אלך בדרכו של מו"ר טהריני, ואשתף אתכם בכעס שניהל אותי היום. אני משתף קודם כל בשביל לשתף, כדי להוציא מהלב. מעבר לכך, אני מתחיל לקלוט שהכעסים, הפחדים, הקנאות, הטינות – כל אלו הם המה הקרקע הפורייה שבתוכה משרישים שורשים הדחפים ההרסניים והארסיים של זרועות התמנוניות של התאווה הארורה.
(אגב ההתמכרות לתאווה מתחילה להיראות לי קצת כמו נגעים סרטניים שבהתחלה מזדהים לגוף כמו תאיו שלו עצמו – כי איזה בן אנוש לא שומר טינה? לא מקנא? אינו פוחד? אינו כועס? – ואז מתרבים ומתרבים במהירות מסחררת ובכמויות בלתי מתקבלות על הדעת, בלי שהמוח יכול לפקד עליהם ולשלוט בהם, וכך הורסים את הגוף מבפנוכו. כך הנגעים הסרטניים של ההתמכרות, הטינה, הכעס, הקנאה – הופכים מהר מאוד לדחף מפלצתי שהופך אותי למכונה מטורפת לחלוטין, שעובדת במלוא המרץ בצורה מואצת אלף פעמים ככה מאשר במצב נורמלי – וכל זאת בניגוד לעצמי שלי, בניגוד למי שאני, למה שאני מאמין, חלומותיי ומאוויי ושאיפותיי האמיתיים.)
ובכן,
הגעתי לביתי בערב, וכמובן בלי שהות הרבה עליי לקפוץ לתוך מטלות הסיוע בבית עם הילדים – להתחיל לחמם את האוכל, להכינם בצלחות, ולהתיישב עמהם לאכול, יחד עם אשתי.
ההתחלה נראית סבירה. הצלחות מוכנות על השולחן עם האוכל. הבן מתיישב יפה, וגם אשתי. גם אני.
אני רעב. ילדה אחת במקלחת עדיין, אחרת משחקת עם הפאזל, ולמרות קריאות חוזרות ונשנות לא באה. הכעס מתחיל לעלות לי לגרון. זה כעס שנובע מלחץ, אני רוצה שהם כבר יאכלו, שאשתי תהא מרוצה, שהם יילכו לישון מוקדם, בלי כל הצורך הזה בגערות ובצעקות. (אשתי בצדק מאוד מקפידה שילכו לישון, ואני מקפיד על כך הרבה בגלל קפדנותה).
בשלב כלשהו איבדתי את זה. הרמתי את הקול לא אחת. הייתי זועף ולא נעים.
אשתי ביקשה שאקח חסות על אחד מן הילדים ואדאג שיאכל, אבל לא הייתה לי סבלנות. סיימתי את האוכל, ולא יכולתי באמת לעזור בהאכלתם, פשוט לא הייתה לי סבלנות. הייתי עצבני. רק גערתי ופה ושם גם לכלל צעקות זה הגיע.
ואז התברר שאני צריך ללכת לחנות. הלכתי. בכוונה נשארתי שם זמן מה, כדי שלא ארדים את הילדים עם צעקות. כדי שארגע. חזרתי רגוע יותר, אבל קצת מבואס. אולי קצת הרבה.
מדוע אינני יכול לשלוט על הכעס?
חייב לציין. אשתי אחרי לידה, לפני שבועיים ילדה ב"ה.
כשהודעתי לה שמחר יש מפגש בערב, התכרכמו פניה. אחר זמן שאלה אותי אם זה הגיוני ששבועיים אחרי לידה אלך בערב ואמנע ממנה עזרה שהיא כה זקוקה לה. למה לא תדחה, אם זה מלווה אותך זמן רב כל כך.
אמרתי לה שאני לא מוכן לוותר על זה. שאני חושש שמא אם אדחה, לא אפנה עוד. ואני באמת מפחד. מלא פחד לעזוב אתכם, את התכנית. אני כבר מתחיל להרגיש אותות ראשונים של הפלא מדגדגים לי בקצה קצהו שמץ מינהו (מקווה שאני לא סתם מדמיין לעצמי בהתלהבות מטופשת).
נראה לכאורה שהבינה.
לסיום, אני חסר אונים. אני לא יכול להתמודד לבד, זה ברור לי היום כשמש בצהריים. אני חייב לעזרת ה', ואני מתפלל לו שיעניקנה לי ברוב חסדו.
מודה לכם על עזרתכם. אתם נפלאים, ומבקש מכם: המשיכו לתתה לי, כי אחרת אנה אני בא.
ליל מנוחה, לילה נקי.