ברוכים הבאים, אורח

התיעצות: האם לאפס ימים?
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: התיעצות: האם לאפס ימים? 169 צפיות

התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 4 שבועות #152584

אני זקוק לעזרתכם בהחלטה אם לאפס את הימים
רציתי להחזיק שנה. תשעה חודשים החזקתי נקי לגמרי. בתקופה האחרונה אני במשהו שמבחינה נפשית אני מגדיר כנפילה לכל דבר ועניין. עיקר ההתעניינות שלי עברה לנושא שרק זמן קצר קודם לכן היה נראה לי שעבר מן העולם שלי. אני כמו מסתובב ומרחרח סביב סביב. כמו מישהו שרואה מאכל אסור ומריח אותו, ומצלם, וקורא עליו, ומלקק בקצה הלשון, אבל נמנע מלנגוס בו. כל מעייני בדבר האיסור, ואני עושה כל דבר שאינו עובר טכנית על מגבלות שיגדירו את מה שאני עושה נפילה ברמה הטכנית.
אני אפרט ממה אני נמנע:
1) אני חלילה לא נכנס לאתרים יעודיים
2) אני לא מוריד פילטר בשום מנוע חיפוש, בכל מקום אני מוגדר moderate
3) אני משתמש באפליקציות שמסננות חומרים מפורשים
4) אם אני רואה תמונה בוטה במקרה אני מעביר מיד הלאה
באופן כללי אני לא אראה סרטון בוטה ולא אחפש או אתעכב על תמונה בוטה

כך שטכנית אני לא משתמש בפורנוגרפיה.
חוץ מזה אני עושה כל מה שביכולתי להיות קרוב לפורנוגרפיה. לבדוק אפילו בויקיפדיה או משהו כזה. לראות תמונות לא מפורשות של פלונית ואלמונית, וכן על זה הדרך. זה ממש מתסכל. אני לא מבין את עצמי. ואני חושב שיכול להיות שכל מה שעבדתי עליו זה סוג של משמעת עצמית לפי הגדרות טכניות ולא באמת התרחקות מהגורמים, אבל בזה אני אופטימי שכנראה לא ניצלתי עדיין את הכלים המיוחדים לשיפור עצמי שיש באתר. יותר השתמשתי בספירת ימים ושיתוף.
אבל השאלה שלי אליכם היא טכנית כי אין לי תשובה.
האם לאפס ימים או להמשיך?
מצד אחד אני מרגיש שאני לא מסוגל ללחוץ על סמיילי של ״לא נפלתי״.
מצד שני אני מרגיש שאם אני מאפס ימים אני ארשה לעצמי להסיר את כל המגבלות הטכניות שכתבתי למעלה.
אז עכשיו אני לא מעדכן באתר כלום. אבל זה לא פתרון.
אני רוצה לעבור את השנה הזו, אבל כבר לא תהיה לי מסיבת סיום שמחה.
אולי קצת שמחה, כי המקום של הנפילה הרבה יותר גבוה. לא ברמת האובססיה אבל כן ברמת התוכן.
כבר חשבתי לפתוח שני משתמשים: אחד שממשיך בספירה של ה״ניקיון״ הטכני, ואחד חדש שיספור ימים נקיים ממש מהיום.
איכשהו הפתרון הזה נראה לי בעייתי.
בקיצור, מה הייתם עושים במקומי? 

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 4 שבועות #152589

חבר יקר ואהוב! 

שאלה די פשוטה - 

אתה עובד לפי 12 הצעדים,

או לפי לטוס אל החופש/התוכנית שלך בעמוד המעקב?

לפי 12 הצעדים - נשמע שאתה צריך לאפס ספירה. כי אתה משתמש במיניות, גם אם לא בוטה. ככה נדמה לי, יתקנו אותי חברים אחרים.

לפי התוכנית של לטוס אל החופש או התוכנית שלך לחופש בעמוד המעקב - הדגש הוא - מה שאתה הגדרת שאתה רוצה להפסיק. אם הגדרת - חיפוש תוכן מיני מכל סוג שהוא - אז אתה צריך לאפס. אם הגדרת - שימוש בפורנוגרפיה ואוננות - אז אתה לא צריך לאפס.

ובכל מקרה בכל מקרה - יש מקום לעצב - כי הוא דלק שמייעד אותך ללכת למקום טוב יותר. כדאי להיות ולחבק אותו כמה שעות, או יום -יומיים גג. ומתוך העצב לחפש פתרונות יעילים יותר. לשפר את התוכנית שלך.

אבל אין סיבה שלא תהיה שמח! שאתה חי. שאתה מנסה. שאתה מתקדם. שאתה לומד מטעויות. שאתה חלק מהקהילה שלנו. ועוד ועוד.

בהצלחה רבה חבר

ניר יוסף

מנהל תוכן GYE
ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 4 שבועות #152591

• goolife
  • דירוג כסף

אח יקר 
תודה רבה על השיתוף תמשיך הלאה.

אח יקר לדעתי אל תאפס את הימים - לא בגלל שאלה של מוטיבציה אלא ממקום של הגדרה - נשמע שהגדרת שאתה לא רוצה לצפות בפורנו ובחד אלוקים אתה לא צופה בפורנו 

אל תהיה קשה עם עצמך תשחרר אתה ב''ה עולה במסילה כך יום מחדש 

תמישך לשתף 
אוהבים 

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 4 שבועות #152594

אני במקרה כזה כל עוד לא צפיתי ממש לא הייתי מאפס

אחייייייי
אתה אוחז שהצלחתי 9 חודש
אתה ענקקקקקקקקקקקק

זה קרה לי פעם אחת שהצלחתי 10 חודש וזה התקופה שהתחתנתי 
אז אתה בלי ריגוש כזה של חתונה הצלחת
כל הכבוד מצדיע לך

אם לא ראית אל תאפס

אבל ואבל גדול

הייתי עוצר הכל ומתחיל לעשות לעצמי תוכנית להמנע מהמעגל הצהוב הזה (דברים שיכולים להוביל לצפייה בפו')

הייתי פשוט שם לזה סוף ומתחיל לעבוד קשוח

אז נשאר לך 3 חודש

אחי היקר תן בראש 
אוהב אותך ומעריך המון
אל תתייאש אנחנו לא מושלמים
תהייה בקטע שעדיין התקדמת הרבה

(ברור שכל מה שכתבתי זה מה אני הייתי עושה אבל זה החלטה שלך חוץ מזה שיש כאן הרבה יותר מנוסים ממני הפרט ניר יוסף המאסטר אז כך את מה שאמרתי בערבון מוגבל)

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 4 שבועות #152596

• כנוע
  • רצף ניקיון נוכחי: 138 ימים
  • דירוג פלטיניום
למיטב הבנתי לא היתה לך עדיין נפילה.

אך בעיניי הענין כרגע הוא לגמרי אחר.

מהניסיון שלי המצב הזה שאתה נמצא בו כעת (מסתובב מסביב ונוגע מרחוק) הוא תחילתה של נפילה.

ולכן לפני שאתה מתעסק בשאלה אם לאפס או לא שהיא שלה די שולית, מה שדחוף הוא לחשוב איך אתה מאפס... את עצמך ויוצא מזה.

אחרי שתהיה כבר על קרקע יציבה תוכל לדון בנושא איפוס הספירה.

בהצלחה חבר... מכל הלב !
עֲנֵה עָנִי שְׁפַל כָּל הַשְּׁפָלִים        וְשָׂא חֶטְאוֹ מְקַבֵּל הַתְּפִלּוֹת
וְהַאֲרֵךְ נָא בְּרַחֲמֶיךָ שְׁנוֹתָיו         וְצַוֵּה כָּל שְׁאֵלוֹתָיו לְמַלֹּאת
וְתַחְשׁוֹב כָּל תְּפִלּוֹתָיו קְטֹרֶת          לְפָנֶיךָ כְּקָרְבָּנוֹת וְעוֹלוֹת
וְהָאֵל הַמְּקַבֵּל הַתְּפִלּוֹת       שְׁמַע קוֹלִי אֲשֶׁר יִשְׁמַע בְּקוֹלוֹת

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152597

תודה רבה לכולם על התגובות המחכימות.
אני מבין מכם שלא נכון לאפס עכשיו. גם בגלל שאני לא ב-12 הצעדים, וגם בגלל שהמטרה שלי היא לא לצפות בפורנו בהגדרה הכי טכנית של המושג.
אבל כמו שכל אחד אמר את זה בדרכו, הבעיה הגדולה אינה האיפוס אלא המצב הנוכחי.
לכן הגעתי להחלטה הבאה: אני לא מאפס על תנאי. אם אני ממשיך מרגע זה ואילך ועד תום השנה בדרך הנלוזה הזו, להסתובב סחור סחור במעגל הצהוב, אז מסתבר שאני בנפילה שאין לה מזור ואני צריך לאפס את הימים.
אני מנסה להפחיד את עצמי. לאפס את הימים מאוד מפחיד אותי.
זה איום מאוד רציני מבחינתי.
ובכן, אני מקבל על עצמי מכאן ואילך שאם אני לא אהיה בדרך הנקיה לגמרי, שלא מתעסקת בעניין, עד שאגיע ליעד של שנה אני מאפס מיד את הימים. 
ועכשיו אני ממשיך בספירה על תנאי של לכאן ולהבא ולמפרע
תודה רבה לכל אחד מכם - חיזקתם אותי מאוד!

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152599

• mose
  • דירוג זהב

הייתי ממליץ לך בחום להיכנס לתכנית 12 הצעדים זה ממש יעזור לך בדיוק בנקודה הזאת, זאת תוכנית שמטפלת בבעיה מהיסוד ועל הדרך בעוד הרבה בעיות (מנסיון) אגב בכל זאת לא לחשוש גם לי הייתה נפילת ויקיפדיה קטנה לפני יומיים, לא צריך לתת לזה להגדיר אותך אלא להסיק מסקנות ולהתקדם
בהצלחה אחי היקר

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 6 ימים על ידי mose. סיבה: תיקון

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152600

תודה מוסה, אני נרתע בשלב זה מ-12 הצעדים, מרגיש שלא מתאים לי, קצת נותן לי ווייב של כת או משהו.

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152601

• mose
  • דירוג זהב

אוקיי 
יש הרבה אנשים שהולכים למטפלים ופסיכולוגים לצורך העניין ומקבלים מענה שעוזר להם בחיים, ולמען האמת 12 הצעדים זה סוג של טיפול ולגבי זה אני רוצה לומר לך משהו ממני, אני גם חששתי מזה ובכלל מהעולם הטיפולי הזה כי גם לי זה היה נראה כמו משהו שמזכיר כת וכו… 
אז כמה דברים א. באמת יש סוגים של טיפולים שהם לא מתאימים בין אם מצד ההלכה ובין אם מצד שאין התאמה בין סוג הטיפול למקרה ולכן צריך לבדוק מה מתאים. ב. גם אם משהו (12הצעדים) שבכללי בתור אדם לא מכור לא היית נכנס אליו כנראה שכדאי לנסות כי המצב שלך ושלי כמכורים לא ממש טוב ואנחנו מוכנים לעשות הכל כדי לצאת ממנו. כמו תרופות מאוד מסוכנות אבל בשביל מי שהוא גוסס זה הצלת חיים. ג. אני אומר לך באופן אישי שזה ממש ממש עוזר לי ולא התחלתי לדבר ג׳יבריש ולא נהייתי איזה מנותק כי נהייה לי דרך חדשה ואני לא התחלתי להאמין בכל מיני מיסטיקות אחרות אלא להיפך התחזקתי מאוד ביר״ש. אגב עוד משהו (אני לא בא לעוף על עצמי) חברים אמרו לי שרואים עליי שינוי לטובה, ולא בתור עקיצה… 
קיצר לך על מה שנראה לך נכון אבל אין ממש מה לחשוש.
בהצלחה אחי היקר

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 6 ימים על ידי mose.

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152602

לגביך זו בהחלט שגרירות טובה, אני נהנה לקרוא אותך ורואה שאתה מדבר כאחד האדם, וגם יפה יותר מאחד האדם.
אבל אני יותר מדי נתקל בג׳יבריש ושפה כיתתית אובססיבית שמאוד מרתיעה אותי בהקשרים של 12 צעדים. 
אני לוקח לתשומת ליבי את ההמלצה שלך. אני אתן לעצמי עוד הזדמנות לנסות להצליח עם תרופות חלשות יותר.
גם בעניינים אחרים אני נזהר מתרופות חזקות, לא ממהר להשתמש בהן.
(ואגב, קצת הרהור פילוסופי. אני בספק למה שכתבת ״ואנחנו מוכנים לעשות הכל כדי לצאת ממנו. כמו תרופות מאוד מסוכנות אבל בשביל מי שהוא גוסס זה הצלת חיים״. אני מוכן לעשות הרבה, אבל אני חייב להודות שאני לא מוכן לעשות *כל דבר* כדי לצאת מזה, יש עוד שיקולים בחיים. כלומר, היפותטית אני לא אהיה מוכן למשל למות או להסתרס או להכות אדם חף מפשע וכו׳, בשביל לא ליפול בתמונות בוטות, יש עוד דברים לא פחות חשובים מנקיות. נכון שזו בעיה שאנחנו מטפלים בה בפורום הזה, אבל לא יודע אם צריך לעשות ממנה חזות הכל. אני לא אומר שאני מקל ראש, אלא להיפך שוקל בכובד ראש את כל החיים)
בכל אופן טוב לדעת שיש כזה נשק בארסנל ואתה מרגיע אותי יחסית עם הדוגמא האישית שלך. אם לא אצליח בדרך הרגילה נצטרך לתת הזדמנות ל-12 צעדים. וזה גם עוד איום מבחינתי... שזה טוב

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152603

(במאמר המוסגר, ולא יודע אם זה מעניין מישהו, אבל התכונה הזו של להרתע מ״דברים חזקים״ גם מצילה אותי מליפול עמוק ב״אתרים יעודיים״, כי פתאום זה מרגיש לי כמו בית מטבחיים, הכל חזק מדי. אז צריך לשקול אם אני לא רוצה לדבוק בתכונה הזו)

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152604

לא אומר שלא נפלתי גם בזה. רק אומר שזה לוקח הרבה זמן של השחתה ושעמום להגיע לשם, והדחיה משם גם די מהירה (מה זה מהירה? מהירה ביחס לדברים אחרים שאני יכול לבזבז עליהם המון זמן, ולא ראוי לפרט כרגע, מה כן ומה לא. נדמה לי שהרעיון מובן)

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152606

• mose
  • דירוג זהב

סבבה אחי היקר העיקר שאתה מבין שיש מצב שאתה אולי תשתמש בזה ואתה לא שולל את זה לגמרי׳ כי זה מראה שיש לך נכונות להתאמץ ולהשקיע בשביל החופש שלך.. עכ״פ הדוגמא שנתתי עם התרופות היא מטאפורית כמובן שאני לא יקפוץ מהגג אם חו׳ אני אפול.
העיקר שנעשה עבודה אמיתית 
שיהיה בהצלחה אחי

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 6 ימים על ידי mose.

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 6 ימים #152610

בהצלחה רבה רבה בריכוז מחדש שעשית לעצמך! וכל הכבוד שאתה נזהר מהמעגל הצהוב.

ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: התיעצות: האם לאפס ימים? לפני 3 שבועות, 3 ימים #152621

• חיים אמיתיים
  • רצף ניקיון נוכחי: 18 ימים
  • דירוג כסף

בקשר לדיון שהיה פה על 12 הצעדים
אני אישית לא הייתי בקבוצה, אבל אני בטיפול שמבוסס על 12 הצעדים
אני ממליץ לכל אחד לקרוא פשוט את 12 הצעדים ולהבין שאין שום קשר בין זה לכת
בסך הכל הצעדים עצמם הם לא איזשהו חידוש מיוחד, או יציאה של כת שאומרת לך לעמוד על הראש כל יום עשר דקות או משהו בסגנון
מדובר על חשבון נפש, על חיזוק הקשר על אלוקים ועל תיקון פגמי האופי ואולי עוד דברים שלא הגעתי אליהם
לא מדובר ברעיון מוזר בכלל
נראה לי שבספר הקטן הביאו מקור לכל אחד מהצעדים ממקורותינו, וכתבו שבעצם אין בהם חידוש מיוחד אלא שהעבודה באופן של הצעדים הוכיחה את עצמה
תודה לכולם

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.48 שניות

Are you sure?

כן