מה מניע אותי?
אני כותב את העדכון הזה ביומני כבר כמה ימים, קצת קשה לבטא את המחשבות האלה, אבל אני בכל זאת רוצה לתת ביטוי לתחושות שלי על מנת ללבן אותם.
אני מרגיש מוזר.
רק לפני יותר מחודש נרשמתי לאתר הזה. בשבילי זה היה צעד ענק להודות שיש לי בעיה. לרדת מהגאווה שאני יכול להסתדר. אם אני לא טועה במבט שלי לאחור, נדמה שלא היה לי עד היום, תקופה ארוכה כל כך ללא צפייה בפורנוגרפיה.
והנה, בעוד שאני מנסה את האפשרויות השונות המוצעות בחלק הראשון, באופן מפתיע אני מרגיש שרק עצם הנכונות להתמודד עם הבעיה שלי, עצם הנכונות להפשיל שרוולים לקראת העבודה כבר משחררת.
מה שבעצם מניע אותי בכוון הזה הוא האתגר, להגיע ל-90 יום נקיים ( גם יותר מזה בע"ה!). אני תולה הרבה תקוות בזה שההרגלים שלי ישתנו בעקבות המסע הזה של 90 יום (כמו השינויים בתפילה שנקנים לאחר 90 פעם חזרה). אמנם זה לא ייעלם, אבל במקום שזה יישאר הטבע הראשון שלי, זה יהפוך כבר לטבע השני או השלישי. אני מקווה שהתקווה שלי אינה לשווא.
כל שאר הכלים להתמודדות עם התאווה, הם נספחים, עוזרים. האמת שחלקם ניסיתי בעצמי לפני שקראתי את המדריך. יותר מזה, עצם הפעולות האלה, כמו למשל הקדשת זמן לספורט מעניקות תענוג ממשי, וזה מחזק את הרצון לצאת מרשת התאווה.
אם כן, האתגר הוא זה שמושך אותי.
בנוסף, השיתוף של הסיפור שלי, של התחושות שלי, עם חברים מהפורום משחרר אותי. ועצם הכתיבה והקריאה של היומן שלי גורמת לי להתבונן על עצמי, לא רק להתמקד על הנפילות, אלא להסתכל על התהליך שנבנה בתוכי שלב אחרי שלב. זה גם מחזק אצלי את התודעה שאני בתהליך רציני ומחייב, אבל, חשוב לא פחות, נעים ומעודד.
מאידך, אני מרגיש קצת מוזר ביחס למסר המרכזי שמשודר פה: "הודינו כי אנו חסרי אונים מול התאווה". קצת קשה לי לקבל את ההנחה הזו.
אולי זה פשוט בגלל שאני כל כך הרבה זמן בחיי האישיים הרגשתי דימוי עצמי נמוך, והיום אני מנסה לעמוד זקוף מול התמודדויות שונות בחיים. אולי הדרך הזו אינה מתאימה לי באופן אישי, ועלי לקחת דווקא את הצד של החיזוק העצמי.
כמובן שאין זה מעלים ממני את התובנה שאלמלי עזרה מה' לא הייתי יכול להתמודד עם המשימה הזו. כרגע קשה לי להפריד בין הצד הנפשי לבין הצד הרוחני, אבל מה שגיליתי הוא שלהתוודות איננו רק הודאה בכישלון, אלא הודאה לה' שאני מתמודד, והודאה על כך שאני רואה את עזרתו בתהליך הזה. אז זה נהפך להיות פעולה של תענוג, בטחון, זה כבר לא מאיים, או כישלון.
בכל אופן, אני מרגיש שכל זה עוזר לי להתקדם, ואני מרגיש הסכמה פנימית לנסות דרכים חדשות, לעומת קודם לכן, שההתמכרות שלי לא נתנה לי מקום בדמיוני שיש מקום נפשי באמת טוב ונעים יותר מזה שהייתי בו.
מקווה להצליח במסע!
ועוד נקודה חשובה: יש הבדל בין מסע לטיול: במסע, המטרה היא להגיע לנקודה מסוימת ואין חשיבות לדרך, בטיול נהנים מהדרך. אני רוצה ליהנות מהדרך