עוד. עד כמה שזה נשמע מזעזע, מבחינת המקום בו אני עומד התוכנית לאחרי שנה היא ליפול. אני כמובן כותב את זה בצורה בוטה ומזעזעת, אבל אני מנסה לומר שבשבילי העולם שאחרי השנה הוא מעבר להרי החושך. אני לא יכול לחשוב על זה מבלי שעדיין מנדנד לי משהו ״אוקיי, אז מתי כן נופלים?״

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152875

זה מובן מאוד, אתה בעצם משתמש בשיטת "חלונות" פשוט החלונות שלך הם מאוד רחוקים. זו גם שיטה שעובדת, והעיקר שזה עוזר לך ואתה מתקדם! והרי הינה ההוכחה - התקדמת מאוד בזכות זה! אני חושב שמגיע לך לשמוח ולהיות גאה בעצמך על ההתקדמות!

ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: שנה לפני 3 שבועות, 4 ימים #152912

ניר יוסף,
1) זה מעניין, איפה אני יכול לקרוא על שיטת החלונות? יש קישור למקום באתר?
2) חשבתי על זה בימים האחרונים שלא נכון לעשות לגמרי טאבו על המחשבה של ״היום שאחרי״. אני כן צריך לקחת איתי משהו מהשנה הזו. וזה שאחרי כזו הפסקה ארוכה אני יכול להחליט על רף נמוך גבוה יותר.

אני אפרט:
זו גם שיטה שאני עובד בה והתקדמתי בה פחות או יותר. אני מחליט על משהו שהוא נמוך מאוד מבחינתי, כל כך נמוך שהוא לא מעניין אותי, כמו סוג תכנים שאני נגרר אליהם סתם בתוך חיפוש. להחליט על סוג דבר כזה שאותו אני לא עושה יותר בכלל - לעולם! 
מדובר על דברים שלא קשה להפטר מהם כי ממילא הם רק תוצר של התגלגלות בתוך הסחי ולא מושכים כשלעצמם. 
לדוגמה: אפשר להחליט שבכל נפילה שלא תהיה אתה לא נכנס למשהו שממילא מגעיל אותך, כי בשביל מה? ואז יש לך איזה סטנדרט. משהו שאפשר לקבוע אותו לתמיד ולא רק בחלון. אפילו שזה משהו שקל לוותר עליו, יש לזה ערך עצום, שויתרת על משהו לעולם. 
אחרי זה אפשר לקבוע סף נמוך גבוה יותר, שאתה בכלל לא נכנס לאתר יעודי למשל. אפשר להקשות ולשאול: נו, אתה יכול להשיג כל מה שאתה רוצה גם בדרכים אחרות. נכון, אבל יש הבדל בין להסתובב באתר יעודי ולגלול בו כמו שאתה גולל תוכן ביוטיוב, לבין לצרוך את התכנים בדרכים פחות ישירות, פחות כאלו ששקועות בתוך העולם ההוא. וככה כל הזמן מעלים את הסף הנמוך. 
בנוסף לקביעת הסף הנמוך הגבוה אפשר לקבוע ״ממוצע״ גבוה. כלומר כל הזמן לחדד איזה דברים ״רכים״ מעניינים אותך ומנסה להשאר כמה שיותר באיזור הזה, קרוב לאיזור הטריגר ולא להתרחק ממנו הלאה.
וזה סוג של עבודה שעשיתי בנפילות שקדמו לשנה הזו, ריככתי את התכנים, נמנעתי ממקומות ״מיותרים״. לדעתי זה עזר לי להגיע לסוג של ריחוק והתמתנות שאיפשר לי לקחת את אתגר השנה. זה יפה לחשוב על זה שסף נמוך מוגבה עוזר גם להגדיל את ה״חלונות״. אני כאילו מנסה להרוג את ההרגל הרע באמצעות פעולה כפולה של מיתון בשימוש בזמנים מחד ומיתון ברמת התכנים מאידך.
אחרי ההסבר הזה, אני מנסה לחשוב מה אני בכל זאת יכול לקחת איתי ל״יום שאחרי״ השנה הזו. איזו קבלה של העלאת הסף הנמוך אני אקח איתי מהשנה הזו. כי בכל זאת צריך לקחת משהו. משהו, כמה שזה מפחיד, שאמור להחזיק כל החיים. אבל זה צריך להיות משהו שאין ספק שהוא יהיה בר קיימא. צריך להבין איך בכל זאת עליתי ברמה שמשהו שקודם השתמשתי בו יהיה עכשיו לא מעניין וקל לוותר עליו לעולם.

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 4 ימים על ידי justinian.

תגובה: שנה לפני 2 שבועות, 2 ימים #152967

341 ימים
אני מאד פחדתי להתחייב על משהו ״לתמיד״. יותר מדי פעמים, ברגע של מורת רוח אחרי שימוש הייתי אומר ״אני לא נוגע יותר בשטויות האלו, מה לי ולזה?״. יותר מדי פעמים בזמן הפסקה ארוכה הייתי אומר ״אוקיי, זה כבר מאחורי״. 
אבל אני חושב שהשנה הזו מעמידה אותי במצב כזה שאפשר באופן חלקי על דברים שאני הולך לזנוח לנצח. לדבר על זה בזהירות. 
שני קריטריונים: כמה זה גרוע, וכמה זה מושך. יש רשימה של דברים שהם מספיק גרועים ומספיק לא מושכים שאני יכול לקבוע בוודאות שלא אגע בהם יותר. עוד לא ברור לי מה, אבל אני הולך להכין רשימה של כאלו דברים, מה שלא יהיה - בהם אני לא אגע.
כמובן שאני רוצה להתרחק מהכל, גם מהחמור פחות והמושך יותר, אבל רמת האמונה בעצמי היא כרגע חלקית. הרבה יותר טוב מלפני השנה הזו, אבל עדיין חלקי.

תגובה: שנה לפני 2 שבועות #152971

תוכל לתת כמה עצות איך נשארת במודעות ובפוקוס כלכך הרבה זמן?
האם עשית דברים חדשים בזמן הזה שמעניינים אותך?

תגובה: שנה לפני 1 שבוע, 6 ימים #152973

כל כך הרבה זמן ברמה של שנה זה רק הודות לאתר הזה: הפיצ׳ר של ספירת הימים ואתם שמגיבים לי ליומן המסע. זה עזר לי להחזיק שנה (כמעט, עוד שבועיים). בלי זה הייתי יכול להחזיק חצי שנה.
האם עשיתי דברים שמעניינים אותי? לא השתדלתי באופן מיוחד. העבודה שלי די מעניינת ועשיתי דברים שהם לאו דווקא להיות לבד עם המחשב, זה עוזר.
הפסקות ארוכות היו לי הרבה, לפני שהכרתי את האתר, אבל הן קרסו אחרי כמה חודשים. אתה שואל עליהן או על דווקא על זו האחרונה?

תגובה: שנה לפני 1 שבוע, 4 ימים #152984

הפסקות ארוכות גם לי היו אבל כמוך כמוני,זה לא מחזיק יותר מחצי שנה והכי הרבה שהיה לי זה היה 9 חודשים בערך.
השאלה היא מה עשית שונה הפעם

תגובה: שנה לפני 1 שבוע, 4 ימים #152986

חד משמעית השימוש באתר הזה: המעקב, הפורום. 
זה ההבדל היחיד בין הפעם הזו לפעמים אחרות

תגובה: שנה לפני 1 שבוע, 2 ימים #152998

ד׳ אדר תשפ״ה
את המסע הנוכחי התחלתי בי״ב אדר תשפ״ד כאשר הבטחתי לא להשתמש עד אותו תאריך בשנה הבאה.
אני מתקרב לתאריך היעד, והשאלה של ניר יוסף מה אני מתכנן הלאה מנקרת במוחי בתקופה האחרונה.
אחרי הרבה מחשבה והתיעצות אני לוקח איתי מהשנה הזו מתנה לתמיד, בעזרת השם, לא לראות יותר שום וידיאו/סרטון/סרט פורנו בוטה. זה משא שאני מוריד מהכתפיים שלי בחיים, לדעת ששם כבר לא אהיה יותר.
כמובן שהתוכנית לכתחילה היא לא ליפול בכלל, לא לפורנו רך ולא לקשה. להמשיך לספור ימים, 400 ימים, 500 ימים, 1000 ימים. כמה אריכות ימים שה׳ יתן לי. 
אני מסתכל לטווח ארוך. להמשיך ולכבוש את היעד הבא, שאוכל להיות בטוח ושלם עם התנערות נצחית מכל שימוש באשר הוא, כמו שאני שלם ובטוח עכשיו עם הקבלה לגבי סרטונים בוטים.
אני מרגיש שאני מחליש את השטן הזה בהדרגה.

תגובה: שנה לפני 1 שבוע, 2 ימים #152999

:pinch: אזהרה: ספוילר!
זמן ליצירת דף: 0.57 שניות

Are you sure?

כן