אוהבים!
חבר אמר לי פעם בשיתוף שחלק מ"לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנות" זה העבר. אני מתמחה בלהתכחש לעבר, או לחילופין, להתבוסס בו. תפילת השלווה מאוד פותחת את המקום הזה. העבר לא בר שינוי. אפילו אם כן, הוא לא רלוונטי. השאלה היא, בעיני, וזה מה שעוזר לי, היא מה אני עושה בשביל ההחלמה שלי עכשיו. מנגנון השכחה עובד מאוד מהר, זכורות לי פעמים שהשתמשתי ונפלתי, עם כל המודעות והדם מהשפתיים הנשוכות וקללות בלי מלים בראש, ותוך פחות מדקה יצאתי לסיבוב נוסף, עד הפעם הבאה. העבר טוב בשביל להקים מצבה יפה בככר. לזכור לאן אני יכול להגיע. ומהר. אבל מה שמוציא אותי מהסלט זה להבין שהעסק הזה היה גדול מהבחירה שלי, ושאיפ-שהוא גם האמנתי שהבחירה שלי היא הכל בחיים והיא נתנת אך ורק בידי ושאף אחד לא ינסה לעזור לי, אני יעזור לעצמי, אני יסיים עם זה, ויתחיל עם החיים האמתיים מתוך אותה בחירה שהייתה בעצם ריכוז עצמי באחוזים גבוהים, אם זה היה אלכוהול, בגפרור אחד הכל היה בוער. אם אני רוצה לצאת מהסרט הזה אני חייב לשחרר את הבחירה השלילית שתוקעת לי את החיים, ולהרים עיניים לשמים. קרא לזה איך שבא לך, ענווה, כניעה, חיבור. ואלוקים עוזר. חוץ מזה, עצם בקשת עזרה היא כבר יציאה מהריכוז העצמי השלילי, אני מאפשר לעצמי להפתח ולקבל מאחרים. לא שיזהר אשדות הוא כוס התה שלי.