מסע ה- 90, בוקרו של יום ה - 13
השחר הפציע, היום אמור להיות מבחן, אומר לי קול פנימי.
נוטל את התרמיל והמקל, מתחיל לצעוד לעבר הארמון.
אני מתחיל את היום ואני מרגיש שזה לא היום שלי (חס וחלילה), לא הולך, לא מצליח ללמוד, להתרכז.
צהרי היום עוברים ואני נמצא כבר לקראת סיומו של עוד יום.
האם גם היום אוכל לומר בשמחה כמה "טוב יום אחד בחצריך"?
מסע ה- 90, שקיעת החמה יום ה -13
אני חוזר לבית עייף ותשוש, אישתי לא היתה בבית, הרגשתי קושי, מיד התישבתי ונכנסתי לפורום, התחלתי לכתוב לחברים כמי שמדבר אל עצמו, אם זה עזר? את זה אני יגלה בסוף היום.
כך חלף הזמן הקצר עד שהיא חזרה, והיחס קצת לא היה משהו, וזה רק העצים את הקושי.
אח"כ היא יצאה שוב להרצאה, ואז הרגשתי שזה כבר בוער בתוכי, אני לא יכול - זעקתי לתוכי.
הפלתי את המוסיקה, קצת בקול כדי לתת לי את הקצב. הרמתי את עצמי מתוך העייפות ועם הניגון הסוחף נסחפתי אחרי המילים:
- - - "רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום, עצת ה' לעולם תעמוד מחשבות ליבו לדור ודור"
רקדתי ורקדתי ללא הפוגה, הרגשתי שאני מוציא את כל האנרגיה, את כל העצבים, בפרט שהיה זה זמר שעשה את העבודה טוב.
תוך כדי הריקוד נקלטו המילים במוחי, ושמתי לב שממש משמים זהו הניגון והשיר שהתנגן באותו זמן.
- - - 'רבות מחשבות בלב איש', אני חושב שכך וכך יהיה היום, כך וכך יהיה כשאחזור לבית, כך וכך יהיה בלילה עם אישתי...
אבל...
- - - 'ועצת ה' היא תקום', הרי הוא מנהיג את העולם, הוא מזיז את החיילים על הלוח שחמט, רק עצתו תעמוד בעולם, היא זו שתנהיג, אני יעשה מה שאני יכול, ואת השאר הפקיד בידי האלוקים.
ומתוך ניגון ושמחה אלו, מתוך מחשבות אלו הצלחתי לפקוח את העיניים שהיו עצומות מתוך דבקות בשיר ובניגון...
והנה, איפה אני מוצא את עצמי? בינות לחומות, בתוך חצר הארמון, הנה אני זוכה בעוד יום לחזות ביופי ובהדר ולומר, כמה -
- - - "טוב יום אחד בחצריך מאלף"!!!
הודו לה' כי טוב, כי לעולם חסדו.
גם היום הצלחתי להשאר נקי אל אף הקשיים.