חברים יקרים,
הפעם אני משתף אתכם משהו מאוד אישי. משהו שאני עובר איתו יום־יום.
עברו תשעה ימים מאז שהתחלתי מסע חדש של ניקיון בלי אוננות ופנטזיות. זה אולי נשמע קצר, אבל בשבילי זה המון. כל יום מרגיש כמו טיפוס במעלה הר, עם משקל על הגב ורוח נגדית.
וזה לא שאני לא מכיר את הדרך הזו – כבר הלכתי בה בעבר. היו לי תקופות מעטות של חודש, אפילו חודשיים, שבהם הצלחתי לשמור על עצמי נקי. הרגשתי חופשי. אבל אז, תמיד, בלי לשים לב, נפלתי שוב. ובכל פעם שזה קרה – זה היה חזק יותר, כואב יותר.
היום אני מבין איפה הייתה הטעות שלי. הייתי על טייס אוטומטי. ברגע שהצלחתי להחזיק מעמד תקופה קצרה, המוח שידר לי: “זהו, עברת את זה, אתה כבר לא שם”. נתתי לעצמי תחושה מזויפת שהבעיה מאחוריי, שלא אצטרך להתמודד שוב. ואז, בדיוק כשהכי פחות ציפיתי, ההרגל התפרץ עליי, חזק מתמיד.
הפעם אני לא רוצה להשלות את עצמי. אני מבין שזה לא נעלם. זה לא ייעלם מעצמו. זה דורש ממני עבודה יומיומית, דריכות, השקעה, מודעות.
אז מה אני עושה אחרת הפעם?
ראשית – תפילה. להודות שאני לא יכול לבד, שאני זקוק לעזר ממרומים, לכוח שלא נמצא בי אלא מחוץ לי. אני חייב את העזרה של אלוקים רק הוא יכול לחולל שינויים אמיתיים.
שנית – ענווה. לא לברוח מהאמת, לא לטשטש. אני בבעיה קשה. אני מכור. אני חולה. זה קשה לומר, זה לא נעים, אבל ההכרה בזה היא הבסיס לשינוי אמיתי. גם אם תקופה אני נקי אין לי דחפים אסור לי לשכוח שעוד לא החלמתי
שלישית – התמדה. להישאר בתוך התהליך באופן יומיומי. ללמוד, לקרוא, לצפות בתכנים, לחזור שוב ושוב על הכלים, להכין את עצמי לרגעים הקשים. כי הדחף הגדול יגיע – הוא תמיד מגיע. והשאלה היא אם אני אהיה מוכן או ששוב אופתע.
רביעית – סלחנות. לדעת שגם אם אחרי המאבקים אני אפול, זה לא הסוף. נפילה לא מוחקת את הדרך שעשיתי. ליפול זה חלק מהמסע, העיקר לזכור את היכולת לקום לא להישאר במקום הנפילה לברוח משם, לא לוותר, לא לתת לייאוש להשתלט.
חמישית – להזכיר לעצמי כל הזמן – מחכים לי חיים אחרים, טובים, מתוקים, מלאים. אבל עד שאגיע לשם, אני עדיין בלב הים. הים סוער, הגלים גבוהים, והם לא מחכים לי שאנוח. כל גל יכול לנסות להפיל אותי. ולכן אני חייב להמשיך לחתור, להחזיק חזק, לא לאבד תקווה.
אז כן, אני רק תשעה ימים בדרך. אבל בשבילי – זה עולם ומלואו. ואני מתכוון להמשיך. גם אם אפול, אקום. גם אם יכאב, אמשיך. כי בסוף – יש חוף מבטחים. ואני רוצה להגיע אליו.