אשירה לה' כי גמל עלי יום טוב, ימים טובים.
אני רוחש לך אסירות תודה ה', תודה אבא אוהב. שום דבר מההמון שאתה מעניק לי אינו מובן מאליו.
פונים אליך, ואתה נענה! אתה נותן יד לפושעים וימינך פשוטה לקבל שבים.
אכן, ב"ה עוברים עליי ימים בסך הכול טובים.
לא, זה לא אומר שימיי נטולי אתגרים הם.
לא, זה לא אומר שאין רגעים שאיני נזכר באותו מאגר זיכרון עצום של שלל חוויות התאווה שחוויתי בימי חלדי. יש רגעים כאלה, יותר מדי :-( אבל איזה כיף זה שישנם חברים, שקיימת הבנה שאפשר לפנות לקב"ה בתפילה, וה' שומע כל תפילה.
כמה מן החברים שעמם שוחחתי לאחרונה חידדו לי נקודה חשובה, שקונה בקרבי שביתה ומשנה לי לא מעט את החשיבה.
האמת היא, שככל שחלפו הימים שלי בתכנית, כך הטרידה אותי המחשבה נוכח העובדה שכל מראה אקראי ברחוב מצית בי זיכרון ישן, זיכרון שמנסה לפתות אותי להישבה בקיסמו, ולדרדר אותי מהר מהר אל התהומות חסרי השפיות שאליהם כבר הובלתי בעבר. לא הבנתי איך בעצם אני מתמודד איתן. בהחלט, ידוע ידעתי שעליי לחשוב שזה מגיע מראש חולה, שכאשר מחשבה כזו מטרידה – יש לפנות בתפילה ולשתף חברים, אבל עדיין אפרוריות מעוננת הטרידה את מוחי בפחד ובמורא: האם אין זו מלחמה אבודה?
אבל כעת, אסירות תודה, אני מבין. כפי שהסבירו לי, ויפה הסבירו, לעולם פרצי הזכרונות הללו לא יחדלו מלפרוץ אל תוך מחשבותיי, בסיטואציות ואסוציאציות שונות ומשונות. שגרתיות ובלתי שגרתיות. ברחוב, באינטרנט, במחשבה, בבית הכנסת, בעבודה, בכל מקום, בכל זמן. זה טבוע בי, זה לעולם לא יימחק. לא ניתן להחליף את מערכת ההפעלה ולמחוק את כל הקבצים נגועי הווירוס שקיימים במערכת הנוכחית.
מה שמשתנה ומה שאמור להשתנות זו ההבנה שלמרות הפיסקה הקודמת – זה לא אומר שהברירה היחידה היא להיכשל. יש ברירה אחרת! יש אפשרות אחרת, והיא לא פחות נוכחת או קיימת והיא לא פחות אפשרית!
עובדה, לראשונה בחיי אני נקי 30 יום, ויש כאלה שנקיים 90, 480, 1000 וכו'.
אז מה צריך לעשות כדי להיות נקי?
קודם כל, לטעת את עצמך בקונטקסט של היום. אל אחשוב לי על מה יהיה כשאהיה זקן, מה אעשה אם וכאשר, מה יקרה מחר. היום. אעבוד ואחשוב על היום, ואם גם הקונטקסט הזה נשמע מאיים ומבלבל ומעבר לכוח, ויש מצבים כאלה של קריז, אז אקטין את הקונטקסט של המחשבה שלי בהתאם – לשעה הקרובה, לרבע השעה הקרוב.
מעבר לכך, יש חברים. עולה בי במעלה הגרון מחשבות תאוותניות או מחשבות שעשויות להיות "תומכות תאווה"? עליי לשתף. לכתוב סמס לחבר ולשתף בו את החוויה הזאת, גם אם היא יחסית זניחה. אתקשר. אדווח לספונסר בפרוטרוט על המצבים הללו בשיחה היומית, וכמובן – אפנה לה' בכל רגע שאני מרגיש מוטרד מחשבה מסוג כזה ואבקשו להשתחרר. הוא שומע, אנו הרי יודעים זאת.
אם זה חלילה מחמיר, אנקוט בפעולות יותר אינטסיביות, אפתח מעגלים, אתקשר ליותר חברים.
כמובן, כל זאת בנוסף לפעולות היומיות ששומרות אותנו ב"כושר תוכניתי".
כך האופציה להיכנע לרצון ה' ולא ליפול נעשית ממשית מאוד, אפשרית מאוד.
אם כן, מיד כשעולה בי מחשבה של תאווה, אפילו קלושה, עליי לזכור: זה שהמחשבה הזו עולה, זה הרי המצב הטבעי של המוח החולה שלי. יש לי בו ווירוס שמיד מקשר מראות רבים מדי לקבצי זיכרון מעוותים מדי ובהם מראות וחוויות של תאווה ושימושים שחוויתי בעבר. כמובן, קבצי זיכרון אלו הם פח יקוש. אבל זה לא אומר שאני מוכרח ושכפוי עליי להיכנע ולהיכנס אל תוכם. ממש לא! אשתף, אתפלל, אכתוב, ואראה ניסים ונפלאות!
תודה לכם חברים, תודה לך פורום, תודה לך ה'. לא בכוחי! בעזרתכם.