מסע ה- 90, סיפור יום האתמול
לאחר יום מלא באתגרים, עם תחילתו בקושי שנגרר מהלילה שלפני, קושי שכמעט הביא לנפילה, לולי הייתי מתיישב אתמול בבוקר וכותב משהו בלוח המרכזי בשרשור שלי
"ויהי בישורון מלך בהתאסף... יחד שבטי ישראל" הייתי מוצא את עצמי מחליק במורד ההר, מתגלגל לעבר הצוק התלול שבו אי אפשר כבר לעצור, אבל אותו התאספות יחד עם שבטי ישראל, יחד עם החברים שלי בפורום, ההרגשה שאני כותב ומישהו שומע (קורא) נתנה לי את האומץ לצאת מיד עם סיום הכתיבה ללימודים ולא להשאר רגע אחד בבית לבד באותו מקום ובאותו זמן שלפני 16 ימים הייתי נופל ומתרסק.
וכך עם המקל ביד והתרמיל על הגב, קצת שפוף ממאמץ צועד ברחוב כשרוח קלילה מלטפת את לחיי, ממלאת את גופי בנעימות של בוקר ירושלמי...
אבל, בפנים הכל היה בוער, חם ולוהט, אם היו האנשים הסובבים אותי מה מתחולל בתוכי, היו גם יכולים לראות את הזיעה על המצח שלי ואת הפנים האדומות מן המאמץ...
- איזה מאמץ?
- מאמץ הדרך הקשה של מסע ה- 90.
של עוד יום של רק להיום, להבחין בו בכל שעה ורגע כי את חיי איני מנהל, את הנוהג בעולם איני יכול לשנות, ואם משהו לא מסתדר כרצוני, אם משהו לא 'כל-כך' טוב לי, אני מביט לשמים הכחולים, מציץ מעבר לחלל האטמוספרה אל ה"ממקומך מלכינו תופיע", אל ה"איה מקום כבודו", ומבקש מרבונו של עולם:
"אלוקים, אלוקים, תן לי יום חדש ושמש, תחייך אלי, גם אם לפעמים עשיתי מה שלא הייתי צריך
לעשות, אלוקים, אני יודע ש"אהבתך לא תסיר ממני לעולמי", ורק משום ידיעה זו אני מבקש ממך
בזמן שקשה לי, עכשיו, כשהכל בוער בפנים וחושק, ומתאווה, דבר אחד תעשה לי מתוך אהבתך...
תחייך אלי, תציץ ממקומך, תן בי את הכח להבדיל בין מה שאני יכול לעשות ובין מה שאין ביכולתי
לעשות, בזה אני ישאב את הכח להכיר כי מצבי היום, איננו קשה, הוא טוב לי, ואיתו אני צריך לחיות"
בסיום היום, הגעתי לבית, הרגשתי שהצלחתי לגמוע עוד כברת דרך במסע שלי, הצלחתי להעפיל לעוד גבעה בדרך לפיסגת ההר...
בסייעתא דשמייא, עם הרבה שאיבת כח והפנמתו, הצלחתי להיות נקי לי שום מעידה או נפילה.
אני מרגיש את ה"אשרינו ומה טוב חלקינו", כמה כיף זה שיש לי חלק ונחלה בעם ישראל, להיות יהודי, להיות מחובר לאלוקים ע"י הנשמה שהיא 'חלק אלו' ממעל'.
עכשיו, בעודי כותב שורות אלו ביומן המסע שלי, אני יוצא לקראת יום נוסף, אני חובש את הכובע, לוקח את הצקל ביד והתרמיל על הגב...
מרים עיני למרום, נושא תפילה חרישית: אלוקים, רק להיום, תן בי ולכל חברי המתמודדים איתי את הכח להבדיל בין מה שאני יכול לעשות למה שאני לא יכול לעשות.
יום נעים, טוב ונקי
מאחל לכולם
ישורון