שלום לכולם,
אז לאחר 14 ימי נקיות לצערי נכשלתי, בחול המועד (!).
נראה שהפעם זה יותר חול ממועד. ישנם רגעים מתעתעים מאוד בתהליך, רגעים שהכל נראה ורוד, מן תקופות כאלה של תפילות טובות (הפעם היו אלה הימים הנוראים), לימוד משמעותי, וחיוניות באופן כללי. זה מתעתע כי היצר נראה חלשלוש בימים שכאלו אלא שאז מתישהו מתחילה הידרדרות. פה קושי בשמירת העיניים, פה קצת כעס, שם קצת חוצפה ואט אט הרמה הרוחנית יורדת. יש כאלו שמשכילים לעשות ומזהים תהליך שכזה עוד בתחילתו, מתאמצים ועוצרים את האבן. אך זה ממש לא קל לזהות זאת וממש לא קל לעצור את זה.
נראה שזה מה שקרה לי.
בתקופה האחרונה אני מהרהר רבות בעניין היציאה מדרך חטאים כפי שאמר הגרי"ד סולובייציק.
למה הכוונה בדרך חטאים? אם אתייחס ספציפית לעוון שמירת הברית נראה שיש את החטא עצמו, אך יש את כל המעטפת של החטא. כלומר, פעולות שאנו עושים שלא מרחיקות אותנו מהחטא ואולי אף מקרבות, גורמים לחטא, סביבה חוטאת וכדו..
כל אימת שלא יצאנו מדרך החטאים לא נצליח להתנתק מהחטא.
ממליץ מאוד לקרוא את דברי הרב בספר על התשובה מאמר ראשון..
בכל מקרה- הדבר מעסיק אותי מאוד ואני פועל רבות כדי לצאת מדרך חטאים בתקווה שהדבר יסייע בתהליך ההחלמה.
בעניין הכתיבה כאן- אינני בעל כתיבה וכל הנכתב כאן אלו מחשבות שרצות לי בראש ואני פשוט מוציא אותם על המקלדת שלי.
אני רוצה לכתוב כאן רגשות, מחשבות, קטעים שקראתי. אני כותב זאת בשבילי ובשביל כל מי שחושב שזה יעזור לו או לאחרים. אני כותב לשם שמיים בשאיפה לתיקון.
תודה לכל מי שקורא, אשמח לתגובות אין לכם מושג כמה זה מחזק.
לסיום הייתי רוצה להציע תפיסה שיכולה להועיל למשתמשים באתר בעת הם משתמשים באתר- בשבילי נברא העולם. האמרה הידועה הזו הפכה קלישאה, ואני לא בטוח שנכון לחיות על פיה חיים שלמים. אבל באתר הזה של שמור עניך נראלי שהנכון ביותר זה לחשוב ככה, בשבילי נברא העולם, כל האתר הזה בשבילי נוצר, כולם כאן לעזרתי (כמובן שגם אני לעזרתם), וכל המטרה זה שאני אהיה נקי. כך נוכל להתקדם איש מול עצמו וגם לעזור לאחרים.
תודה לכם וחג שמח!