שיעור בקבלת התכנון האלוקי
רוצה לשתף.
אתמול בבוקר כשהגעתי למשרד ופתחתי את האאוטלוק המשרדי, גיליתי זימון לפגישה עם מנהל הפרוייקטים הראשי בחברה, מי שבמובן מסוים אחראי על האנשים ועל השיבוץ המקצועי שלהם.
מיד נכנסתי ללחץ ממטורף: זו שיחת שימוע? שיחת פיטורין? שיחת נזיפה? מיד התחלתי לחשוב איך מתמודד כלכלית עם פיטורין, נכנסתי לבאסה, לבושה, לחוסר הערכה עצמית.
ניגשתי מיד למשרדו בכדי לנסות לדבר איתו בקצרה ולנסות לברר מהי מטרת הפגישה. הוא לא היה, ושוחחתי עם מנהלת פרוייקטים שעומדת ביני לבינו בהיררכיה. היא אמרה לי שעליי להירגע, שמטרת השיחה היא סתם לבדוק מה קורה, "בכל זאת אתה עובד כבר שנתיים + בחברה ומזמן מזמן לא נפגשתם, כולנו באותו צד, יהיה בסדר בע"ה, להגיד מה שיש לו להגיד ולשמוע מה יש לך לומר, מי שאיננו חשוב לנו לא טורחים להזמין לפגישה, גם אם יהיו דברים לא נעימים – הכול בסדר, זה ממטרה טובה של ייעול שיתוף הפעולה".
זה לא הרגיע אותי. הייתי לחוץ ומבואס. הפגישה תהיה רק ביום ראשון. ואני חייב לדעת מה תוכנה, מה הכותרת שלה. בימים כקלקולם חוסר וודאות כזה לזמן ארוך כזה היה הורס אותי לגמרי. הייתי מנסה לשאול כמה פעמים מכל מיני כיוונים כדי להבין מה קורה, לא רגוע, לא מצליח להירדם, נכנס לטרנס של דביקות והקפדה דתיים ושל תפילה ועשיית מצוות בכוונה מאוד ובאימה רבה, עצבני, חסר סבלנות.
אבל היי, אסירות תודה שיש תכנית, כתבתי מיד לספונסר. שאלתי אותו אם לרדת שוב לבדוק עם מנהל הפרוייקטים עצמו הגיע ולנסות לברר איתו. הספונסר השיב לי משהו בסגנון: תתפלל לאלוקים שיעזור לך לקבל את העובדה שהוא מנהל את ההצגה. ואם זה פיטורים? זו התכנית שלו והוא מנהל את העסק. רצונו ייעשה. תשתף הרבה חברים.
וזה מה שעשיתי. קודם כל התפללתי, ביקשתי מה' שיעזור לי לקבל בשלווה את העובדה שהוא אלוקים, שהוא מנהל את העולם ואת החיים שלי, ושמה שלא יהיה – זה מה שהיה צריך להיות. פשוט להרפות ולסמוך עליו ולתת לו לנהל את העולם.
שיתפתי חברים, זה לא הכי כיף לשתף סיטואציה כזו שפוגעת היטב בגאווה, אבל זה משחרר ברמות שלא ייאמנו. אחד החברים אמר לי, יש לך הזדמנות לתרגל היטב את צעד שלוש – למסור את החיים לאלוקים.
כעת עולה בי דימוי של ילד שמפחד לנסוע עם האופניים כשהורידו מהם את גלגלי העזר, ולא מסכים שאבא יסיר את ידיו מהכידון. גם אני פוחד להרפות את ידיי מניהול חיי, מפחד שהעסק ייפול. אבל ראבאק, הוא המנהל, הוא האלוקים, הוא בעל הבית! הוא עושה את זה לא רק הכי טוב, הוא היחיד שעושה את זה. כשאני "הובלתי" את חיי ו"שלטתי" בהם – אז עוד רגע קט והרסתי לא רק את חיי שלי, אלא גם של כל אהוביי היקרים ביותר! תרפה, אל תפחד. מסור את חייך בידיו. יהיו אלו פיטורין, רצונו ייעשה. הוא מנהל את העולם וזה מה שצריך להיות וזה הדבר הכי טוב עבורי. תהיה זו שיחת נזיפה, רצונו ייעשה. תהיה זו שיחה שיגרתית של סיכום תקופה, רצונו ייעשה. הוא מנהל את העולם וזה מה שצריך להיות וזה הדבר הכי טוב עבורי. מה שלא יהיה, אני לא מנהל את העולם. הוא מנהל אותו.
אני מוסר את חיי אליך, אלוקיי. רצונך הוא שייעשה ולא רצוני. כמובן, לא ברגע אחד ניתן להגיע לקבלה מלאה של זה, אבל אני מתרגל את זה. פחד, לחץ, חוסר סבלנות, עצבנות, חוסר הערכה עצמית – כל אלו לא יועילו דבר כרגע. אני מוותר עליהם, למרות שזוהי תגובתי הטבעית. אני מוסר אותם בידיך. ומבקש – תן לי שלווה לקבל את תיכנונך. אתה עושה זאת הכי טוב...
לא יכול לסיים בלי אסירות תודה לקב"ה על התכנית, על נקיות, על חיבור אליך אלוקים. מתפלל לחיבור הולך וגובר, לניצחון הולך וגובר.