תודה רבה לב
טהרני - פעם הבאה תתקשר
אצלי היום הראשון הוא קשה בגלל שהאיפוס הוא כמעט חסר חשיבות וקל שוב להגיע ליום הראשון - אז קל שוב ליפול.
בכל מקרה, הודעה משמחת חברים סופסוף יצאתי מהכחשה והחלטתי להיכנס לקבוצות של 12 הצעדים בעיר שלי - הצעד ההכי קשה שלי היה לעמוד מול חבר שלי (שגדול ממני בשנתיים בישיבה) והוא אחד מהמארגנים של הקבוצה בעיר ולהגיד לו "אני מכור".
עצם המחשבה והפחד עצרו אותי מלעשות את הצעד הזה - ואתמול בלילה קיבלתי אומץ בחסדי שמים ודיברתי איתו כמה שעות (שהרגישו כדקות) והוא קיבל אותי בזרועות מושטות ובצורה ההכי לא שופטת, גיליתי בו פן חדש שלא הכרתי לפני כן
איך עשיתי את זה והתגברתי על הפחד מחשיפה? ישבתי שלשום מול דף ועט ופשוט כתבתי:
"שמי כנפי נשרים אני גר בעיר **** ואני נשוי, בזמן האחרון עשיתי התקדמות משמעותית בהחלמה אבל אני מרגיש מחוץ לדלת כאשר המפתח ביד שלי ואין לי את האומץ להיכנס. אם אכנס סביר להניח שאתקדם בהחלמה (כמו שכל קודמיי התקדמו), סביר להניח שאהיה בעל יותר טוב, סביר להניח שאעבוד את ה' בצורה יותר בריאה, סביר להניח שאהיה אמיתי עם עצמי.
ואם לא אכנס אז: יכול להיות שאצליח לבד להתקדם, יכול להיות שהכלים שהספקתי לקבל עד עכשיו יעזרו לי להישאר נקי והכי חשוב ללא חשיפה (שזה החלק שמפחיד אותי), ומצד שני - יכול להיות שאפול, יכול להיות שהכלים שעד עכשיי השתמשתי בהם לא יעזרו לי להתקדם בהחלמה.
מה עדיף לי? להיחשף ולהתקדם בהחלמה או לא להיחשף ולהסתכן בנפילה ונפילות חוזרות כמו ב15 השנים האחרונות?
עדיף ספק בושה היום מחוסר הבנה של החברים בקבוצה אך להתקדם בהחלמה, מאשר ספק בושה ביומי האחרון למול אלוהיי ולמול אשתי ונכדיי כאשר אני במחלה.
שמי כנפי נשרים ואני מכור - היום אני סופר את יומי השישי לנקיון - דבר שמאוד לא מובן מאליו.
אסירותודה לבורא עולם על המקומות שהוא מביא אותי אליהם ועל המקומות שהוא מציל אותי מהם.
ואסירותודה לחברים ששותפים איתי לדרך ושומעים את הקול שלי כל יום במשך שעות באהבה, בהקשבה ובהבנה.