אני זקוק לעזרתכם בהחלטה אם לאפס את הימים
רציתי להחזיק שנה. תשעה חודשים החזקתי נקי לגמרי. בתקופה האחרונה אני במשהו שמבחינה נפשית אני מגדיר כנפילה לכל דבר ועניין. עיקר ההתעניינות שלי עברה לנושא שרק זמן קצר קודם לכן היה נראה לי שעבר מן העולם שלי. אני כמו מסתובב ומרחרח סביב סביב. כמו מישהו שרואה מאכל אסור ומריח אותו, ומצלם, וקורא עליו, ומלקק בקצה הלשון, אבל נמנע מלנגוס בו. כל מעייני בדבר האיסור, ואני עושה כל דבר שאינו עובר טכנית על מגבלות שיגדירו את מה שאני עושה נפילה ברמה הטכנית.
אני אפרט ממה אני נמנע:
1) אני חלילה לא נכנס לאתרים יעודיים
2) אני לא מוריד פילטר בשום מנוע חיפוש, בכל מקום אני מוגדר moderate
3) אני משתמש באפליקציות שמסננות חומרים מפורשים
4) אם אני רואה תמונה בוטה במקרה אני מעביר מיד הלאה
באופן כללי אני לא אראה סרטון בוטה ולא אחפש או אתעכב על תמונה בוטה
כך שטכנית אני לא משתמש בפורנוגרפיה.
חוץ מזה אני עושה כל מה שביכולתי להיות קרוב לפורנוגרפיה. לבדוק אפילו בויקיפדיה או משהו כזה. לראות תמונות לא מפורשות של פלונית ואלמונית, וכן על זה הדרך. זה ממש מתסכל. אני לא מבין את עצמי. ואני חושב שיכול להיות שכל מה שעבדתי עליו זה סוג של משמעת עצמית לפי הגדרות טכניות ולא באמת התרחקות מהגורמים, אבל בזה אני אופטימי שכנראה לא ניצלתי עדיין את הכלים המיוחדים לשיפור עצמי שיש באתר. יותר השתמשתי בספירת ימים ושיתוף.
אבל השאלה שלי אליכם היא טכנית כי אין לי תשובה.
האם לאפס ימים או להמשיך?
מצד אחד אני מרגיש שאני לא מסוגל ללחוץ על סמיילי של ״לא נפלתי״.
מצד שני אני מרגיש שאם אני מאפס ימים אני ארשה לעצמי להסיר את כל המגבלות הטכניות שכתבתי למעלה.
אז עכשיו אני לא מעדכן באתר כלום. אבל זה לא פתרון.
אני רוצה לעבור את השנה הזו, אבל כבר לא תהיה לי מסיבת סיום שמחה.
אולי קצת שמחה, כי המקום של הנפילה הרבה יותר גבוה. לא ברמת האובססיה אבל כן ברמת התוכן.
כבר חשבתי לפתוח שני משתמשים: אחד שממשיך בספירה של ה״ניקיון״ הטכני, ואחד חדש שיספור ימים נקיים ממש מהיום.
איכשהו הפתרון הזה נראה לי בעייתי.
בקיצור, מה הייתם עושים במקומי?