אהלן, שפכתי פה משהו שהתחיל כווידוי, עשה הסבה לשיחת מוטיבציה לעצמי ואין לי מושג לאן הוא המשיך..
בעז"ה שיהיה לי את הכוחות הנפשיים לקרוא את זה שוב כשהדיכאון יצוף. שבאמת זה יהיה אחד הדברים שיעזרו לי ברגעים הקשים שברור לי שיבואו.
נרשמתי לפורום אחרי תקופה ארוכה שאני בוחש בו, מסתכל על הדברים מתוך ניתוק מוחלט, של אדם שבתכל'ס התייאש. מלהיגמל, מעצמו וגם קצת מהחיים. יענו, אני לא הולך לעשות שום דבר מוחשי לדפוק לעצמי את החיים, אבל בתכל'ס חוסר העשייה תעשה את שלה. ושלא תבינו לא נכון, השכיבה על הגדר במיידי לא עושה הרבה נזקים, אבל בטווח של שנים היא הרסנית ומזעזעת.
אחרי באמת שנים שממש התייאשתי מלנסות להיגמל, קיבלתי את התקווה מחדש. שילוב של כמה דברים שקרו לי בתקופה האחרונה, עם גילוי האתר הזה, החזירו לי את ההתלהבות התמימה של נער מתבגר. שבאמת אפשר לעשות שינוי בחיים. הוא יהיה יותר קטן ממה שאני מדמיין, והוא בעיקר יהיה במישור של לקבל את עצמי ואת המציאות כמו שהיא, אבל בסוף היום, אני אהיה במקום שונה. שבאמת השינוי יבוא ממקום של בן אדם מבוגר עם ראייה מפוכחת ועם רגליים בקרקע, ועם אנרגיות של בן נוער תמים.
אחרי שנים של ציניות, בריחה מעצמי, מהמציאות, ומהעולם, אני אעשה שינוי. אני איזום ואשנה, בעזרת אנשים ולא לבד, את הבעיות שלי. מתוך לקיחת אחריות, ולא זריקה ועשיית טובה. למה? כי אכפת לי מעצמי. (בדר"כ אני לא, אבל כרגע) אני אוהב את עצמי. איך שאני, למרות שאני. כמעט כמו כל האנשים שמכירים אותי ולא מודעים לבעיות ולשנאה העצמית שלי.
ברור לי שזו אופוריה של מתחילים, אבל אני אעשה מה שצריך להיגמל. אם זה לטפל בבעיות שיש לי עם מטפל, אם זה להצטרף לקבוצות הטלפוניות, ואפילו להצטרף לקבוצות החיות. למה אם יש משהו שברור לי, ושלמדתי מהניסיון הרחב בתחום, זה שלבד אני לא אצליח. הבושה זה הקהל הביתי של החטא הזה. אני בנתיב הזה יותר מדי זמן, ודי, חאלס. אמנם הצהרה באינטרנט זה לא הדבר הכי עוצמתי שיש, אבל זה משהו. שגם אם בעוד שבוע, שבועיים, חודש ואפילו שנה, אני אתרסק, אמעך ואתייאש יהיה לי התזכורת לצד הזה שבי. שגם אם אני אהיה ציני (וברור לי שאני אהיה) אני לא אוכל להכחיש שעדיין יש בי את הצד הטוב הזה. שרוצה להפסיק. שרוצה לחיות חיים טובים יותר. משמעותיים יותר. זה לא יהיה זיכרון מעורפל, זה יהיה כאן באתר שחור על גבי לבן.
הסיבה שהפעם זה יהיה שונה, כי הפעם כבר ברור לי שזה לא איזו סתימה בשיניים, זה טיפול שורש. זה שאם לא תטפל בו כל שאר השיניים יפלו ויש מצב שייקחו איתם גם את הלסת. אני לא אוכל לעשות שינוי קוסמטי, זמני וחיצוני כמו תמיד, שקר שגם על הסביבה לא תמיד עובד, הרי בסוף כל זה נובע מבעיות שהדחקתי שנים- חרדה חברתית, ביטחון עצמי נמוך, עצלות ופסיביות, בריחה מהמציאות ע"י סרטים, אוכל, שינה וכמובן אוננות. האוננות פה היא רק סימפטום של בעיה הרבה יותר גדולה.
ברור לי שיהיו נפילות, אני לא צריך להיות מושלם, אני רק מקווה שיהיה לי את הכוחות להתמודד עם הנפילות שיבואו.
עכשיו אני בהתלהבות של התחלה, אבל אני מזכיר לעצמי שגם כשההתלהבות תפוג, לא לברוח מהמציאות. לא לסרטים, לא לאוננות ולא לנהר הרחמים העצמיים.
וכמאמר מרגול בשירה עוד יהיה לי:
יהיה לי
יהיה מה שליבי מבשר לי
עוד יהיה לי
יהיה לי קצת ממה שחסר לי
למה לא, תגיד לי למה לא
בשבילי וגם בשבילו
יום אחד אולי אפרוש כנפיים
יום אחד תראה שלא אפחד
יום אחד אולי אפרוש כנפיים
וזה יהיה כל כך נחמד
קלישאתי? חי בסרט? לא אכפת לי. שיהיה בהצלחה!