קח לעצמך פגם אופי שאתה רואה שהוא מרכזי באישיות שלך והוא גורם לך לבעיות בהתנהלות בחיים עצמם, ותחשוב איך היה המצב שלך אם במקום אותו פגם אופי היה לך את התכונה ההפוכה מאותו פגם אופי. תנסה לתאר לעצמך את המצב בצורה מוחשית ככל האפשר.
פגם בולט אצלי היא ביקורת . שכלפי משפחתי היא מאוד מוקצנת , וכלפי הסביבה היא יות מתונה.אני חושב שהצד השני של הביקורת זה פירגון והערכה.ואם תכונה זו היתה קיימת בי , שהכוונה היפך של ביקורת . אז לדעתי כל דבר שהוא קיצוני יש בזה משהו מפריע וחונק .קיצוני מידי יכול להימאס על הצד השני שזה אובר פירגון עם נחמדות . אני מרגיש אצלי בזמן הזה שאני בתוכנית ולומד להשתמש בכלים . הפירגון והערכה הביא לי שינוי עצום ביחס לבית אליי . הדוגמא הקיצונית אצלי זה בבית בימי שישי . בעבר עד לפני ארבעה חודשים זה היה בילתי ניסבל להיות במחיצתי . לביקורת לא היתה שליטה והבית היה כמרקחה הרבה מריבות , כעסים ביננו כזוג וזה היה מגיע לילדים . עד כדיי בכי בכניסת שבת מצד אישתי .מאז שהתחלתי בדרך החלמה , עשיתי עבודה עצמית , וחל שינוי עצום בגישה אל אישתי ואל הסובבים אותי.ימי שישי בבית כיום , זה משהו שלא היה מעולם . אין אפילו כעס קטן שבקטנים . ואם זה מגיע אליי , אני מייד עושה עבודה עצמית או מתקשר לשתף ולשחרר .אסירות תודה ..