בסייעתא דשמייא
שבוע טוב, 'קליק'!
כתבת ש:" אסור לי כלום? לדבר עם בנות שאני מכיר? להסתובב במקומות או לראות סרטים קצת לא צנועים? אני מפחד שזה יחזיר אותי אז צריך לברוח מהכל???"
א. לדעתי אין דבר כזה סרטים **קצת** לא צנועים. ברור שאפשר לדרג את זה, אבל אם נהיה אמיתיים עם עצמנו - אנחנו צריכים להיות הכי מחמירים בזה. זה הורג אותנו. אני לא אומר לך לא לראות סרטים בכלל, אני רק חושב שאפילו רמיזה קלה שבקלות היא סם המוות.
ב. אין מה לעשות, ככה זה. אנחנו חולים. אנחנו לא מאוזנים. אם מישהו נמצא בקיצוניות אחת, הוא צריך לעבור לקיצוניות השנייה, ועם הזמן זה יתאזן. ולכן, כן, יכול להיות שאתה צריך להסתגר לכמה זמן. מה לעשות. תקבל קצת שפיות, ואז תחזור לעולם בצורה אחרת.
אני רוצה להדגיש שאתה לא חייב לעשות שום דבר שאני אומר, כן? אני רק אומר לך מה אני חושב ומה עבד לי. ברור שהדרך שלך היא אחרת, אבל אני מקווה שאוכל לעזור לך מניסיוני.
חבר יקר אמר לי פעם, שאם אני רוצה להחלים - אני רק צריך לקחת את התוכנית ברצינות. אז הלכתי על זה עד הסוף. לא ראיתי סרטים, לא שמעתי מוזיקה לועזית, חסמתי את הטלפון, דיברתי כל יום עם חברים ושיתפתי בלי סוף באתר. ככה היו שבועיים. ועם הזמן, אני מוצא את האיזון. רק כשאני מתאמץ עד הסוף, אני יכול לצאת שנייה ולהסתכל על עצמי פתאום במבט מפוכח.
ככה אני מנסה לקנות שפיות. אני מתחיל בכל הכוח, לפעמים בקיצוניות - וככה אני לאט לאט מוצא את האיזון. וכמובן - הרבה תפילות והרבה ניסים. כי בלי זה אני רק אדם קטן ומוגבל. עם אלוקים אני יכול הכל. ואלא הניסים שאתה שומע פה.
אז זו עצתי. אם אתה חושב שהיא לא מתאימה לך - רוב הסיכויים שאתה צודק, כי אתה מכיר את עצמך. אבל זה שווה בדיקה.
בהצלחה!! מקווים בשבילך