איך קשה לך למצוא? זה היה שרשור שלך... (בפורום נשואים, עניין אלוקים ואלי וכו')
ברשותך אביא מה שכתבתי:
אהבת חסד כתב on 12 מרץ 2016 20:24:
אני יודע וקראתי הרבה שיתופים של אחרים שתפסו את אלוקים בצורה שונה ממה שהם תופסים אותו היום.
אני לא.
כמו שכתבתי, אצלי אין שינוי וגם אין סתירה בין איך שהוא נתפס בספרים ובמוסר לבין איך שהוא נתפס כאן בצעדים או בחסידות למשל.
לכן זה קצת מציק לי כשאני רואה שמנסים לברוח ממשהו טוב, משהו אמיתי, ונתפסים למשהו "חדש". לא יודע למה, אולי זה נראה כפירה כזו מהצד, משהו שכמובן לא נכון באמת.
אז אסביר את עצמי יותר:
ראשית התכוונתי יותר להרגשה הפנימית שלי. בראיה יבשה אני לא רואה הבדל בין מה שחינכו אותי והתפיסה שלי כלפיו למה שאני תופס היום.
אני מתקשה בהרגשה, ברגש הפנימי ש
באמת מישהו אוהב אותי שם למעלה. לא הרגשתי כמעט אף פעם בחיי ולא האמנתי גם לאף אחד שהוא באמת באמת אוהב אותי, אותו דבר גם לגבי אלוקים במקרה הזה...
אני עובד על עצמי בזה, אבל עכשיו מצאתי אולי את הסיבה להרגשה הראשונית הזו.
שנית, אל תלך כזה רחוק... בסה"כ אני מדבר כאן על רגשות דקים. כאן ראיתי דברים הרבה יותר רחוקים, שיתופים של חברים ששיתפו שהיו תופסים את אלוקים בתור יישות מענישה וחסרת רחמים כלפיהם, "ילד עם זכוכית מגדלת ונמלה" כמו שהתבטא אחד.
אני לא שם ברוך ה', תמיד לימדו אותי שכל מה שה' עושה הוא הטוב המוחלט, האמנתי בזה תמיד.
הבעיה שלי היא
להרגיש קשור אליו, לבטוח בו שהוא שומע כל תפילה ותפילה שלי באותו הרגע. מקווה שהייתי יותר ספציפי, אולי אני סתם מבולבל...
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר
שבת שלום