למדנו היום במשך כשעה על ההשפעה של אי שמירת הברית עלינו(מהקונטרס בריתי שלום)
והיו מספר רעיונות דיי מעניינים בלימוד
למדנו את הסעיפים הבאים(בבקשה לא להיבהל, תשובה מוחקת הכול):
* אין לו חלק לעולם הבא, כנא' רבי אומר הנחמים באלים – כל המחמם עצמו להוציא שז"ל חשוב כבהמה, מה בהמה אינה מופקרת אלא לשחיטה ואין לה חלק לעוה"ב, כן העושה זאת יוצא מכלל ישראל ואין לו חלק לעוה"ב .
* גורם לעצמו שיהא בנידוי, וכיון שמנדים אותו בשמים אז
ארבעים יום אין תפילתו נשמעת .
* גורם לעצמו שיקרא מומר.
* גורם שלא יכניסהו במחיצתו של הקב"ה.
* גורם לנשמתו שתעקר מרשות הקדושה ותלך לסט"א.
* גורם לעצמו גלות, ויהיה נע ונד.
* גורם לעצמו עניות – שהשפע שהיה צריך לבוא אליו הולך לחיצונים.
בנוסף למדנו רעיון מעניין מהרמב"ם והשולחן ערוך:
"1000 אנשים בבית קברות, אחד מת מזקנה וכל השאר מתו מהוצאת זרע לבטלה."
ולבסוף
אני רוצה לצטט סיפור מהספר דבי אליהו
" וסיפר אליהו הנביא: "פעם אחת הייתי מהלך בתוך הגולה שבבבל, ונכנסתי לעיר גדולה של ישראל ולא היו שם עובדי כוכבים כלל, ומצאתי שם מלמד תינוקות אחד, וישבו לפניו מאתים נערים, שרובן בני שמונה-עשרה ובני עשרים שנה. ולשנה האחרת חזרתי ומצאתי את התלמידים - ואין רבם ביניהם, אלא בן אחד בלבד, שהוא היה בן בן בנו, שבשביל מעשיהם המקולקלים של אותם נערים מת רבן ומתה אשתו ומת בנו ומת בן בנו ומתו כל הנערים שרובן בני שמונה-עשרה שנה ובני עשרים, ולא נשתיירו רק הקטנים, והייתי בוכה ומתאנח עליהם עד שבא אלי מלאך מן השמים ואמר לי: מפני מה אתה בוכה ומתאנח?
אמרתי לו: וכי לא אבכה ואתאנח על אלו שבאו לידי מקרא ומשנה - ועכשיו הלכו להם והיו כלא היו?! ואמר לי: לא יפה עשית שאתה בוכה ומתאבל ומתאנח עליהם, אמרתי לו: מפני מה? ואמר לי: שהן היו עושים דברים מכוערים שאינן ראויין ומקלקלין בעצמם, והיו מוציאין שכבת זרע חינם והן לא יודעין בעצמן שהמיתה משיגתן ".
והנה סיפור שמצא זלמן, שעושה ממש מלאכת קודש כל יום אשריו:
"[23:02:45] שמואל: מכור כבד נוסע לבד בלילה בכביש המהיר והוא כולו מבואס על נפילה נוספת. קשה לו ונמאס לו והוא מבקש מה' שיציל אותו. הוא פונה לה' ואומר שהוא מוכן לכל דבר העיקר שההתמכרות תיפסק כבר. לפתע הוא שומע קול משמים וה' אומר לו: זהו יום המזל שלך, כיון שבדיוק היום אני מוכן לתת לך את ההחלמה, אבל יש לכך מחיר. ואז מתנהלת השיחה הבא:
מכור: כמה זה עולה?
אלוקים: כמה כסף יש לך?
מכור: בדיוק 100 ש"ח.
אלוקים: אוקיי, זה יעלה לך 100 ש"ח.
מכור: אבל אלוקים, אם אתן לך את הכסף היחיד שיש לי, איך אוכל לתדלק את הרכב?
אלוקים: יש לך גם רכב? לא ידעתי. אוקיי, אז המחיר הוא 100 ש"ח והרכב שלך.
מכור: אבל אלוקים, אם אתן לך את הרכב שלי, איך אוכל לנסוע לעבודה?
אלוקים: אז אתה אומר שיש לך גם עבודה? סליחה אבל המחיר עלה. זה יעלה לך 100 ש"ח, הרכב שלך והעבודה שלך.
מכור: אבל אלוקים, אם אתן לך את העבודה שלי, איך אוכל לפרנס את בני משפחתי ולהביא אוכל לאשתי ולילדיי?
אלוקים: יש לך משפחה? זה כבר סיפור אחר. תכל'ס, זה יעלה לך 100 ש"ח, הרכב שלך, העבודה שלך והמשפחה שלך.
המכור מחליט לשתוק. אלוקים שואל האם הוא מוכן והוא מניד בראשו לחיוב.
אלוקים אומר לו "ניפגש מחר", ואתן לך את ההחלמה שלך.
למחר אלוקים פונה אליו ואומר לו: אתה יודע, המאה ש"ח האלו - הם לא שלך. הם שלי, אבל אני נותן לך אותם כדי שתשתמש בהם נכון. הרכב? הוא לא שלך. אבל אני נותן לך אותו כדי שתעשה בו מה שצריך לעשות בו. העבודה? היא גם כן לא שלך, אבל אני רוצה שתעבוד כדי לחיות חיים נכונים. אישתך והילדים הם גם כן לא שלך, אבל גם אותם אני נותן לך כדי שתחיה נכון.
זוהי מהות ההחלמה. לתת הכל לה' יתברך, אבל לא כדי להישאר בלי כלום אלא כדי לקבל הכל בחזרה רק למטרה אחת: לחיות חיים רוחניים. וברגע שעושים את זה - ההחלמה כבר באה לבד."
עם פיתוח קטן אבל מחזק של שמואל(אחד מחברי הקבוצה):
"הסיפור הזה הוא גם מציאות,
לדוגמא: יש לי מחר מבחן... (באמת יש לי).
מה יקרה לי אם אכשל? יהיו לי מסקנות למבחן הבא או למועד ב'?
כן, ומהן?
-ללמוד יותר טוב....
נגיד שמתכוננתי כמו שצריך במשך שבועות ועשיתי את כל התרגילים (חדו"א) ואת כל המבחנים לדוגמא והלכתי לישון מוקדם ובכל זאת נכשלתי, מה תהיה המסקנה?
-לנסות שוב או לרדת מזה.
ואם לא התכוננתי כמו שצריך והלכתי לישון מאוחר וקיבלתי 100, מה תהיה המסקנה?
-לא יודע.
אז אתה רואה שכשאני נכשל אז יש לי אלף ואחת מסקנות ושאני מצליח פתאום אין לי שום מסקנות (אפילו שלא הייתי בסדר?!?!?)
איך יכול להיות שהתנהגתי אותו הדבר בשני המקרים ויש לי מסקנות שונות בתכלית בין הארוע הראשון לשני ????
-כשאתה נכשל אתה תמיד מחפש סיבות לא להאשים את עצמך.
אז התשובה המתבקשת היא שיש באמת מסקנה אחת לכל המקרים והיא: שאני חייב לעשות השתדלות אבל התוצאות לא קשורות בכלל אלי
התוצאות הן נטו, אבל נטו - הקב"ה !!!!"