ברוכים הבאים, אורח

גיבור אנונימי
(0 צופה) 

נושא: גיבור אנונימי 505 צפיות

תגובה: גיבור אנונימי לפני 2 שבועות, 3 ימים #153608

היום הייתה לי טינה גדולה על שכן שרצה סכום כסף גדול על שריטה באוטו שנוצרה מפתיחה בדלת מפה לשם התכתבנו בווטסאפ וזה הגיע לטונים לא נעימים.

וכמובן התחלתי להרגיש את מפלס הלחץ עולה ורק רציתי לשחרר. יצאתי לריצה ותוך כדי הריצה חשבתי לעצמי על המקרה וניסיתי להבין מה באמת הפריע לי, הבנתי שזה פגם אופי עקבי ומעצבן שיש לי, לרצות אחרים, לרצות את האשה לרצות את אמא שלי לרצות את השותף שלי לרצות את אחותי לרצות את השכן לרצות את החבר.
השם רק להיום עזר לי לשחרר את הצורך לרצות ולהיכנע אלייך.

תגובה: גיבור אנונימי לפני 2 שבועות, 2 ימים #153611

קם בבוקר, יום שמיני של נקיות ברוך השם. ברית קודש..
עדיין מונע מהצורך לרצות את השכן מאתמול, חושש לפגוש אותו או את אשתו בבניין כי עדיין לא רציתי אותו ולכן חושב פעמיים ומנסה כמה שפחות להיכנס ולצאת מהבניין, כן, כשאני כותב את זה גם לי זה נראה התנהגות הזויה.
למרות שבסופו של דבר אמרתי לו בא נלך לרב שמקובל עלייך ומה שאומר אני אשלם..
מנסה לשחרר, עדיין לא יודע בדיוק איך עובדים על פגמי אופי אבל מניח שבדומה לתאווה צריך להבין שהם חזקים מאוד ושכח עליון ודאי חזק מהם.
אז נכנע לכח עליון רצונך יעשה ולא רצוני.
ומנסה להתחדד עם ספרות, עצה טובה מחברי הפורום בהחלט תתקבל בברכה.

תגובה: גיבור אנונימי לפני 2 שבועות, 2 ימים #153612

"היינו נכונים לחלוטין שאלוהים ישחרר אותנו מפגמים אלה באופיינו" למרות המשמעות להתמודד לבד ובאסרטיביות מול אותם אנשים שחשוב לי לרצות, ולהמשיך לחיות איתם למרות חוסר ההסכמות.
"ביקשנוהו בענווה שישחרר אותנו מחסרונותינו" רק בכוחו אנחנו יכולים להתמודד עם כאלה סערות ברגש עבורנו

תגובה: גיבור אנונימי לפני 2 שבועות, 2 ימים #153613

מדהים שאני עובד על פגם אופי של לרצות אחרים ולא על התאווה..
זה מדהים! פעם לא דמיינתי על זה..
עבודת המידות?קודם תפטר מהתאווה..
מאושר ורוצה לצרוח משמחה ובדרך גם השם שולח לי לא מעט מתנות.
רק להיום השם עזור לי לשחרר את פגם האופי של לרצות.

תגובה: גיבור אנונימי לפני 2 שבועות, 1 יום #153630

ויהיה לי עוד יותר טוב ועוד יותר טוב!
מרגיש שלאט לאט השמחה חוזרת אליי וזה תחושה מדהימה!!
רק להיום לעבוד על פגמי אופי ולהיות מחובר לאלוקים!

תגובה: גיבור אנונימי לפני 2 שבועות #153633

בחפירה היום בנבכי הנפש והעבר רוצה להוציא החוצה משהו..
אבא שלי נראה כאדם יחסית נורמטיבי בעברו עם עבודה מכובדת מאוד מבחינה שכלית, עם דמות שנוטה לכיוון תורני, ובהחלט משתדלת לקבוע עיתים לתורה לומר דברי תורה בחוץ וכו'
ובתור ילד זכור לי טראומה גדולה שהייתי מתכווץ כל פעם שקורית, הייתי חוזר איתו מבית הכנסת והוא היה מתחכך עם בנות ברחוב, מתקרב אליהם כאילו שהוא לא רואה עד כדי מרחק נגיעה, עוד מקרים שהיו זה נגיעה בבנות קטנות  במשפחה הקרובה והקצת יותר מורחבת. השיא היה שנגע פעם בשנה ובעוזרת גויה שהגיעה לעזור אצלנו בבית. 
בשבילי כילד ונער זה היה השפלה נוראית הייתי רוצה לקבור את עצמי באדמה ולא ידעתי איך להתנהל מול זה, יכול להיות שמה שהכאיב עוד יותר זה שהייתי מאונן וצופה בפורנו כדי להשכיח את הכאב שזה די הזוי אם חושבים על כך..וזה גם העמיק את החשיבה, האם אני כמוהו? האם גם אני כל כך חסר רגישות, מעורר רחמים ומגעיל כמוהו? מה גם שגם אני יכול ליהנות ממקרים של צפיפות באוטובוס כאשר בשל כך מגיע לנגיעה עם נשים.
זה אמנם לא היה מוכר לסביבה ולא לחברים שלי אבל קצת שכנים ומשפחה הכירו ופעם שכנה כמעט תבעה אותו במשטרה.
היום הוא כבר זקן מכופף ודי מעורר רחמים ועדיין אני משתדל כמעט ולא לפגוש אותו, ובטח שלא להכניס אותו לסביבה שלי המשפחתית והקהילתית כמה שאפשר.
אמא שלי יכולה לפעמים אפילו לבקר אותי למה אני לא מתייחס אליו, אבל אצלי המקרים האלה צרובים בדם ועוד יותר בבושה של האם אני לא כמוהו?
יש עוד פן שהייתי מתפדח קשות ממנו וזה דעות פוליטיות דתיות מאוד קיצוניות שונות מהמיינסטרים. וכל הדמות שלו השאירה עליי שריטה גדולה שאני מניח שחלק גם קשור לתאווה ולהתמכרות.
מנסה לאט לאט לשחרר דברים קצת ממני ולכתוב אותם, כהתחלה של טיהור וניעור של דברים..
ברוך השם יום נוסף של נקיות וטוב, מקרה של ריצוי אל מול אמא שלי ואשתי שבחלקו הייתה הסתרה מאשתי כדי שלא תמנע ממני מעשה שירצה את אמי אבל ברוך השם שמח שדיברתי עם אשתי על פגם האופי שלי של לרצות אחרים וחוסר כנות ורצון לעבוד איתה יחד עליו.
ושוב מתרגש שעובד על פגמי אופי ולא על התאווה זה מדהים ממש! אחרי כעשרים שנה של התמקדות רק בתאווה.
רק להיום השם עזור לי להיות קשוב לרצונך ולהתחיל להכיר את עצמי, פגמי האופי שלי ולדעת גם לשחרר אותם.
שבת של ברכה וקדושה!

תגובה: גיבור אנונימי לפני 2 שבועות #153637

• mose
  • רצף ניקיון נוכחי: 471 ימים
  • דירוג זהב

וואו מטורף 
אני מאמין שזה חלק גדול שהשפיע על ההתמודדות שלך ואולי גם הדימוי של עצמך לאבא שלך משפיע אף יותר.. 
אני חושב שחלק מהתמודדות מול זה לומר לעצמיך שאתה לא הולך להמשיך את זה אלא אתה עוצר את זה כדי שהילד שלך לא יקבל אבא כזה, אגב זה מה שאתה עושה באמת נלחם בשביל להיות טוב יותר 
אני אומר לך את זה מתוך חשבון נפש על אבי… 

תגובה: גיבור אנונימי לפני 1 שבוע, 5 ימים #153641

תודה משה! מעריך מאוד!
וכן, אני מניח שזה חלק המסע..
אני משתדל כמה שיותר לנתק קשר איתו, אם כי אולי חלק מההחלמה היא דווקא להתעמת עם השדים והאפלה..

תגובה: גיבור אנונימם לפני 1 שבוע, 5 ימים #153643

• iwillwin90
  • רצף ניקיון נוכחי: 19 ימים
  • חבר חדש

גיבור אנונימי יקר!
עברתי על כל השרשור שלך.
אתה באמת גיבור! קודם כל זה שאתה משתף ומשתף גם בימים שנראה שבסה״כ היה בסדר. אתה אלוף! וגם נשמע שאתה חוקר ומחפש בנפש ומנסה להבין את עצמך ואת מה שקורה לך.
דבר נוסף, אתה מתמודד עם מקרים מאתגרים שיכולים בקלות להפיל אותך אבל אתה נשאר חזק! אתה השראה.

לגבי העניין של לרצות אחרים, אני לא יודע אם זה יעזור לך אבל אנסה: אני גם הייתי פעם מרצה אחרים. יש איזה סיפור (שאתה בטח מכיר) שתפס אותי וגרם לי להפסיק לרצות.
הסיפור על האדם שרכב יחד עם אישתו על חמור. ראה אותו מישהו ואמר לו איך אתה מכביד ככה על החמור? שני אנשים על חמור, מסכן החמור.
אז הוא ירד מהחמור הלך לצד החמור ורק אישתו רכבה עליו. אז מישהו אחר ראה אותו ואמר לו איזה בעל כנוע אתה, אישתך על החמור ואתה הולך ברגל!? אז הוא עלה על החמור ואישתו הלכה לצידו אז מישהו ראה אותו ואמר לו איזה בעל לא מתחשב הוא רוכב על החמור ואישתו הולכת ברגל אז הוא הלך עם אישתו ברגל והחמוד לצידם אז מישהו אמר לו איזה טיפש אתה, יש לך חמור ואתה לא רוכב עליו?
המסקנה מהסיפור היא שאף פעם אי אפשר לרצות את כולם, תמיד יהיה מישהו שלא יאהב את מה שאתה עושה ולכן, תוותר על הריצוי ותעשה מה שאתה רואה לנכון, וככל הנראה  שמישהו לא יאהב את זה, בסדר, ככה זה.
עוד משהו שהבנתי עם עצמי זה שהריצוי נוסע מחוסר ביטחון עצמי. בגלל שאפ אני בטוח בעצמי אין לי למה לרצות אחרים. אם אני לא בטוח בעצמי אז אני יותר מחשיב מילה של כל אדם אחר ולכן אם הוא חושב משהו מסוים שונה ממני אוטומטית אחשיב ואעריך את הדעה שלו יותר משלי ואנטה אליה.
לעבוד על ביטחון עצמי זו שיחה בפני עצמה אבל בגדול להבין שאנחנן חלק אלוק ממעל. והביטחון שלי מעצמי הוא לא בגללי האני החיצוני אלא בגלל האני הפנימי, החלק אלוק ממעל שלי. וסה אלוקים אז מי אני שלא אהיה בטוח בעצמי? מי אני שלא אהיה בטוח בה׳ שבתוכי שמנביע ממני את החיים והרצונות? ולפי מה שאני רואה אתה אדם מאוד טוב ב״ה שקשוב לחלק אלוק שלו אז יש לך על מה להיות בביטחון עצמי.

אני גם בעצמי מתמודד, 10 ימים של ניקיון ב״ה. הבעיה אצלי (אולי היא אצל כולם) שכשמגיעה התאוה אני פשוט אומר לעצמי טוב בסדר לא נורא כאילו פתאום כל הרצון להפסיק נעלם זה באסה, זה לא שאני נלחם ״אני כן רןצה את התאווה, אבל אני רוצה להפסיק איזה קושיי!!״ לא, אני פשוט אומר לעצמי טוב בוא נהנה רגע, אחרי זה נתחיל מחדש.
האם גם אתה חווה את זה ככה? מה אוכל לעשות לדעתך?

תגובה: גיבור אנונימם לפני 1 שבוע, 5 ימים #153647

• gibor100
  • רצף ניקיון נוכחי: 13 ימים
  • דירוג זהב
anonymous123qwe

וגיבור אנונימי אתם תותחים

אז ככה אחד אחד

anonymous123qwe מאוד אהבתי את מה שכתבת אתה אדם מוכשר וחכם 

אני מאוד מזדהה עם הקושי שלך וגם לי זה היה אחד מהקשיים הכי גדולים לפני נפילה

האמת שעל זה אני הכי מתמקד להתאמן 
כמו דמיון מודרך או תרגילי עצור שאני מתרגל ופשוט ברגע האמת הצלחתי להתגבר מול הפיתוי הזה של =רק כמה דקות נמשיך אחר כך וכו' 

הבעיה שלפני כמה ימים נפלתי שוב וזה לא עזר לי
עוד משהו שאני חושב שהוא משפיע 

אם אני ברצף של 10 או 20 יום שזה יחסית קצת אז יהיה לי יותר קשה לעמוד מול הפיתוי הזה אבל ברגע שהרצף שלי גדול יותר אז אני מעדיף לשמור על הרצף

ואם תשאל אותי אז למה נפלתי אחרי רצף של 95 יום 
התשובה היא כי עדיין היו לי עוד הרבה טריגרים שבהם לא הצלחתי לעמוד 

גיבור אנונימי 
אני פשוט הייתי בהלם מהפוסט שכתבת 
זה באמת לחוות דוגמא אישית בצורה קשה
אבל אני יכול לומר לך שעצם זה שאתה נלחם עם היצר יום יום זה כבר מעלה בך 

השם יעזור לנו שכולנו נצליח לשרוד את החיים האלו בלי נפילות ושיגיע כבר המשיח בקרוב וידאל אותנו מכל החרא הזה

אוהב אתכם חברים 

תגובה: גיבור אנונימם לפני 1 שבוע, 5 ימים #153649

• iwillwin90
  • רצף ניקיון נוכחי: 19 ימים
  • חבר חדש
❤️

תגובה: גיבור אנונימם לפני 1 שבוע, 5 ימים #153651

• mose
  • רצף ניקיון נוכחי: 471 ימים
  • דירוג זהב

אמן 
משיח זה הפיתרון 

תגובה: גיבור אנונימי לפני 1 שבוע, 5 ימים #153653

תודה חברים על כל התגובות, נותן המון כח לדעת שאני לא לבד ולא רק זה אלא שיש חברים שרוצים בעזרתי וטובתי ולא נגעלים מההתמודדות הלא פשוטה הזאת, ולכן לחברים רגילים שלי למרות שיש לי 2/3 חברי נפש אני לא מעז לספר.
אז מאוד מאוד מעריך את התגובות ואת העידוד!
anonymous123qwe לי מה שקורה אחרי רצף, זה פשוט לאט לאט התרפפות גם בגדרים אבל בעיקר בכלים שהגדרתי לפתרון, בעיקר חיבור לאלוקים דרך התבודדות יומית, וגם ספורט. כאשר הם מתרופפים ואני לא מקפיד עליהם, הדרך אצלי לנפילה היא ממש מהירה. אני מקווה ומאמין גם שחלק מהפורום והצעידה בדרך יחד עם אחרים היא המפתח שלא להיכנס לאדישות והתרופפות

תגובה: גיבור אנונימי לפני 1 שבוע, 4 ימים #153673

מצאתי שרשור קודם שלי לפני יותר משלוש שנים עם יוזר אחר, 8 דפים, מסע של 175 ימי נקיות עם עבודה מסודרת ואז נפילה.ועוד נפילה ואז נעלמתי..
איך לא חוזרים לשם..מה פספסתי ואולי זה שבאמת לא המשכתי..
מצרף קישור לשרשור:
go.gye.org.il/forum/2-%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A1%D7%A2/139739-%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3

תגובה: גיבור אנונימי לפני 1 שבוע, 3 ימים #153675

לא יכול להתמודד עם אתגרי החיים בלי אלוקים וכאשר אני שוכח את הידיעה הזאת ומפסיק להיות מחובר לאלוקים, אני לא מצליח להתמודד ורק הבריחה לתאווה מצליחה "לסדר אותי" אבל בעצם מכניסה אותי לבלאגן הכי גדול של חיי..
רק להיום עזור לי אבא להיות מחובר אלייך ולזכור שבלעדייך אין לי איך לעבור את אתגרי החיים.

זמן ליצירת דף: 0.54 שניות

Are you sure?

כן