היי
. לשאלתך הראשונה: עצמיות, זה איך אני ממקם את עצמי מול זולתי. בראשית הדרך, תינוק מרגיש שהוא, אמו, וכל העולם הם אחד. רק מאוחר יותר נוצרת ההפרדות הראשונית והוא מבין שהוא נבדל. לאחר מספר שלבים שעליהם נדבר אולי בהזדמנות אחרת, מגיע השלב ההתפתחותי של קפיצה על שתי רגליים. קפיצה על שתי רגליים שולחת שני גירויים למוח בעת ובעונה אחת, ומעבירה גל של כוח מהרגליים לראש.
חלק מאד ניכר של עצמיות, זה ההשוואה שלי מול זולתי. אני מרגיש את מה שאני חווה, ובודק איך זה מתקבל בחוץ. אם עצוב לי, אני משווה את זה למה שאני טופס כשמח. אם אני כועס, הדברים בחוץ לא קראו כמו שאני תכננתי. וכן הלאה, תמיד התייחסות לדבר פנימי ולדבר חיצוני בעת ובעונה אחת.
כעת, כדי להתייחס לגוף השאלה, אומר:
הגוף והנפש קשורים מאד. זה כמו שאדם בריא לחלוטין, חווה דיכאון, הוא אוטומטית לא ירגיש טוב. וכן להפך, אדם חולה, שיש לו על מה להלחמם, יצליח לעשות חיל לפעמים יותר מאדם בריא. אפשר להשפיע מלעלה (נפש) למטה (גוף), אבל גם הפוך: מלמטה למעלה
.
ועכשיו לנושא השני
ויסות חושי: בעיית ויסות חושי היא עודף רגישות או חוסר רגישות, או שניהם בעת ובעונה אחת (אני עדיין לא כל כך מבין את השלישי, זה משהו מורכב של תחושה לא מוגדרת). יכול ליהיות בתחושה העל עורית או התוך עורית (בשר, הבפנים שלנו). אדם עם חוסר רגישות- יחפש פיצוי להרגיש. הוא יימשך לקיצוניות. אדם רגיש מדי- יטה להסתגרות, כי כל דבר קטן יפגע בו.
משיכה לקיצוניות והסתגרות הם גורמים מאד חזקים בהתמכרות. תודה על שאלתך, וערב נעים