כל השנים מערכות יחסים עם חברותות היו גרועות עד לא קיימות, קודם כי תמיד המחלה הייתה מגיחה מאיזו פינה ומפרקת את כל המגדל שניסיתי לבנות, ואז יצא לי שם של אחד שנע על פי מצבי הרוח בצורה מאוד טוטאלית, מה שנכון, גם, לא רק בהקשר למחלה הפראקטית. וגם כי אין לי מושג במערכות יחסים, אני גרוע בכל אחת כזאת, אני צריך הגדרות ברורות, או שאני השולט או שאני הנשלט, אבל שזה יהיה טוטאלי, שאני יהנהן בראש וינסה להבין או שיהיה דפר שאני מסביר לו, אבל גם אז שלא יהיה מעבר לחריג ולא ארבע מאות פעם כי אין לי סבלנות. אבל אף פעם לא חברותא במובן הפשוט שלה. שני חברים שלומדים גמרא. זה היה וזה עדיין גם זה שאני לא אחד שעומד על שלו, וכמו שאני לא יודע להגיד לא, הכן שאני כן אומר הוא מאוד חלול, ואז תמיד אני מנוהל מכל שטות שמתרחשת ומנסה לרַצות ולדעת איך בכלל אפשר לעבוד בשתיים, ממש ככה בשתיים, עם אמון והכל. יכול להיות שהייתה לי פוסט טראומה מכל מיני יחסים כאלה זורקים ומתנשאים וחד צדדיים, הייתה כזאת, ומעולם לא ידעתי איך אני עומד ומדבר ומנסה.
אז כן, אני נשמע כמו יומן של נערה מתבגרת בת שבע עשרה.
לא זה מה שאני מנסה לומר. מה שכן: מחר אני מתחיל עם חברותא חדש. קלטתי בשבוע החולף שאני חייב לפתוח את הבוקר בצורה מסודרת ומתוחמת. בלי זה אני מתבטל וחסר מעש ומתמרמר ועוסק בדברים לא חיוביים, ובעיקר בדיבורים על, ומחוץ לחיים. וגם אם לא בא לי על הרמ שמלמד גמרא ויש לי אלרגיה לדפי מקורות אני צריך חברותא בבוקר. ואסירות תודה, אחרי מנוהלות גם בזה, כל מיני חברותות פנויות ששאלו אותי ושלא ידעתי איך להגיד לא, והצלחתי למרות עומס מלים וערימות מגננות, וכן לבקש ממי שרציתי. נזכר באמת שזה היה אחד הדברים שהכי הגביל אותי בחברותות, לא ידעתי לשאול מישהו אם הוא רוצה להיות חברותא שלי. כן, פסיכי, אבל זה הביא אותי למקום שעלול לשלול לי את כל הבטחון העצמי והקיום שלי וברחתי מזה, הייתי מחכה תמיד שהמחנך יצוות את החברותות ושלא ישאיר את זה בידיים שלנו. אבל הנה, אסירות תודה, ביקשתי. ואסירות תודה מתחילים מחר.
זהו. אני מתפלל, בנוכחותכם, שאתחבר לרצונו, שלא אפספס את עצמי, ושלא אתכחש למה שאפגוש בעצמי, ושאצליח בלימוד, ויותר מזה, בחברותא, ובנכונות ובעשייה, ושאהיה בהחלמה. שזה לא יבוא מחוץ לי