כואב את כאבך!
גם אני לפני כמה ימים בודדים הייתי במצב דומה.
התרסקתי לגמרי, נפלתי, התייאשתי והמשכתי ליפול.
עוד יותר גרוע זה, שאני יודע שכל רגע, אולי בעוד דקה, אולי שעה, אני יכול להגיע לאותו מצב בדיוק. אין שום דבר שמבטיח לי נקיות.
לכן, אני באמת באמת מבין לליבך ובאמת כואב את כאבך.
לצערי בגלל זה אין לי באמת מה לתרום לך מהניסיון האישי שלי, שהרי אני בעצמי לא הצלחתי דבר, אבל בכל זאת, ייתכן שיש דרך לצאת מהבוץ!
עצם העובדה שיש סיכוי לצאת, אולי קטן, אולי בקושי רב, מעודדת אותי, ואני מקווה מאוד שגם תעודד אותך.
אני לא יודע עד הסוף מה הדרך לצאת, אם הייתי יודע כנראה שהייתי נשאר נקי ולא מפחד כל רגע ליפול, אבל אני יודע שהדרך הכללית היא תוכנית 12 הצעדים.
מה בדיוק צריך לעשות, אני לא יודע... לכן אני קורא מה שביכולתי לקרוא בנושא, מנסה להרגיש את זה, ליישם כמה שיותר.
אני לא יודע יותר מדי, אבל אני יודע שעוזר לי לדבר עם אנשים בטלפון.
אני יודע שמאז שהצטרפתי לקבוצה הטלפונית לא נפלתי (אני לא מדבר, רק מקשיב, ובכל זאת זה עוזר לי. שלא תבין גם לא נכון, אני נקי רק כמה ימים בודדים ואין ספק שהקבוצה היא לא תעודת ביטוח לנקיות...).
אני יודע שלנסות להיכנע, להפסיק להתמודד בעצמי עם הכוחות שלי והמחשבות שלי לפיתרון הבעיה ולהתחיל להשתמש אך ורק בעצות של אחרים שאני שומע בקבוצה, שאני קורא בפורום וחברים אומרים לי בטלפון- זה פשוט עוזר לי. זה מציב לי יעדים ברורים, גם אם לפעמים קשים. לדוגמה, חבר אחד שדיבר איתי אמר לי להצטרף לקבוצה של אסירותודה ולדבר עם יחזקאל שיעזור לי. שני הדברים היו לי מאוד מאוד קשים, אבל זה הציב לי יעד ברור. בנוסף, אני הפסקתי להתמודד עם התאווה, נכנעתי. אני לא נאבק בה בכוחות שלי, אלא אך ורק מנסה לבצע מה שאמרו לי. איך זה עובד ולמה זה עוזר- אני באמת לא יודע. עובדה שאני מרגיש הקלה. לצערי הרב עוד לא הצלחתי ליישם עד הסוף את הדברים ועוד לא התקשרתי ליחזקאל, אבל לאט לאט אני מקבל ביטחון להתקשר.
תנסה להצטרף היום לקבוצה של אסירותודה. אתה לא חייב בכלל לדבר, רק להקשיב. זה לא קשה כמו שזה נשמע בהתחלה וברגע שמתחילים זה כ"כ מחזק שלא צריך יותר שום חיזוק לחזור לשם, חוזרים לשם ברצון רב! (לפחות ככה אני הרגשתי)
בהצלחה!!!