נחמן נתן כתב on 19 יוני 2016 08:28:
בימים האחרונים היה קשה מאוד לכן החלטתי שהלילה שוב אשן על הרצפה ולא על המיטה כי ידעתי שאם אשן על המיטה אני בטוח אפול.
אחרי התפילה פשוט הייתי לבד בחדר והיה לי ממש ממש קשה ופשוט התחילה ירידה גדולה
ועוד משהו -
אתמול גיליתי דרך שבה אני אוכל למחוק את התוכנה שחוסמת לי את האינטרנט בפלאפון, וגם הייתי לבד,
אוהבים אותך אח יקר.
ניכר שאתה עושה הרבה מאד מאמצים ומלחמות עם עצמך בשביל לא ליפול.
קודם כל אשריך. אני ממש מצדיע לך ולכל רווק שמתמודד עם היצר הבוער הזה, אני זוכר טוב את מה שעבר עלי וזה לא פשוט בכלל.
כל הכבוד.
אשתף שאני מרגיש על עצמי שהנקודה של הבדידות האישית, היא הגורם המרכזי שדוחף אותי לזרועות התאווה.
אני יודע שזה ממש ממש לא קל לחלק מאיתנו ליצור קשרים חברתיים, אבל זה גורם מאד משמעותי בהחלמה שלנו.
הרבה חברים מצליחים להישאר נקיים בעזרת הכח של הקבוצות והשיחות שהם יוצרים עם חברים משם, פתאום הם כבר לא בודדים בעולם, יש מי שבאמת מקשיב לקשיים שלהם והוא אפי' גם עבר אותם כמוהם ויכול להביע הזדהות אמיתית איתם, זה ממש פלא אבל עובדה שזה עובד ומחליש מאד את הצורך והכמיהה לחוות פורקן וחיבור מלאכותי בעזרת התאווה.
מעבר לזה לכל בחור בריא ונורמלי יש יצר, תנסה להוריד את עוצמת המלחמה שלך עם עצמך, זה לא בריא לנפש שלנו להילחם איתה כל הזמן, ולאורך זמן זה גם לא עוזר לדעתי ולפי מה שאני שומע מאחרים, הכיוון הוא לא מלחמה עם היצר אלא כניעה מולו ועשיית פעולות לצאת מהבדידות האישית, זה מה שלי עבד, יש קבוצות טלפוניות וקבוצות חיות, ואפשר גם ליצור קשר בפרטי עם חברים יקרים פה ולבקש להיות איתם בקשר טלפוני, תנסה לקבל את עצמך, ולהתפלל על זה יותר לה', לשתף אותו עם הקשיים והנסיונות שלך, לבקש ממנו כוח לעשות את הפעולות שיחלימו בלבך את הצורך לקבל מהתאווה את מה שאתה כמהה לקבל, שייתן לך את זה ישירות ממנו, בדרכים בריאות ומחזקות.
בהצלחה אח יקר,
שה' יאיר עינינו בהחלמתו בדרך בריאה ונעימה.
אמן.