סוד הכניעה כתב:
שלום חבר יקר,
בדרך כלל אני לא כל כך עובר על הפוסטים בפורום של היומני מסע, אבל בעקבות השיחת טלפון שלנו עברתי כעת על הדברים שכתבת כאן ושמחתי על האפשרות שיש לחברים גם חדשים וגם ותיקים לשתף במה שעובר עליהם במקום אחד שאפשר לראות בו תמונה יותר רחבה מאשר שיתופים שמפוזרים על פני הפורום כולו.
אני האחרון שיאמר למישהו מה לעשות או מה נכון, ובזה נכלל גם "חלוקת ציונים", אבל כחבר אכתוב לך שניתן לראות כאן תהליך, וזה מחזיר אותי לימים הראשונים שלי כאן ומשם לשיחת טלפון שלנו מקודם. הבראשיתיות הזאת שבה אנחנו מוצאים את ההחלמה, מתוארת בספר הגדול כמו הכורים העייפים שפתאום הגרזן שלהם פוגע בזהב, רגע לפני שהם התייאשו, אבל הם לא מבינים שהם בקושי התחילו לגרד את האוצר. מצד שני, יש הרבה שעשו את כל הדרך, גירדו את הזהב עם הגרזן ואז החליטו שזה מספיק להם (ובסוף הפסידו גם את מה שכבר מצאו).
ישנה אימרה מפורסמת בקבוצות של הצעדים שצריך נס כדי להגיע לפיתרון, אבל צריך נס גדול יותר כדי להישאר בפיתרון. נכון שישנם ימים בהם רואים רק נופים מדהימים, אבל ישנם גם ימים שלא רואים כלום חוץ מערפל כבד ואת הסימנים של הרגליים של אלו שהלכו לפנינו בדרך הזאת. החכמה היא להמשיך לצעוד, גם בימים יפים וגם בימי ערפל ובלבול.
אאחל לך את מה שאני מאחל לעצמי, להישאר נקי ביום החשוב ביותר בחיים - היום. אנחנו כאן כדי להתקדם ולהתפתח מבחינה רוחנית, ולא כדי להגיע לשלימות. אנחנו כאן כדי לחיות את היום, ולא כדי לנסות לשלוט בעתיד. תמשיך לבוא, זה עובד אם עובדים את זה.
אני עובר על האשכול שלי, ולפתע אני מוצא את הדברים הללו. ואו, באיזה אור שונה אני קורא את הדברים העמוקים שכתובים כאן. (עמוקים במובן זה שבמילים טמון הרבה יותר מאשר עשוי להראות במבט ראשון). אני חושב שזה טקסט שחייבים ללמוד בעל פה, בעיקר את אלו:
ישנם גם ימים שלא רואים כלום חוץ מערפל כבד ואת הסימנים של הרגליים של אלו שהלכו לפנינו בדרך הזאת. החכמה היא להמשיך לצעוד, גם בימים יפים וגם בימי ערפל ובלבול.
איזה מדהים! אסיר תודה לאלוקים שקראתי שוב את האשכול, רק בשביל זה היה שווה.