חיימק'ה יקירי! נכנסת לי ללב. ריגשת. איזה צדיק!
לגבי כתיבת היומן - מעבר לאומץ הרב להיחשף,
אתה מחליט מה לכתוב ביומן. אתה אפילו לא חייב לקרוא לזה יומן - תקרא לזה איך שאתה רוצה.
זה שלך
כל שרשור הוא אחר, לכל אחד סיפור חיים משלו וכל יומן מיוחד בפני עצמו גם אם מדובר ביומן מס' 2000.
כשאני חושב על זה, המטרה של היומן הוא דווקא לתעד את המסע שכולל בתוכו גם נפילות ולא רק הצלחות, אף אחד לא מצפה שלא תיפול בכלל, דווקא השיתוף בנפילה יכול ללמד גם אחרים, אתה יכול לשתף כל דבר. היומן הוא בעצם הכל. כל מה שעולה על ליבך.
אתה מתאר סיפור חיים לא פשוט. סיפור גבורה.
אתה מתאר תחושה של בדידות. תחושה שאתה לבד בכל הסיפור, לבד במלחמה מול השדים של עצמך. חי מן חיים כפולים שרק אתה יודע עליהם ורק אתה מתמודד מולם. מן פיצול לא מובן. אני יודע שזה קשה.
כתבת בכאב:
"שונא את עצמי
אוהב את עצמי
שונא את הניסיון הזה
מתבאס מזה שכל אלה שליידי".
אתה חווה מלחמה ארוכה ורבת שנים, מעגל שנדמה שאין לו סוף.
זה רק טבעי ומתבקש שיהיו בך ספקות:
האם יש סיכוי? האם אפשר לצאת? למה אני צורך את כל הזבל הזה? אולי אוותר וזהו? למה לי כל הסבל הזה.... וכו'.
אתה לא לבד. רובנו ככולנו חוו את אותן התחושות והמחשבות. זה באמת מבלבל ומתסכל.
אתה כותב על סקרנות שהתחילה עוד בתקופה כנער והתנסויות תמימות, וזה טבעי. שמח שהתקדמת, אך היצר נשאר.
מחיפוש בעיתונים בתור התחלה ולאחר מכן עם עצמך בישיבה.
הביטחון העצמי יורד, וגם אם אנשים מסביבך חוו את אותו הדבר, ה"איסור לדבר על זה" רק סוגר אותך עם עצמך עוד יותר.
ופתאום אתה מוצא את עצמך מול התמודדות הרבה יותר גדולה. האינטרנט הפרוץ.
"מחשבות על עצמי, הבטחות שזה לא יקרה, נדרים ושבועות, קונמות וחרמות. סרק! סרק! איכשהו הגיעה הנפיללה הבאה, והנפילה שאחריה, ועוד אחת, ועוד 100".
אני מבין, זה באמת לא כוחות! אתה לא אשם. אתה קורבן כמו כולנו לאנשים שרוצים את ההיפך מטובתנו. יש אנשים שבשביל כסף יעשו הכל גם אם זה אומר להרוס חיים של אנשים אחרים - יש אנשים רעים באינטרנט. למדנו זאת על בשרנו.
זכית ב"ה להתחתן ונראה שההתמודדות פחתה. פתאום לאחר כמה זמן, היא חזרה. אבל עכשיו זה אחרת, אתה כבר בקיא. וזה קשה יותר. המעגל חוזר. שוב ושוב ושוב.
יקירי, אתה יודע מה המשפט הכי חשוב שכתבת בכל הסיפור?
"מאמין? סקפטי לחלוטין על גבול הלא מאמין
ועדיין נאחז בתקווה"
וואו.
איזו גבורה. איזו אמירה חשובה.
אני רוצה לומך לך צדיק.
הנפילות לא מגדירות אותך! זה לא מי שאתה!
יש הבדל גדול בין לומר: אני
שונא את עצמי, לבין עשיתי
מעשה שנוא.
תפריד בי מי שאתה לבין המעשים. אתה אדם שרוצה לעשות טוב, עם שאיפות גדולות וזה מי שאתה באמת!
אחרי כל סיפור חייך, הצלחת לשמור 8 ימים! האם זה לא הישג?! טפח לעצמך על השכם. כל יום נקי הוא סיבה למסיבה. כל שניה, כל רגע נקי הוא אור קטן. בטוח שתצליח לשמור יותר מכך. גם אם יהיו כמה נפילות באמצע.
קנאת סופרים היא דבר טוב ורצון להיות כמו: "השכן הקדוש והטהור שלא יודע צורת מחשב יושב ועמל בתורה יומם וליל", הוא אידיאל יפה וטהור ותוכל להגיע לשם.
אבל! אני מוכן לחתום לך שגם הוא מתמודד. כל אחד מתמודד. אולי לא באותן התמודדויות, ולכן אל תשווה את עצמך לאחרים. אתה זהב גם במצבך הנוכחי: "אף על פי שחטא -
ישראל הוא".
למרות חטאינו, למרות פשעינו, למרות מעשים ומחשבות לא טובות שלנו.
אני אומר לך בוודאות: זה אפשרי לצאת!
נכון שזה נראה רחוק אבל כל אדם שיצא מזה עשה מסע. ארוך. לפעמין אנחנו רואים את התוצאה הסופית ואנחנו מרגישים שאין אפילו אופק ואין סיכוי שנצליח להיות כמו... אבל כל מסע מתחיל בצעד קטן. תסתכל מסביבך.
אתה עשית כרגע צעד ענק! כתבת כאן, אתה רוצה לצאת, אתה רוצה להשתפר. זה לא דבר של מה בכך.
ישר כוח! אתה יודע עד כמה הקב"ה מעריך אותך על הדבר שעשית?! תן חיוך.
אני מאמין ששלמה המלך יסכים לעדכן את המשפט: "שבע ___ (עשרה/ מאות/ מיליון) יפול צדיק וקם".
אתה צדיק שמתמודד!
כן. צדיק. תשאל את שלמה המלך.
תסתכל על ההתמודדות כמסע. אתב באמצע המסע, ואתה לא לבד. אנחנו איתך! כמו בכל מסע אתה לומד דברים חדשים.
קם, נופל, לומד, נופל ואז קם לומד ושוב ממשיך ללכת. זה תהליך למידה. צעד צעד.
כל נפילה יכולה להיות מקפצה.
נפלת? אוקי, מה אני יכול לעשות כדי לסגור את הפרצה? סגרת את הפרצה ונפלת ע"י דבר נוסף? אוקי, איך אתה מנסה לסגור אותו?
יחד עם "כיבוי השריפות" לנסות לחשוב איך לא להביא את עצמנו לידי ניסיון.
כולנו לומדים וכולנו מנסים שיטות שונות. אחרי כל כך הרבה שנים בתוך ההתמודדות ברור שלא יהיה פיתרון שיפעל מיד, את המאזניים צריך להטות לצד השני - והפעם אתה משקיע את הזמן בשבילך.
ההרגלים שנוצרו לא יעלמו מיד ואני מאמין שתמיד ההתמודדות הזו תהיה נוכחת - אצל כולנו, אצל חלק היא מאוד חלשה, ואצל אחרים היא עדיין בועטת.
במילים אחרות, צריך לקחת בפרופורציות כל דבר ולא להלקות את עצמך. תן לעצמך חמלה וסבלנות - האם לאדם אחר שהיה מספר לך על הרצון לצאת, היית מתייחס באותה הצורה כפי שאתה מתייחס לעצמך?
אני משער שהתשובה תהיה שלילית. לכן זקוף קומה. שנס מותניים. אנחנו איתך.
שאלת: "מה עושים כשיש דחף? מלחמה כמו תמיד, לפעמים זמנים רדודים ונכנעים מהר, לפעמים מנסה להילחם אבל לא מצליח לדחות את זה יותר משעה שעתיים יום יומיים".
נשמע שהתוכנית "גלישת דחפים" תעזור להתמקד בהתמודדות עם הדחף. ממליץ לך מאוד גם להסתכל גם בתוכנית של GYE+ שהיא כמובן גם חינמית ונמצאת באתר, לגבי היציאה מצפייה בפורנוגרפיה. מאוד מאוד ממליץ. אשלח לך קישור כדי שתוכל ללחוץ ולהתחיל שמה דרך נוספת.
תחקור מתי ואיפה אתה מרגיש שאתה יכול למעוד ותשתדל למצוא דרכים יצירתיות להימנע. [לא להיות עם המחשב לבד, לצאת החוצה לשאוף אוויר 5 דק' ולחזור, לכבות את ה-WIFI (יש כפתור מאחורי הקופסה) עד שאתה מרגיש שזה מאחוריך, לשים אינטרנט מסונן וכו' וכו' תוכל להיעזר בניסיונם של אחרים ולקבל עוד עצות טובות - כפי שכרגע שאלת].
חזק ואמץ יקירי. אתה בדרך הנכונה! אל תתייאש. כדאי לחגוג נצחונות קטנים כי אין לך זמן לאכזבות גדולות.
תזכור תמיד שבכל שלב אתה אהוב ומוערך, גם אצל הקב"ה וגם אצלנו. תמשיך לשתף, בעליות וגם בירידות. בספקות וגם בנצחונות. אני ואחרים מאמינים בך. לך רק נותר להאמין בעצמך
מעריך המון!
נ.ב
הנה הקישור:
plus.gye.org.il/p/fortify-bundle1