יש משהו לא כנה בשיתופים שהם תמיד מלאי החלמה ואופטימיות. כולנו יודעים הייטב שהדרך אינה פשוטה כלל ועיקר. בזמנים שפויים ומחוברים קשה לפעמים להבין איך הייתי לא מכבר בחוסר אונים מוחלט. מאידך, בזמנים של "נבצרות" רוחנית אני יכול להרגיש כל כך אידיוט מול כל העסק הזה שאני נמצא בתוכו. התסכול המסוכן הזה גולש די מהר לסקפטיות כללית בכל הקשור לתכנית.
ככה זה אצלי, או הכל או כלום. אז אני מחליט בפרץ של רצון טוב והחלמה שופעת להקדיש את הערב הזה לכתיבת פוסט עסיסי ומשובח מלא החלמה, שינפח לי את החזה מגאווה. הכל כבר מוכן ומזומן, אני מתיישב מול המחשב, מרגיש את העקצוצים בקצה האצבעות העורגות למגע המקלדת, גלגלי המוח מתחילים במסעם המרתק אל עמקי התבונה והאינטלגנציה. ואז פתאום משהו משתבש. מהכא להתם אני מגיע לכל המקומות חוץ מלכתיבה מחלימה. משומקום עולה בתוכי הזכרון אודות הרב ההוא המתנגד לשיטת 12 הצעדים... ופתאום ממש יחד עם הגיגי המחשבה המקוריים אודות חופש הבחירה ושיבושי הנצרות מתעורר לו רצון כמוס להציץ קצת במקומות מעניינים בלשון המעטה... טוב, יש ב"ה חסימה מהודרת שמונעת התפרעות תאוותנית חסרת גבולות, אבל אתם יודעים, לאשפי תאווה שכמותי בעלי רקורד מוכח זו משימה לא ממש בלתי אפשרית.
אז איך זה שהרצון הכנה להיות יהודי טוב ולא להזדקק לתוכניות רוחניות נוצריות זרות הולך יחד עם הרצון להתפרק בתאווה? לו היה כאן משהו צדקני כל כך האם האו לא יכול היה לבא לבדו? צרוף, מזוקק, מצטדק? זה כנראה לא הולך ככה אצלי. לכל דבר יש סיבה ומסובב. התוצאה יכולה להיות עגומה במיוחד אם לא אדע לשים את האצבע על המניעים האמיתיים.
היום מלאו 180 יום לסבב הנקיות הנוכחי שלי. הפעם הראשונה בה הגעתי לשמור עיניך, לפני 3 שנים, הביאה עמה בסערה גדולה 180 יום מרגשים ונוכחים כפי שלא חוויתי מאז פגשתי לראשונה בחיי את התאווה. זה היה מרגש מכל מה שהכרתי כמעט. אבל זה הסתיים באקורד צורם וכואב של נפילה ביום ה 180. מאז היו להם עוד תקופות נוספות של נקיות, ביניהן של 9 חודשים ואחריה שוב נפילות. כל פעם הכתובת הייתה על הקיר, מאירה באותיות קידוש לבנה. לא הופתעתי אף פעם כמעט.
הופתעתי ואני מופתע עדיין בכל פעם שהמוח שלי יוצא שוב למסע שכנועים הזוי. בכל פעם שסיבות שונות ומשונות מתסיסות בתוכי את הצורך בבריחה מחודשת אל שאול תחתית. יחד עם כברת הדרך שעשיתי קשה לי עדיין לפעמים לקבל את העובדה שאני יכול ליפול שדוד לפני התאווה ברגע אחד קטן. פתאום יש בי את החשק להיות גדול, להתחיל ללכת לבד בלי ידו הגדולה של אבא. מרגיזה אותי התלות הבלתי נגמרת בחסדם של אחרים כדי להישאר נקי ומפוכח. דבר שרובם של האנשים אינו צריך. אז אני רוצה להיות כבר גדול אבל יחד עם זאת כשאני מרפה קצת את האחיזה קם בי רצון אובססיבי לרוץ אל פי התהום, גם כן מבוגר...
רק להיום אני עדיין מבין שאין לי דרך אחרת.