בשבוע האחרון בערך לא הייתי כאן כל כך כמו בדרך כלל. לקחתי קצת הפסקה מהפורום זקוק הייתי למעט שקט.
עליתי על משהו גדול שבינתיים עוזר לי כל כך ומביא לי תחושת שחרור. כבר מרגיש שאני לא אובססיבי ושהימים (כן, גם הקשים!) עוברים די בקלילות.
מי שהספיק כבר לקרוא את הדברים שכתבתי אולי יכל לשים לב שאחת מהבעיות שלי היא התמודדות עם קשיים מכל הסוגים: לימודיים, נפשיים, התלבטויות, חששות דאגות ומחשבות למיניהן..
לפני כמה זמן הגעתי למסקנה שכיום אני רואה אותה שגויה כי יש ימים לא פשוטים ואני פשוט צריך לתת להם לעבור, קראתי לזה ״כניעה״ - טעיתי.
לאחרונה חשבתי כי אולי בכל זאת יש לי שליטה על הרגשות ההרגשות ועל חשקי הטובים והפחות.. שאלתי: ״ואולי אע״פ שהתחיל לו יום שבו לא בא לי ללמוד כמו בכל יום, יום שבא לי לנגן יותר, בוקר שבו בא לי ללמוד משהו אחר, אולי איני חייב להכנע לרצון הזה, למרות שבוא טוב, איני חייב להכנע בפניו? מי הכריח אותי??
בטח זה משהו שחלקכם רואים אותו כמובן מאליו, אך לא אני..
החלטתי לעבוד כל זה. יש לי לו״ז די צפוף ומשוגע. אני מצפה מעצמי למעל ומעבר (זו גם בעיה רצינית) קיבלתי ללכת איתו באש ובמים, לשמוח בכל תוצאה שלא תהיה, לשמוח בחלקי, פשוט לשמוח!
זה מצחיק כי אני לצערי אינני כזה, עדיין.
זה התחיל מאוד מעושה, מלאכותי אך מה רע בזה?
ב״ה כבר בהתחלה הרגשתי סיפוק עצום. לא את כל מה שרציתי להשיג הצלחתי אבל את הרוב כן. וגם בה שלא הצלחתי -החלטתי לשמוח. בחרתי להרגיש טוב.
זה שינוי מינורי אולי, ונקודה שהיא ברורה מאליה אצל חלקכם אבל אני חש שינוי ענק!
עם 10 ימי נקיות ושחרור גדול מהתאווה. שחרור שלא היה לי מעולם. בינתיים בימים האלו הספקתי להיות גם בבית, מקום מסוכן עבורי מספר ימים (מחמישי ועד מוצאי שבת) בלי שום ציוץ מצד התאווה. בעצם היה נסיון קטן אך הוא התנדף. מבחינתי זה לכשעצמו חשוב בעיניי שיא לא יאומן. כשאני מתחיל לכתוב על זה עכשיו צפות המון תחושות שאני רוצה לכתוב אבל לא מצליח.. אני מרגיש רוגע שלווה, יש איזון בנפש, אני שולט בלב, פחות מבולבל וספקן.
עם כל זאת משנן לעצמי שוב ושוב לא להכנס לאותה שאננות שנואה ומוכרת. ב״ה ממשיך לעשות פעולות וממשיך בצעדים, אין סתירה, אדרבה! זו עבודת הצעדים - למצוא שחרור מהאובססיה!
מרגיש צורך עז לומר תודה לחבר היקר פשוט שמח שעוזר לי המון, מתעניין בשלומי, מייעץ, ומדריך המון בעניין הזה ובכל מיני עצות ותובנות..
נכונה לי דרך ארוכה, זה דבר שלא קל לשנותו, אך אני מרגיש טוב כבר עכשיו, מרגיש שינוי מה שנותן את הכח להמשיך.
אסירות תודה לאלוקים על הימים האחרונים, המתוקים כל כך.