זוהי הפעם השלישית שאני צולח את אתגר 90 הימים בשנתיים האחרונות. מצד אחד, הישג לא מבוטל למישהו שמעל 20 שנים לא הצליח לרוב לעבור אפילו עשירית מפרק זמן זה, והישג מרשים זה יירשם לזכות האתר בו אתם קוראים את הפוסט הזה. מצד שני, המטרה שאליה אני חותר הנה נקיות מתמדת, לא פחות מכך. שני הדברים העיקריים שלמדתי במהלך המסע הזה, הנם שנקיות היא אפשרית, אפילו לאלו שאיבדו את האמונה בכך, ושנקיות הנה שברירית. ברגע שנרפה את אחיזתנו בה, היא תאבד, ועל אף שניתן יהיה להשיגה שוב, הרי שהדבר אינו פשוט כלל וכלל. זוהי מרגלית יקרה מפז, שעלינו לשמור עליה מכל משמר. בעבר תהיתי אם נקיות אפשרית בעבורי, אבל לאחר שעברתי בפעם הראשונה 199 ימים נקיים בחסד אלוקים, הבנתי שיש להודות בכך שנקיות הנה אפשרית, גם אם לעיתים קשה כקריעת ים סוף. ואם הצלחתי 199 ימים, אין סיבה שלא אוכל לשמור על נקיות לעד, עד כמה שאני יודע (ותאמינו לי...) שהדברים נשמעים מופרכים למי שעוד לא זכה להגיע לנקיות. האמת היא שלא באמת ברור לי איך באמצעות האתר הצלחתי להגיע להישגים בהם נכשלתי לבדי במשך תקופה ארוכה כל כך, אבל בינינו, למי איכפת, העיקר שזה עובד. בברכת נקיות לכל החברים הנפלאים.