מוצאי יום כיפור הראשון בתכנית וזה היה כל כך מוזר לעשות סוויטץ במח ולעשות דברים כל כך שונים ממה שהייתי רגיל.
זה התחיל מערב יום כיפור הלכתי לישון מאוד מאוחר בלילה או מוקדם בבוקר תלוי לפי איך שמגדירים את שלוש לפנות בוקר כשצריך לקום בחמש היה לי כל כך הרבה מה לעשות אבל בדיוק אז הרגשתי את התאווה מתחילה להיכנס (ערב יום כיפור???? כן שהרי זה מחלה ולא קשור לדת!! )ואז שאלתי את עצמי שאלה שבחיים לא הייתי שואל מה אלוקים רוצה ממני עכשיו והתשובה הייתה ברורה פשוט ללכת לישון וללכת לקבוצה באמצע היום באמצע הלחץ ולא משנה מה יהיה!
זה בדיוק מה שעשיתי למרות הכל. בקבוצה (שאין שם אפילו יהודי אחד )שיתפתי אותם במה שעומד להיות איתי, יום כיפור,תשובה, וכמה כל שנה זה איך אני מצליח (?!)להרגיש רע, כמה אני מצליח להרגיש שפל, כמה אני מצליח להרגיש בושה ואשמה, וזה יום כיפור מוצלח מבחינתי. השנה זה יהיה שונה אמרתי להם השנה אני מתמקד בקשר שלי עם בורא עולם,באהבתו אלי,בחסדים שלו,במה שהוא האיר את עיניי, במה שאני פה ובאמת מתחבר אליו,שום בושה ואשמה, לא להרגיש שפל אלא חסר אונים, להבין שאני לא יכול בלעדיו, ואיתו אני כן יכול.
באנגלית אומרים easier said then done. בעברית קל לדבר!
זה היה עבודה ממש לעמוד שם בוידויים ולהתמקד בקשר שלי איתו, לא להרגיש שפל אבל ברוך השם הצלחתי!!! כל יום כיפור תמיד רציתי לקבל קבלה קטנה אבל זה תמיד היה מה אני רוצה השנה בהתייעצות עם הספונסר וחבר נוסף הקבלה הייתה פשוטה מאוד, פשוט לעשות, פשוט להמשיך את העבודה של השתים עשרה צעדים,פשוט להתקשר, לבוא לקבוצות,ואת כל הנלווה, אני מרגיש כל כך שלם עם עצמי ובאמת יודע שעשיתי סיכוי,שאבא באמת אוהב ועוזר.
אני פה באמצע הלילה ויודע שיש סיכוי שגם מחר אני אהיה נקי (למרות שתמיד אחרי יום כיפור זה הרגשה פשוט נפלאה לאבד את הכל ולצנוח חופשי!!!!! לרדת לרמות שלא העזתי לעשות לפני יום כיפור) הקשר שאבא שבשמיים יצר לי איתו לא מובן מאיליו ועל כך אני אסיר תודה.
כן כל הסובב הסתדר בצורה מדהימה! אפילו הכאב ראש שתמיד איתי לא היה השנה! מדהים היום כיפור הזה! יום שאני כבר מחכה לו למרות שזה עוד שנה, בלי שפלות, בלי בושה ואשמה,בלי להשלות את עצמי שאני כזה חוטא אלא אני פשוט חולה!!!! וכך אשאר!
אבל אבי שהיה קיים מת ובמקום זה אני מתחיל להכיר את אבי שברחתי ממנו
בתודה לכולםאוהב אבי