מה נפלא יותר משבוע מקסים כל כך של חג הסוכות, החג האהוב והשמח כל כך שבו השמחה פורצת מכל עבר ומרוממת את האדם אל פסגת רוח הקודש כמעט. זהו, שאני נאלץ להודות בפה מלא שאצלי החג הזה השנה לא משהו. למען האמת הסיבה כנראה היא שאני די מנותק כבר כמה שבועות מעשייה משמעותית בתכנית. לא הייתי כבר 3 שבועות בקבוצה. ואני לא מחובר לאנשים בתכנית. למה? יש לי הרבה תירוצים מוצדקים לחלוטין באמת. אין לי ספק שכל אחד שישמע אותם יצדיק אותי אבל זה לא ממש עוזר לי בגל העכור שעובר עלי ממש כעת.
יש לי חוסר אונים משמעותי מכמה וכמה דברים שמדאיגים אותי וטורדים את מנוחתי ואני לא עושה עם זה כמעט כלום. חדשים ארוכים של עבודה שוחקת ומאומצת חיכיתי בכיליון עיניים לכמה ימי חופש ומרגוע, זה היה בשבילי כמו חוף מבטחים שנשאתי אליו את עיני. כל כך קיוויתי וייחלתי לימים הנפלאים כל כך, בהם אני יכול לקום בבוקר ולהתנהל בעצלתיים, ליהנות מהשקט בראש ולצבור כוחות לחורף ארוך של שנה מעוברת. אך כמו להכעיס בדיוק כשזה מגיע מגיעים יחד עם זה אותם רגשות משמימים ומייסרים.
למעשה אני יודע היטב שהמרוץ שלי בחיים הרגילים נועד לברוח מהחיים הלא ברורים עם עצמי. כשהיו לי בעבר כמה שעות פנויות ביום הם הפכו במהרה לשעות השימוש. פעם החלטתי להוריד כמה שעות עבודה ביום כדי להגביר את שעות לימוד התורה שלי, לתת מענה לאותה תחושה מעיקה המרחפת מעל חיי כל השנים לעסוק יותר בתורה. כאשר אכן הצלחתי בכך פתאום משומקום הגיעה הריקנות וסחפה אותי למחוזות אחרים. אז החזרתי שוב את העומס והכפלתי את שעות העבודה. עם העומס באה גם הכמיהה לחופש וכשהוא מגיע כבר אני חסר אונים מולו.
החג הזה יחד עם ההימצאות עם בני המשפחה מעלה אצלי את כל פגמים וטינות על אחרים ועל עצמי. ופתאום משום מקום נמאס לי מכל העסק הזה ששמו "תכנית". לפתע כל התובנות הנפלאות על קבלה עצמית ועל פעולות מניעה נשמעות לי זרות לאוזן. המילים "אתה בחרתנו" מצלצלות לי בצליל חורק כל כך. אתה? בחרתנו? האם יש לי אכן במה לשמוח בכך שבחרת אותי להיות סקסוהוליסט? להיות במקום הכי נמוך על פני הגלובוס האנושי? לחשוק בדברים הנמוכים כל כך בסקלה האנושית?
השילוב הזה בין ימים גבוהים ומרוממים כל כך ובין הצורך להיות בחברת כל הטריגרים של פגמי האופי שלי, מעוררים ריאקציה לא פשוטה בנפש הסוערת בלאו הכי שלי. אני מחויב לכנות ובתור שכזה אני חייב לומר בפה מלא שקשה לי לראות את המציאות סביבי ולהישאר אדיש. נכון, שבדיוק בגלל מה שאני מרגיש נועדה התכנית ופעולותיה. אבל משהו בפנים מתחבט ומתייסר עם כל הסיטואציה הזו.
אם יש מישהו שקורא את הדברים שכתבתי עד עכשיו אני מבקש את סליחתו על הנימה המדכאת והמייאשת, אני כותב את זה כי את זה אני מרגיש, מה לעשות. אני מקווה בשביל המשך השפיות שעוד נותרה בי שאחזור מהר לפעולות סדירות במשנה מרץ, היות ובשלב זה אין לי לצערי אלטרנטיבה אחרת ובלי זה אני אמור להגיע די מהר למחוזות בהם הייתי עד לא מזמן ומהם ברחתי כל עוד נשמה באפי. הסיבה הראשונה להמשיך הלאה היא שכמה רע שאני מרגיש עכשיו, אם אחזור אחורה ארגיש רע יותר.
בתפילה ל"מועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון" באמת!