יומן יקר שלום,
אינני יודע אם אני שייך לכאן. הרבה מחשבות יש לי בראש. אין שקט.
מצד אחד מגיל הבגרות אני "משתמש" לסירוגין. מצד שני אין לי ספק שאני לא משתמש כבד. לא משהו חריג ומשהו לא שגרתי.
מצד שלישי, אם אני נשוי לאשה שאני אוהב ואבא לשולשה ילדים מושלמים, אז גם הצצונת קטנה היא סטיה חמורה ועלולה להוביל לנפילה.
כבר המון זמן שאני רוצה להפסיק. האמת שכבר לפני החתונה החלטתי להפסיק. עברו מאז חמש שנים.
ביום-יום אין לי את הדחף להיכנס. האמת שהיום שלי גדוש כל יום מחדש. אבל ככה מדי פעם כשאני מול מחשב עם אינטרנט פרוץ וכשאני רוצה הפסקה, אני נכנס לאתרים האלה. לכמה דקות. לפעמים יותר מכמה דקות.
כשהתחתנו, לא היה לנו מחשב במשך שנתיים. היה לנו טוב ככה. אבל אז התחלתי תואר, ואי אפשר לעמוד במטלות בלי מחשב. אז התלבטתי אם לקנות מחשב נייד או נייח. ידעתי שאם אקנה מחשב נייח אפתור לעצמי את רוב ההתמודדויות. בסופו של דבר קניתי מחשב נייד.
האם זאת הייתה טעות? ודאי שהכנסתי ראש בריא למיטה חולה אבל מצד שני קשה לי להאמין שעם מחשב נייח ואינטרנט מסונן, לא הייתי נופל.
מחשב נייח מסונן כמוהו כפלסטר על שבר פתוח.
אז באמת קיבלתי החלטה לא לקנות מכשיר חכם בגלל זה.
למה זה כן וזה לא?
אמנם זה גם פלסטר קטן אבל מצד שני ייתכן שזה עוצר קצת זיהומים.
דיי! דיי לדימויים.
אתה בורח מהנקודה האמיתית שלשמה אתה פה.
כבר הרבה זמן שאני רוצה להפסיק. האמת? עד לפני יומיים, לא רציתי ב-א-מ-ת להפסיק. ידעתי שזה לא טוב, ידעתי שזה עלול לרסק לי את הנישואין. ידעתי שזה עלול לנפץ לי את החיים שאני כל כך אוהב לרסיסים. אבל תמיד שאמרתי לעצמי די זה היה די רפה כזה. די לא אמיתי.
לפני יומיים נפלתי שוב (עכשיו כשאני חושב על זה, בשנה האחרונה היו הרבה יותר נפילות מאשר בשנים שלפניהם)
יומן, תהרוג אותי, אבל אין לי מושג למה הנפילה הזאת הייתה שונה.
אחרי הנפילה נכנסתי לכאן וכתבתי מכתב לאבא.
החלטתי שהפעם אני מפסיק לגמרי.
השאלה היא אם אני חי הסרט שאני יכול על היצר.
לפני יומיים כתבתי פה בביטחון עצמי גדול שאני יכול על היצר כי הרי אני לא מכור באמת. גם עכשיו כשאני רושם את השורות האלה אני לא בטוח שאני מכור.
השאלה אם זה מנגנון הכחשה.
השאלה היא האם היצר לא יושב עכשיו בפינה, עם חיוך ענק. יש מצב שהוא מחייך כי הוא רואה את הרצון הגדול שלי והוא יודע שעדיף לו לשבת בצד, בשקט, לתת לי שבוע-שבועיים, לזעזאל אולי אפילו חודש נקי ואז להיכנס בי בכל הכוח, עם נפילה כזאת שתוציא את החשק אפילו להיכנס ל"שמור עיניך" שוב.
למה אני מתחיל לחשוש?
כי עברו יומיים מאז שהתבטאתי בביטחון עצמי כזה גבוה. ביומיים האלה הייתי בפורום הזה כמה וכמה פעמים והחלטתי שהפעם אני לומד מאלה שיש להם ניסיון.
נכנסתי לקבוצות. נברתי בהודעות.
מה שגיליתי הוא שאני לא הראשון שככה התבטא.
ראיתי פה אחד שהחליט להפסיק, דיוח ודיוח על עוד ועוד ימים נקיים. אבל אז אחרי 35 ימים נקיים הוא חזר לפה ודיווח שכבר עברו ארבעה ימים מאז הנפילה ושהוא מרוסק. זה נגע בי.
מצד שני גם ראיתי פה אנשים שהחליטו שהם מספיקים - והצליחו! אבל הם הצליחו כי האישה ידעה ועזרה או כי הם הלכו גם לטיפול רציני במקביל או השתתפו בקבוצות תמיכה וכו'.
לא רוצה.
לא רוצה להיות כמו הבחור הראשון (אל תעלב אם אתה קורא את זה עכשיו, אינני יודע איפה אתה היום, הלוואי שאתה כבר אחרי) אבל מצד שני,
או שאני לא מכור באמת או שאני לא מוכן להודות בזה.
גם שאלתי את עצמי, אם אני לא מכור באמת, למה מצאתי את האתר הזה? הרי אם אלה היו סתם נפילות מעולם לא הייתי רואה את הצורך להיכנס לפה ואולי אפילו לא הייתי שם לב שיש אתר כזה.
אבל עדיין. משהו בפנים אומר לי (רק שזה לא היצר שמדבר...) שאני לא מכור.
משהו אומר לי שאני מסוגל לבד.
האמת היא שאני לא בשל מספיק ולא אהיה מוכן להשתמש בפתרונות רציניים יותר בלי להפנים שאני מכור ושאני צריך עזרה מבחוץ.
ראיתי פה מנחה שמסביר למישהו שתוכנית 12 הצעדים באה רק אחרי שאתה מנסה להיות נקי 90 יום. הצלחת? אשריך. לא הצלחת? אתה צריך עזרה נוספת.
זה מתאים לי בול.
הנה יש פה מבחן אובייקטיבי שיקבע אם אני פה או שם.
(עדיין יש חשש שהנפילה, אם תבוא, תפיל אותי לקרשים אבל מצד שני אין לי ספק שאקום אח"כ ואז אהיה מפוכח ואחזור למערכה חדשה בקרב)
החלטתי לעדכן אותך ככה שעם הזמן אוכל לקרוא בך, לראות את השינויים, את הקבלות שאקבל, לשאוב כח מהימים הטובים יותר וללמוד מה מחכה לי מקריאה בימים הטובים פחות
אז הנה ההתחלה:
ביום שני, ח' באב תשע"ג נפלתי.
מה שאומר שיום שלישי, ט' באב תשע"ג היה היום הראשון הנקי.
היום אנחנו ביום חמישי מה שאומר שיש כבר שלוש יממות נקיים.
וואי, שיהיה לי המון בהצלחה. מי ייתן ואצליח