גיבור אנונימי יקר!
עברתי על כל השרשור שלך.
אתה באמת גיבור! קודם כל זה שאתה משתף ומשתף גם בימים שנראה שבסה״כ היה בסדר. אתה אלוף! וגם נשמע שאתה חוקר ומחפש בנפש ומנסה להבין את עצמך ואת מה שקורה לך.
דבר נוסף, אתה מתמודד עם מקרים מאתגרים שיכולים בקלות להפיל אותך אבל אתה נשאר חזק! אתה השראה.
לגבי העניין של לרצות אחרים, אני לא יודע אם זה יעזור לך אבל אנסה: אני גם הייתי פעם מרצה אחרים. יש איזה סיפור (שאתה בטח מכיר) שתפס אותי וגרם לי להפסיק לרצות.
הסיפור על האדם שרכב יחד עם אישתו על חמור. ראה אותו מישהו ואמר לו איך אתה מכביד ככה על החמור? שני אנשים על חמור, מסכן החמור.
אז הוא ירד מהחמור הלך לצד החמור ורק אישתו רכבה עליו. אז מישהו אחר ראה אותו ואמר לו איזה בעל כנוע אתה, אישתך על החמור ואתה הולך ברגל!? אז הוא עלה על החמור ואישתו הלכה לצידו אז מישהו ראה אותו ואמר לו איזה בעל לא מתחשב הוא רוכב על החמור ואישתו הולכת ברגל אז הוא הלך עם אישתו ברגל והחמוד לצידם אז מישהו אמר לו איזה טיפש אתה, יש לך חמור ואתה לא רוכב עליו?
המסקנה מהסיפור היא שאף פעם אי אפשר לרצות את כולם, תמיד יהיה מישהו שלא יאהב את מה שאתה עושה ולכן, תוותר על הריצוי ותעשה מה שאתה רואה לנכון, וככל הנראה שמישהו לא יאהב את זה, בסדר, ככה זה.
עוד משהו שהבנתי עם עצמי זה שהריצוי נוסע מחוסר ביטחון עצמי. בגלל שאפ אני בטוח בעצמי אין לי למה לרצות אחרים. אם אני לא בטוח בעצמי אז אני יותר מחשיב מילה של כל אדם אחר ולכן אם הוא חושב משהו מסוים שונה ממני אוטומטית אחשיב ואעריך את הדעה שלו יותר משלי ואנטה אליה.
לעבוד על ביטחון עצמי זו שיחה בפני עצמה אבל בגדול להבין שאנחנן חלק אלוק ממעל. והביטחון שלי מעצמי הוא לא בגללי האני החיצוני אלא בגלל האני הפנימי, החלק אלוק ממעל שלי. וסה אלוקים אז מי אני שלא אהיה בטוח בעצמי? מי אני שלא אהיה בטוח בה׳ שבתוכי שמנביע ממני את החיים והרצונות? ולפי מה שאני רואה אתה אדם מאוד טוב ב״ה שקשוב לחלק אלוק שלו אז יש לך על מה להיות בביטחון עצמי.
אני גם בעצמי מתמודד, 10 ימים של ניקיון ב״ה. הבעיה אצלי (אולי היא אצל כולם) שכשמגיעה התאוה אני פשוט אומר לעצמי טוב בסדר לא נורא כאילו פתאום כל הרצון להפסיק נעלם זה באסה, זה לא שאני נלחם ״אני כן רןצה את התאווה, אבל אני רוצה להפסיק איזה קושיי!!״ לא, אני פשוט אומר לעצמי טוב בוא נהנה רגע, אחרי זה נתחיל מחדש.
האם גם אתה חווה את זה ככה? מה אוכל לעשות לדעתך?