עשרים ושתים ימים.
לא, לא תקדים. אבל דווקא בגלל כל אוסף ימי הנקיות שהיו קודם אני הבנתי שיש לי בעיה. הצלחתי להחזיק יפה, אם היה לי עבודה שדורשת את כל כולי, אם חשבתי שאני שבקשר עם מישהי (במובן החיובי), אם החלטתי שהנה, אני חייב לחזור לחיים, והתעמלות שלוש פעמים בשבוע, ולימודים, וחברים, ודיבורים; בעיקר השנה הצלחתי להחזיק יפה, הייתה לי ממש התקדמות, לא יודע אם בגלל שאני תקופתי בעיקר, או בגלל העבודה, המישהי וההחלטה, היו לי כמה זמנים יפים, אבל דווקא בגלל שתמיד היה בסיומם של הזמנים היפים - שהצלחתי להחזיק בהם את הראש מעל המים, או כי התמודדתי או כי התעלמתי (פעם הייתי ממש שורד בימי הנקיות, כמו גם בימי שימוש; אבל בשנה האחרונה זה היה יותר ברגוע, קיבלתי את התנועות האלה, הגלים, וניסיתי לשחות) - נפילה טראגית שהביאה אותי ממש ללעוס את הרצפה, שהבנתי שכמה שאני אנסה לשחק את המשחק הנורמאלי, לנשנש את הספרים הפופלארים בתחום, לדבר על קשיים, למלאות את הזמנים הריקים, ללמוד וללמד לשמור ולעשות, תמיד יהיה לזה סוף, שאני ארגיש תלוש שלא אבין מה העתיד שלי בכלל, מה העבודה חשובה, מה המישהי (שזרקה, כביכול, כי מעולם לא הייתה), ומה ההחלטה, שאני תלוש עד כדי שאני לא מבין מי בכלל החליט שיהיה לי טוב לשבת עכשיו וללמוד, שאני ארגיש מתוזז עם הרגשות שלי כמו פינגפונג סיני, או שסתם, יבוא לי על להנות בלי הרבה הסברים פיזיולוגים, פיזיקאלים, ופסיכולוגים.
לא שאני עכשיו מודה שיש לי בעיה. מאז אמש רודף אותי איזה זיכרון, משהו שמסתבר לי כסוג של שימוש ישן ישן שלי, שאני מרגיש ממש מעורבל בגללו. מצד איזה אחד זה אומר לי שבואנה, גם לפני שבע שנים הייתי חולה, חולה חולה, ומצד שני, אני ממש חושש מלפתוח את הפה עליו, שאיך יסתכלו עלי, או בעצם: איך אני אסתכל על עצמי. אני ממש לא מקבל את זה. ואותי.
ועוד משהו,
עליתי על זה שאחד הבאגים שהיה לי בSA לפני שנתיים היה זה שקפצתי מעל הפופיק, לא שניסיתי ולא שזה אפשרי, אבל נכנסתי לתוכנית וקראתי המון ושמעתי מסרים של ותיקים, אבל אני לא הייתי באמת בשלב אפס, לא שלא הייתה נכונות, יכול להיות שלא הייתה, אלא שלא הלכתי צעד צעד, קפצתי, דיברתי כבר על להעביר הלאה, וכמה טוב שאלוקים עשה את המחלה כי ככה אפשר להתחבר פנימה, וכו וכו, כשעוד לא באמת עיכלתי את כל הסיפור, כשעוד לא באמת נפתחתי, כעוד לא באמת אמרתי שאני חסר אונים
לא שאני עכשיו מעכל, נפתח ומדבר,
אבל אני כן מכוון, ורוצה