רשימה חלקית של דברים שאני אסיר תודה עליהם:
1. שאני בחיים
תודה לך ה' על כך שאני בחיים. היו כמה וכמה פעמים שרציתי לסיים את המסע שלי כאן בעולם. הייתה אפילו תקופה ממושכת של תכנון מדוקדק שהובילה לכמה פעולות יזומות. איבדתי חבר שנאבק בדיכאון. זה היה יכול לקרות גם לי.
לפני כמה שנים ראיתי ראיון עם אחד האנשים הבודדים ששרדו קפיצה מגשר הזהב. הוא סיפר על החרטה שמילאה אותו בשניה שכפות ידיו הרפו מהקורה בה אחז. אני כבר לא רוצה להרים ידיים.
2. שאני בריא יחסית
תודה לך ה' על כך שאני בריא יחסית. אומנם יש לי בעיות פיזיות, אבל כמו הבעיות הנפשיות – אם לא אצביע עליהן, האדם הסביר יתקשה להבחין בהן במבט ראשון.
לא מזמן היה לי פצע ברגל והייתי צריך להסתובב עם קביים לכמה ימים. תודה לך ה' שאחר כך יכולתי לעמוד כרגיל על הרגלים, כאילו לא קרה שום דבר. אני אסיר תודה על מה שיש לי, גם אם זה לא פרופיל 97.
3. שיש לי בת זוג
תודה לך ה' על כך שנתת לי אפשרות לתקן במקום שהרסתי כל כך הרבה פעמים. אני עומד על אדמה חרוכה ומסתכל בהתפעלות על הניצנים הראשונים אחרי הגשם. מתפלל שהפעם לא אפשל. אני אסיר תודה על כך שהפגשת אותי ביום שלישי אקראי עם מישהי שנפרדתי ממנה באחת מהתקופות הקשות בחיי. היא, מטוב ליבה, הסכימה לתת לנו צ'אנס נוסף, למרות שעדיין לא יודעת מה בדיוק קרה אז, בסיבוב הקודם.
4. שיש לי עבודה
תודה לך ה' על כך שיש לי עבודה. בשליש הראשון של השנה האזרחית הייתי מובטל. בלי שום תוכניות לעתיד, בלי שאיפות מכל סוג שהוא. טלפון מקולגה לשעבר הוביל לראיון ולעבודה. נכון, היא רחוקה מלהיות "עבודת חלומותיי", אבל היא מעסיקה אותי לאורך היום, ומאפשרת לי על פי רוב להאזין לקבוצה הטלפונית, מה שלא יכול היה לקרות במקומות אחרים בהם עבדתי.
5. שהפסקתי לעשן ולשתות
תודה לך ה' על כך שהפסקתי לטשטש את הכאב – ולא בעקבות התערבות של הסביבה. מי שניסה, יודע שאפשר להפיק הנאה רבה מעישון ומשתיה, אבל אני לא נהגתי במתינות. אחרי תקופה ארוכה בה גרתי לבד ושתיתי את עצמי לדעת מידי ערב, עליתי על מטוס וחזרתי לארץ. לא הייתה לי מטרה (ראו סעיף 4 לעיל), רק ידעתי שאני לא יכול להישאר בבדידות הזו יותר. כמה חודשים אחר כך הפסקתי לעשן, ב"ה (ועל כך כבר כתבתי בפורום).
6. שיש מי שאני חשוב לו
תודה לך ה' על כך שיש אנשים שעדיין לא ויתרו עלי, למרות שהתרחקתי מהם: לא עניתי לטלפונים, סגרתי את חשבון הפייסבוק, כמעט שלא יצאתי מפתח הבית ובאופן כללי העדפתי להשתבלל ולקוות שיעזבו אותי. אולי הם ראו משהו אחר. הייתי משוכנע שהם פועלים כך משום אין להם מושג מי אני, אבל האמת היא שאולי יש בי גם צדדים נוראיים פחות.
7. שיש בי אמונה
תודה לך ה' על כך שלא עזבתי את הדת באופן מוחלט, למרות שממש רציתי. כל כך כעסתי, שביקשתי לזרוק הכל, ואפילו ניסיתי לחיות כך בפועל בשלב מסויים. למרות הכל, עדיין הייתה בי האמונה בך. היום, בזכות הקבוצה אני יודע לתרגם את המחשבה למילים: הייתה בי האמונה שאתה לא רק מעניש, אלא גם אוהב. כמעט ויתרתי על קרבתך ומשם הדרך לוותר לגמרי הייתה קצרה.
8. שיש לי עולם פנימי רחב
תודה לך ה' על הסקרנות והיצירתיות שטבעת בי. קל לחשוב על אינסוף מקרים בהם השתמשתי בתכונות האלה לרעה, אבל למען האמת היו גם פעמים רבות שהתכונות האלו שימשו אותי לטובה. אני מתפלל שיהיה לי הכוח להטות את המאזניים.
9. שקיבלתי הזדמנויות יקרות
תודה לך ה' על שש שנים של לימודי פסנתר, על שיעורים פרטיים באנגלית, על ההזדמנות לטייל בעולם. לא גדלתי במשפחה אמידה, אבל קיבלתי הזדמנויות שרבים לא מקבלים. מרוב שהייתי מרוכז בעצמי ובצרות שלי, לא שמתי לב שכל הדברים הטובים האלה באמת קרו בדרך. הם באמת קרו, ובטעות קיבלתי אותם כמובנים מאליהם.
10. שהגעתי ל"שמור עיניך"
תודה לך ה' על כך שמצאתי מקום שנותן לי כלים להתמודד, שמפגיש אותי עם עצמי ועם אחרים בזירה חפה משיפוטיות. מקום שמלמד אותי בכל יום, טוב או רע, שמתוך האפלה יכול לצמוח אור גדול.