[size=14pt][font=narkisim]חברינו היקרים -
החבר שלנו כנראה מיואש, הוא לא נכנס לכאן ולא רואים אותו יותר, הבעיה שלו הוא כפי שהוא כותב שהוא כבר ניסה את הכל ולא יודע מה לעשות אחרי שכבר נעשה הכל.
על פי הנאמר "דע מה שתשיב" - צריכים אנו לדעת מה לשיב לאדם כזה שמיואש לגמרי, כי לפעמים אני מנסים לעזור לו, ולא מוצאים את התשובות הנכונות, כמו החבר הזה שכל עיצה שניתן לו יענה שכבר ניסה וכו'.
חברים יקרים תנו עיצות ורעיונות מה עושים במצב שלו:
כמובן שאם החבר הזה יחזור לכאן ובוודאי יראה את מה שכתבנו בוודאי זה יועיל לו, ואפילו אם לא יחזור ר"ל, לפחות אנחנו נתחזק ונדע איך לענות לאדם כמוהו שמלא בייאוש.
אני אנסה לענות ראשון.
יתכן שהאדם הזה ניסה כל מיני עצות בבת אחת או הקצנה בענין מסויים ולכן הוא נופל, לפי דבריו נראה שכבר עשה הרבה דברים, ולפי סוג הדיבור הוא כנראה מפוצץ ברעיונות, אולי הוא צריך לקחת דבר אחד, דבר אחד ורק דבר אחד, למשל לשים פילטר 'אמיתי' על האינטרנט שלו, ורק בזה יעסוק למשך חודש ימים, כשעבר את הגל הראשון יעסוק בעוד דבר אחד, ולדוגמא להכניס ערך לחיים שלו, לנסות לראות איזה שעה הכי קשה בשבילו (לפי הנראה יש לו הרבה זמן לעשות דברים כאלו של נפילות, כפי שהוא כותב שפשוט לא מתחשק ליצה"ר לעשות כל כך הרבה ביחד), ולנסות למלאות את השעה הזאת בתוכן אחר, אם זה תורני כמו שיעור, או לא נקצין ונגיד שיעשה ספורט, רכיבה, הליכה, או כל דבר תעסוקתי אחר.
וכן הלאה והלאה
לא הרבה ביחד אלא דבר אחד, לא מעניין כל שאר הדברים שהוא נופל על ידם, כמו הסתכלות ברחוב וכדו', רק סינון למחשב, כל השאר ימשיך (כמובן שלא יעשה בזדון ממש ואם הוא יכול לעצור ויש לו את הכח יעצור אבל לא ילחם על זה) וכשיצליח אז ימשיך.
מה אתם אומרים על זה חברה
שלכם
[font=guttman yad-brush]משה
[color=red][b]נ.ב. אני יודע שיהיו חברה שירימו גב ויגידו וואה משה חזרת?, אז כן חזרתי, ב"ה אני מרגיש טוב, לא הרגשתי טוב באמצע הזמן כשלא הייתי פה, אבל ב"ה בחמלת ה' עלי הוא החזיר אוי לפה ואני כבר כמה ימים נקי ב"ה, מקוה להחזיק מעמד הפעם.