יום לא קל. לא קל בכלל. הייתה תקופה טובה לאחרונה והיום קצת טעמתי טעם מר... באופן פלאי גם היום הזה נגמר בנקיות..
יום שעבר סתם ככה בבאסה שלא הצלחתי להיחלץ ממנה וזה לא שלא ניסיתי... הייתי הערב בקבוצה, עדיין סלידה קצת..
יום מתסכל של הרבה בלבולים ועייפות. בלבול האם אני צריך להמשיך במסלול שהתחלתי, בישיבה? אולי זה לא בשבילי? תראה כמה בלאגן זה עושה לך בראש, למה הרבה מהזמן כל כך מסובך לך לשבת לתפוס את הגמרא ופשוט ללמוד? קשה לי כבר לומר לעצמי שזה יעבור כי זה כבר תקופה כך. למה הראש שלי לא מחובר? למה כולם מסביבי מצליחים והולך להם והם שמחים ושלמים עם מה שהם עושים ורק אתה כזה חצוי, לא בטוח, מהסס? למה? למה דווקא שאני לא נמצא בישיבה, במעוז הקדושה, דווקא אז מתעורר בי הרצון לכל הטוב? ללימוד, להתקדמות, לשמחה, בקיצור - להתרחקות מהנפילה.. אולי אני כן צריך לעשות את מה שאני עושה אבל במקום אחר? ממש לא יודע..
יכול להיות שהם שמחים מתוך מאמץ. אני אומר את זה כי אני זוכר לעצמי זמנים כאלו. את הסיפוק שאני רווה אחרי מאמץ, עמל והשקעה, סיפוק שלא יסולא.. אולי עכשיו זה אינו כי אני לא שם, לא נמצא במסגרת, הדבר הזה לגמרי, עד הסוף, לא עמל ומעדיף שקט מדומה, שלווה של עצלות?
משתדל לא להלקות את עצמי אלא באמת להיות בנקודות בירור.
אני לא יודע מה יותר נכון - התסכולים חוסר השקט הנפשי והעדר השמחה שאמורה להיות אצל בחור ישיבה שתכלס אין לו שום דבר על הראש שיטריד אותו מובילים אותי לשימוש ולנפילות או שהשימוש מונע ממני את כל הטובות האלה?
התחלתי לחשוב בעוד כיוון.. אולי הכוחות המדוכאים (או החלשים) שאינם מקבלים את מקומם נוקמים בי? כשרונות וצרכים שיש לי שאינם מתמלאים.. שמחה, צחוק וחברים קרובים שאין בישיבה, לפחות לא כמו פעם..
בכל אופן, לא משנה בכלל מה נכון יותר אני יודע שמשהו אינו קשורה אצלי ואני מקבל סימנים ברורים לכך.. לא יודע אם נכון לעשות שינוי, פוחד מזה נורא, מנסה להקשיב לעצמי ולא מצליח..
ואולי אני הולך עם זה רחוק מדי, אולי אני לא יודע לפרש נכון את מה שעובר וכבר מחר בבוקר, אחרי שנקום עם חיוך על הפנים פתאום יראה השיתוף הזה למשהו זר, משהו לא לי?