שמואל תודה (קצת באיחור). וגם למנהלים על המעבר לפורום החדש, בימים הראשונים לא היתה תמיכה בסמארטפונים שלי זה חשוב, ותוך כמה ימים גם זה סודר. חידוש יפה ומרענן!
ולענינינו, למרות שמאז שנרשמתי לפני שנה וחצי, עברו עלי חלקיקי מסעות שהגדול שבהם היה כמעט 90 יום, אני עדיין חושב שיש לי מסע ארוך של שנה וחצי - לא של נקיות מוחלטת - אלא של שינוי הרגלים וכמובן שיפור עצום של כל ההתנהלות בחיים, בעיקר בנושא של שלווה וקבלת המציאות כפי שהיא.
גם הבחנתי, שהנפילות אצלי היו בשלבים קבועים - כנראה התקופות הקשות מבחינת גמילה - וזה עוזר לי להבין שאני אכן תלוי (קצת חושש לומר מכור...) באספקה קבועה של ההנאות הללו וההשלכות שלהן במוח הביולוגי שלי. והשלבים הקבועים הם פחות או יותר ביום השלישי (הרבה מסעות), השביעי (הרבה), העשרים (הרבה), החמישים (קצת הרבה), והתשעים (מסע אחד).
עדיין לא השלמתי עם תכנית הצעדים, אני רואה את זה כ4 דרגות:
1. יש את המכור שמשתמש על בסיס קבוע.
2. יש את הנורמלי לפי מה שמקובל בציבור החילוני, אחת לזמן מסויים, תחת שליטה וללא פיתוח תלות (יש כזה דבר?)
3. יש את הדתי שנמנע בגלל שכר ועונש.
4. יש קצת מעל זה, הכרה ברוע ובנזק האישי שבאוננות, ובחירה במשהו קצת שונה.
אני רואה את עצמי בדרגות 2-3, שואף לעלות ל-4, אבל כל עוד לא שקוע ב1-2 זה לא מצדיק את ההשקעה בתוכנית הצעדים. כנראה שמעולם לא הייתי לקרקעית (אף פעם זה לא פגע לי בחיים) ואני גם לא מחפש להגיע לשם.